עבור לתוכן

כיול מסך - הסיוט הגדול

Featured Replies

פורסם

שאלת השאלות.

ובטח שאלת השאלות עבור אנשים שזה קריטי עבורם מאוד - כחובבי צילום HIGH LEVEL מה שנקרא..

רוב התעסוקה שלי היא עם פילם ש"ל, אבל יש גם תמונות דיגיטליות וצבעוניות - מה לעשות...

אז איך? איך? איך? ושוב - איך?

איך להגיע למייטב הכיול של המסך - כך שהצבעים המצולמים - הם הצבעים הנכונים שאני רואה גם על המסך שלי?

(יש לי DELL U2311H על כ.מסך 460GTX)

קראתי ב : http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2311h.htm

והוצאתי את הICC משם, וניסיתי לכוון את המסך לפי הקאסטום שהם מציעים והICC שלהם (יוצא זוועה אגב, קצת WB כחול...)

לפעמים הכיול הוא פשוט תעסוקה סיוטית.

אפשר להיתקע עליו שעות.

יש אפשרות של כיוון צבעים דרך הNVIDIA של הכ.מסך.

ויש את הCOLOR MANAGEMENT של הWINDOWS (אני על ווינדוס7 אולטימייט) עם קבצי הICC

ויש את ההגדרות של המסך (בהירות, קונטרסטיות ובחירת RGB קאסטום או קבוע מראש).

המלצות ועזרה בנושא הכיול החשוב הזה יתקבלו ביותר מברכה,

אני אישית כבד נואש מלדפדף בארכיון עם סוגים שונים של תמונות ולהחליט בעצמי מה הם הצבעים הנכונים.

אני רוצה צבעים AS IS צולמו וAS IS דיפולט לא נגענו.

מה אומרים חברים?

רן.

פורסם

התשובה היא להיצטייד במכייל ייעודי כלשהו, אפילו הזולים ביותר שעולים לרוב עד 100$ ומוגבלים למדי בהגדרות

הכיול שהם מספקים יהיו יותר טובים מעין אנושית וכך ימנע ממך ה"סיוט" שבכיול מסך.

פורסם

די סביר שהכיול שלהם לא יתאים לך, כל מסך יוצא שונה..

שים מסך לבן/אפור ותתחיל להוריד מR/G/B בהתאם למה שנראה לעין שלך, התוצאה הטובה ביותר היא כשאתה מקבל תמונה מאוזנת עם מינומום הורדת ממוצע הRGB.

ד"א, איך הICC הזה עובד? ניסיתי לטעון את הפרופיל דרך הווינדוס ואני לא שם לב לשום שינוי ???

יש את gapa, תוכנה קלילה שמאפשרת יצירת פרופילים של RGB, ,בהירות, קונטרסט וגאמה.. מאוד נוח לשינוי הכיול בין משחקים/סרטים וכו'..

פורסם
  • מחבר

התשובה היא להיצטייד במכייל ייעודי כלשהו, אפילו הזולים ביותר שעולים לרוב עד 100$ ומוגבלים למדי בהגדרות

הכיול שהם מספקים יהיו יותר טובים מעין אנושית וכך ימנע ממך ה"סיוט" שבכיול מסך.

יש לך דוגמא למכשיר כיול שכזה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים