עבור לתוכן

צג המגע בטלפון ZTE BLADE הפסיק לתפקד + פתרון תמוהה

Featured Replies

פורסם

יש לי מכשיר ZTE BLADE שנקרא גם SAN FRANCISCO שהבאתי מאנגליה בקיץ האחרון. עד הבוקר המכשיר תפקד מצוין, גם אחרי ROOTING והתקנת ROM אפוי של ANDROID 2.2.

הבוקר משום מה צג המגע שלו החליט שהוא ברוגז. כלומר, הצג הציג תמונה כרגיל, אבל לא הגיב כלל למגע. ניסיתי:

לכבות את המכשיר ולהפעילו מחדש - לא עזר.

להוציא את הסוללה, להחזיר ולהפעיל - כלום.

לחצתי קלות על אחורי המכשיר - הפתעה - הצג חזר להגיב לכמה שניות והפסיק.

ניסיתי שוב, וראיתי שאם לוחצים על גב המכשיר (למעלה מימין למצלמה) יש לזה השפעה על תפקוד הצג. או שבזמן הלחיצה הוא מתפקד או שלחיצה מספיק חזקה (כמובן שיש לנהוג בעדינות בכל זאת מכשיר סלולרי) ואז הוא מתפקד כמה רגעים. ברוב המקרים כיבוי של המסך והפעלה מחדש גרמו לצג שוב להפסיק לעבוד (ולצורך בלחיצה מאחור) לפעמים זה החזיק כמה פעמים של כיבוי והדלקת הצג. כמובן שהוא גם הפסיק לתפקד באמצע פעולה רגילה, נראה כאילו שהמכשיר נתקע, אבל הכפתורים החומרתיים ממשיכים לתפקד.

שמתי לב גם שללא הכיסוי (פאנל) האחורי המסך נוטה לתפקד יותר.

הנחתי בעיית מגעים כלשהי, שכן המכשיר כן מתפקד לאחר הלחיצות ועד שהצג מפסיק להגיב עובד מצויין.

הגעתי הבייתה, הורדתי את הכיסוי, לקחתי מברג קטן ועדין וחיזקתי את הברגים לאורך כל המכשיר - קדחת - שום השפעה.

ביאוש על המחשב מאיפה אני ממן לעצמי איזה GALAXY S או HTC נחמד החלטתי לנסות לפרק את המכשיר ולנסות לראות אם אני יכול לאתר את התקלה (בתקווה שזה שני דברים שלא מהודקים זה לזה כיאות) מתחת לפאנל האחורי הפנימי (לא הכיסוי). הורדתי את הפאנל (הכיסוי החיצוני)האחורי ושלפתי את 7 הברגים (המיניאטורים שהנחתי שמחזיקים אותו) כדי לגלות שהפאנל שהם מחזיקים לא מתפרק גם בלעדיהם כנראה שצריך להפעיל לחץ רציני יותר על המכשיר על מנת לפרקו מתוך שאיפה שלא לרסק את המכשיר לחתיכות ויתרתי על נסיון הפירוק הכושל והרכבתי את המכשיר חזרה ללא הברגים שהוצאתי (כמובן ששמרתי אותם).

וכמו לכל סיפור מוזר גם לאחד הזה יש פואנטה, סגרתי את המכשיר ללא הברגים - ולהפתעתי הרבה - המכשיר חזר לתפקד מצוין כמו חדש.

מאחר ומדובר במכשיר שלא שווק כאן בשום צורה למעט יבוא אישי אני לא אתפלא אם לאף אחד אין יותר מדי מה להגיד על הנושא. ובכל זאת אם מישהו רואה איזשהו הגיון בזה, אני אשמח לשמוע אותו. אם זה משהו שנוטה לקרות למכשירים עם צגי טאצ' ככלל גם אשמח לדעת מהו הפתרון בדרך כלל (בכל זאת - צג המגע תקין).

אם זה צריך להיות במדור גאדג'טים שיועבר.

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

ממתי המכשיר שלך?

האם הוא מגיע עם מסך מסוג OLED או TFT (יש 2 דורות לZTE BLADE האנגלי)?

פורסם

אולי משהו לא היה מחובר היטב

אחת הבדיקות הראשונות שעושים במקרים כאלא זה לבדוק שכל המחברים מחוברים היטב

פורסם

לא קשור לכבלים לא מחוברים. לפי הפוסט של YZ101 הוא לא הגיע בכלל לפתיחה מלאה של המכשיר (דרך אגב היית קרוב צעד אחד בלבד ;) )

הבעיה קשורה לגירסה של המכשיר ולכן שאלתי את זה.

פורסם

אם זכרוני אינו מטעה אותי לפני חודש בערך מישהו פתח פוסט דומה שהוא מחפש מכשיר חדש כי המסך מגע של הבלייד שלו הפסיק להגיב.

פורסם
  • מחבר

עדכון:

1. המכשיר עם מסך OLED.

2. לצערי הרב לאחר מספר ימים המסך שוב החל להפסיק להגיב.

3. מהנחה שמדובר בבעית מגעים פתחתי את המכשיר ובדקתי את המחברים השונים. לא עזר, ניתקתי אותם וחיברתי אותם מחדש. לא עזר. פרקתי את המכשיר לחלוטין והרכבתי אותו מחדש. לא עזר.

4. averaraz - אני פתחתי את הת'רד ההוא, זה הסתיים בקנייה של SAMSUNG GALAXY S.

5. עיון באינטרנט הראה שהייתה לפחות מהדורה אחת בה הבעיה הנ"ל אכן נפוצה. מימוש אחריות לא נראה כמו אופציה מ2 סיבות מהותיות:

א. במהלך פירוק המכשיר נקרע כל מה שאסור שיקרע כי מכיל את מידע האחריות.

ב. חבר שקנה מכשיר באנגליה (HTC ובכל זאת) היה צריך שירות, המשלוח עלה לו כ300 ש"ח, במקרה של הBLADE זה מעל לחצי מעלות המכשיר.

6. כמובן שאני עדיין אוכל להפיק תועלת רבה מתיקון הBLADE.

פורסם

יש 2 גירסאות למכשיר OLED

גירסת B05 וגירסת B08.

כנראה שיש לך גירסת B05 אם קרתה התקלה.

אם יש לך קלוקוורדמוד מותקן, נסה לבצע פלאש לרום אקלייר אשר מיועד למסכי OLED בלבד (אל תשכח לבצע גיבוי קודם כל וניקוי דאטה+קש לפני)

זה אמנם יוריד אותך לאנדרואיד 2.1 אבל אמור להחזיר את המסך לפעולה (יש לך את הרום המקורי שבא עם הטלפון מגובה? )

משם יש לך 2 אופציות, למצוא רום 2.2 אשר יפעל על המכשיר או לחילופין להישאר עם 2.1 ולהתקין פונטים בעברית.

רוב הרומים לאנדרואיד 2.2 בנויים על גירסאות חדשות של המכשירים וככל כנראה ישנה בעיית תאימות דרייברים למכשיר שלך.

ככל שידוע לי, אין בעייה עם גירסה B08.

אם עדיין לא עובד, אני מכיר מישהו שיקנה ממך את המכשיר ב200 ש"ח (אבל זה לפרטי).

פורסם
  • מחבר

המכשיר הוא בגרסאת B05, וניסיתי, וחזרתי לROM המקורי, לצערי הרב, זה לא הניב דבר. הבעיה היא חומרתית, לא תוכנתית.

קראתי על נושא אי תאימות הROM. וחשוב לציין שהמכשיר כן עבר פרפקט במשך כחודשיים עם אנדרואיד 2.2.

למה שבנאדם יקנה מכשיר עם צג מגע מת? אני לא חושב שאפשר אפילו להשיג לזה חלפים בארץ.

פורסם

הוא קונה את זה בשביל החלפים. אם רק צג מגע מת וכל השאר עובד, ניתן להשתמש בחלקים אחרים לתיקון מכשירים אחרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים