עבור לתוכן

פלאפון ממציאה חוקים?

Featured Replies

פורסם

שלום.

יש לי הרגשה שמנסים לעבוד על אמא שלי, ואני מנסה לעזור לה.

לפני כשנה הציע לה סוכן נלהב מסלול משתלם ביותר (חיילים), במקום התוכנית הקיימת שלה, שבה היא מחוייבת לשלם כ-200 ש"ח על בנק דקות.

אחרי ש"קנה" אותה, נזכר לספר לה כי אין אפשרות לבטל את התוכנית הקודמת, ואין אפשרות לנייד את המספר שלה, ולכן היא נשארה עם 2 טלפונים, כאשר אחד באמת משתלם, אך השני עולה המון כסף. ברוב טובו הוא "הצליח" להוריד את התשלום החודשי ל-150 ש"ח.

עכשיו, אחרי שנגמרה ההתחייבות במכשיר הישן, ולאחר שאימי גילתה שהעלו את התעריפים בלי ידיעתה, היא רוצה לבטל את הקו, ולהצריח בין המספרים, כדי להישאר עם המסלול חיילים, אבל עם המספר הישן והאהוב.

בפלאפון טענו שאין אפשרות לעשות הצרחה מכיוון שהמכשיר לא היה ברשת GSM, והחדש כן, והם לא יכולים לעשות דבר כזה (?!) וחוץ מזה, בגלל שזה תוכנית חיילים, אי אפשר להחליף לו את המספר בכל מקרה.

הם הציעו לה להעביר את המספר הישן לסים חדש, אך התנו את המעבר ברכישת מכשיר דרכם. כשהיא שאלה למה היא לא יכולה לקנות מכשיר באופן עצמאי ורק לקחת סים חדש, טענו בפלאפון כי לפי "החוק החדש" הם מחוייבים למכור כרטיסי סים עם טלפון.

לפי הכירותי עם "החוק החדש", אמורה להיות פתיחות מוחלטת לגבי רכישת מכשירים מחוץ לחברות הסלולר, והם גם מחוייביים לתת זיכוי עבור מכשירים שנקנו מבחוץ

ובנוגע לניוד מספרים, גם שם יש משהו מסריח. הרי אם אפשר לנייד מספר בין חברות, איך אין אפשרות לעשות זאת בתוך אותה חברה?

אני רוצה למצוא את החוק כתוב, כדי לעבור עליו בעצמי ולהבין את המצב לעומק, אך איני יודע איפה ואיך לחפש אותו

וחוץ מזה, אשמח לדעה בנושא. מה ניתן לעשות הלאה.

תודה.

פורסם

לחוק קוראים "ניתוק זיקה". אתה מוזמן לגגל.

למקרה הספציפי שלך, אם הם לא מוכנים לעזור לך - תגיד להם יפה שלום ותעבור לחברה אחרת עם המספר שאתה רוצה, ואת המספר האחר תנתק.

לעבור חברת פלאפון היום זה עניין של 24 שעות על השעון, ואני די משוכנע שהם פתאום יצליחו להעביר לך את המספר.

פורסם
  • מחבר
מהותו של חוק ניתוק הזיקה (או יותר נכון, התיקון לחוק התקשורת) היא: " שוויון מלא במתן הטבות בין אם רכשת את המכשיר בחברה הסלולארית ובין אם הגעת אליה עם מכשיר משלך" (מתוך הודעת דובר משרד התקשורת).

עברתי על החוק, ואין שום איזכור לזה שהם מחייבים לקוח לקבל סים עם טלפון שלהם.

הרי בדיוק בשביל זה נולד החוק, כדי לתת ללקוח בחירה בין אם לקנות את המכשיר דרכם או דרך חנות פרטית.

הם כן מחוייבים להתייחס למכשיר שנקנה מבחוץ כאילו נקנה דרכם.

ולכן התשובה של הנציגים נשמעת לי הזויה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים