עבור לתוכן

שאלה לגבי כתובת IP במחשב שלי

Featured Replies

פורסם

כשאני רוצה לבדוק את כתובת הIP שלי ipconfig/all

זה רושם ליד כתובת הIP שלי (preferred)

רציתי לדעת מה זה אומר

רק שתדעו המחשב מחובר לראוטר בצורה אלחוטית

פורסם

זה אומר שזאת הכתובת בDHCP lease הנוכחי לכתובת MAC של הממשק במחשב שלך.

גם כאשר ה lease יגמר שרת הDHCP ימשיך להקצות את הכתובת ב lease הבא.

פורסם
  • מחבר

לא ממש הבנתי מה רשמת

אני דיי מתחיל בכל הנושא של רשתות

פורסם
  • מחבר

קראתי קצת בפורום על DHCP

ותקן אותי אם אני טועה הנתב שלי משמש כשרת DHCP והוא מחלק כתובות לכל המחשבים ברשת

מה שנקרא MAC ADRESS

עכשיו לא ממש הבנתי את אופן החלוקה

ולא ממש הבנתי

מה זה כתובת lease

מצטער שאני חופר אני פשוט לא כל כך מבין בתחום הזה

פורסם

תראה, להסביר TCP/IP זה לא משהו שעושים בכמה דקות בדיון אחד.

אם אתה רוצה ללומד את הנושא אני מציע לך להתחיל מהבסיס.

אם להסביר את בצורה מתומצתת: DHCP הוא פרוטוקול שקיים על מנת להספק מאגר של כתובות IP (ושבו להסביר מה היא כתובת IP, איך היא בנויה ולמה היא נחוצה זה סיפור שלם) לציוד קצה ברשת.

בפרוטוקול קובעים מה יהיה ה scope של הכתובות שהוא הטווח ממנו מתחילים ובו מפסיקים לחלק כתובות וגם reservations מגדירים איזה כתובות שכבה 2 (כתובות MAC) יקבלו תמיד כתובת שכבה (כתובת IP) קבועה.

במצב של חלוקת כתובות דינאמי, כמו שמתג יודע לשמור כתובות MAC בטבלאת CAM שלו, גם שרת DHCP יודע להקצות אותה כתובת IP לאותה כתובת MAC אחרי שנגמר הזמן ההקצאה (lease time) של אותה כתובת. מה שנקראה בשפה המקצועית sticky address.

כל זאת על מנת שניתן יהיה להמשיך תקשר עם אותו ציוד קצה באופן קבוע למרות שהזמן שמוקצעת לו כתובת IP הוא ל אינסופי.

פורסם

תראה, להסביר TCP/IP זה לא משהו שעושים בכמה דקות בדיון אחד.

אם אתה רוצה ללומד את הנושא אני מציע לך להתחיל מהבסיס.

אם להסביר את בצורה מתומצתת: DHCP הוא פרוטוקול שקיים על מנת להספק מאגר של כתובות IP (ושבו להסביר מה היא כתובת IP, איך היא בנויה ולמה היא נחוצה זה סיפור שלם) לציוד קצה ברשת.

בפרוטוקול קובעים מה יהיה ה scope של הכתובות שהוא הטווח ממנו מתחילים ובו מפסיקים לחלק כתובות וגם reservations מגדירים איזה כתובות שכבה 2 (כתובות MAC) יקבלו תמיד כתובת שכבה (כתובת IP) קבועה.

במצב של חלוקת כתובות דינאמי, כמו שמתג יודע לשמור כתובות MAC בטבלאת CAM שלו, גם שרת DHCP יודע להקצות אותה כתובת IP לאותה כתובת MAC אחרי שנגמר הזמן ההקצאה (lease time) של אותה כתובת. מה שנקראה בשפה המקצועית sticky address.

כל זאת על מנת שניתן יהיה להמשיך תקשר עם אותו ציוד קצה באופן קבוע למרות שהזמן שמוקצעת לו כתובת IP הוא ל אינסופי.

אמת, רק תיקון קטן.

ציוד הקצה שקיבל את הכתובת מבקש חידוש לlease.

כל חצי מזמן הLEASE הנותר.

פורסם

מי שקובע את ה lease time הוא שרת הDHCP ולא ציוד הקצה.

פורסם

נכון, אבל הוא לא אחראי על בקשות החידוש, זה תפקידו את ההתקן שקיבל את הכתובת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים