עבור לתוכן

קניית כרטיס מסך מאיביי משומש/מחודש. כדאי?

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי תקציב מוגבל ואני עדיין רוצה לשחק במשחקים ברמה נורמלית.

עשיתי חיפוש בפורום וראיתי כאן דעות חלוקות במקצת.

אבל מחיפוש אחר, אני הבנתי שדווקא כרטיס מסך, מעבד וזיכרון הם חלקים שאין להם ממש בלאי. אז למה לא לקנות?

והאם יש הבדל באטרקטיביות של משומש ומחודש? מחודש זה הרי כרטיס שעובד אחרי בדיקה....

וכמה לדעתכם צריך להיות מרווח הביטחון (ז"א ההנחה של הקניה ביחס לחדש מהחנות עם אחריות)?

מה דעתכם על 26%? אם נניח יש כרטיס שעולה בחנות 670 ש"ח ומשומש 470 ש"ח. זה לדעתכם כדאי?

הנה למשל כרטיס שחשבתי עליו:

HD5750

http://cgi.ebay.com/MSI-ATI-Radeon-HD-5750-R5750-MD1G-GDDR5-SDRAM-PCI-/220738990060?pt=PCC_Video_TV_Cards&hash=item336511afec

או

HD5770

http://cgi.ebay.com/1GB-Gigabyte-HD5770-GV-R577UC-1GD-GDDR5-HDMI-DVI-I-/250774986222?pt=AU_Components&hash=item3a635a9dee

תודה רבה.

פורסם

אני לא הייתי רוכש כרטיס מסך מאיביי, אתה לא יודע ממי אתה קונה ומה מצב הכרטיס.

במידה ויש בעיה, למי תפנה?

אז רצוי שלא.

פורסם
  • מחבר

אני לא הייתי רוכש כרטיס מסך מאיביי, אתה לא יודע ממי אתה קונה ומה מצב הכרטיס.

במידה ויש בעיה, למי תפנה?

אז רצוי שלא.

אבל זה ככה בכל כרטיס משומש.

ולכן זו ההתלבטות. כרטסי מסך הרי לא אמורים להתבלות...

בנוגע לDOA (ז"א DEAD ON ARIVAL), אז בגלל זה באיביי בוחרים את המוכר ויש אפשרות להחזיר מוצר ולקבל כסף חזרה.

בכל מקרה אולי שכחת לשים לב שה5770 , המומלץ יותר, הוא ימכר רק בbiding ועוד יש 30 $ משלוח - פשוט לא משתלם.

נראה לי שיש פה באתר כאלה שמוכרים 5770 שלפי מה שהבנתי, כרטיס מצויין.

לפחות פה מיד שנייה תוכל לבדוק את הכרטיס אצלם בבית.

כן, 30$ משלוח, אבל זה עדיין יוצא נניח 150 ש"ח זול יותר. אני בספק שהביד כאן יעלה ממש בהרבה. (זה אגב דולר אוסטרלי שזול יותר בכמה אגורות (אבל בקטנה)). בין 100 ל 150 ש"ח הנחה זה כ 23%

אבל בכל מקרה אלו רק 2 דוגמאות, יש עוד דגמי כרטיסים ויש עוד מכירות...

אני שואל באופן כללי.

יש רק בעיה בלקנות בארץ- אין לנו איביי.

לצערי אני לא במרכז וכל המוכרים נמצאים דווקא שם. אם אני אסע למרכז (בעצם לכל יעד מחוץ לעיר שלי אפילו ליעד קרוב/יישוב סמוך) כדי לשבת אצל מישהו בבית ולבחון את כרטיס המסך שלו (בדיקות מאמץ וכו')... אני הולך לבזבז הרבה כסף שצריך להוסיף למחיר.

באיביי לעומת זאת, אתה משלם ואין לך עלויות עקיפות (אצל כולם הדואר נמצא במרחק נסיעת אוטובוס אחת, במקרה הגרוע, ומרחק 10 דקות הליכה במקרה הסביר).

האחריות לתקינות המוצר היא על המוכר ואם הוא מפשל (או משקר) אין לי בעיה לקבל את הכסף חזרה.

אם הייתה איזו מערכת כמו איביי בארץ, שאפשר לקרוא פידבקים על המוכרים, ויש הגנה מעולה על הקונים גם של איביי וגם של פייפאל- זה היה חלום!

אני תמיד מקנא בכל האמריקאים שיש להם שוק גדול ואפשרות לשלוח בדואר פנימי במחיר נמוך.

פורסם
  • מחבר

הא, אבל מה שאני לא יודע זה לטווח הארוך.

וזו בעצם השאלה שלי.

אני לא דואג שאני אקבל כרטיס תקול שניתן לראות עליו שהוא כזה (אחרי בדיקת מאמץ במחשב). אני דואג שאקבל כרטיס שנראה טוב ושיתפגר אחרי שנה. ולכן אני שואל את עצתכם ונסיונכם, האם זה משהו סביר שיקרה? או שכרטיסים משומשים בד"כ לא עושים זאת וימשיכו לעבוד גם 10 שנים? ומהו יחס הסיכוי-סיכון שכדאי לי לקחת? (ז"א מחיר ההנחה. לדוג' כרטיס משומש ב80% הנחה כאשר רק 5% מהכרטיסים מתקלקלים- זה נשמע כמו יחס טוב (או שלא?)).

וגם כמה זה מחיר סביר עבור הוויתור על קבלת אחריות?

אותן השאלות גם לגבי כרטיסים מחודשים. REFURBISHED. שהם בקטגוריה אחרת ועם אחוזים ושיקולים אחרים.

אל תשכח שמעל 50 דולר פירושו מע"מ, בלי קשר לעלות המשלוח.

ואם כבר החלטת מראש שאיביי זה כדאי, אז לפחות תעשה עסקה שמשתלמת לך.

ואל תנסה לנצח בbiding זה פשוט בלתי אפשרי עם כל הsnipers.

הממ... ואני שמעתי איפשהו שבאיביי אין מוצרים מעל 50$... ;)

אבל אתה כמובן צודק, ולכן אני מנסה להבין מה זו 'עסקה משתלמת'...

אל תשכח שאתה כתבת שיש לך תקציב מוגבל וכרטיסי מסך זה מוצר שיורד לו המחיר ב25% תוך חודשיים שלושה.

כן... אבל זה תמיד ככה. הזמן עובר, הדור הקודם כבר פחות רלוונטי, יותר זול, יוצאים משחקים חדשים והם דורשים כרטיסים חדשים...

באיזשהו שלב אתה צריך להגיד 'סטופ' ולהתמקד במצב השוק הנוכחי.

עם כמות ההיצע ביד2 וHWzone tradezone , לא תהיה לך בעייה למצוא את מבוקשך - מקסימום תחכה קצת.

הממ... עקבתי פה ושם אחרי לוחות המודעות, למרבה הפלא אין כל כך הרבה מציעים עם הצעות סבירות באזור שלי... אבל בכלל, איביי זמין, על פניו בטוח וללא עלויות נסתרות- אז למה לא?

לנסוע לבן אדם אחר הביתה, לחכות אצלו וכו'... זה טרחה, זה עלויות, ואם אפשר אותו מחיר לקבל באיביי ומהר יותר...

ובמקרה הכי גרוע תשיג כרטיס של nvidia (אוי ואבוי! - סתם יש לי gtx470)

חחח, מנפלאות התחביר העברי.

האם אתה מתכוון ל "אוי ואבוי! - סתם, יש לי gtx470" או "אוי ואבוי! - סתם יש לי gtx470" ?

;D :smile1:

פורסם
  • מחבר

מצטער, אני לא מתכוון להיות טרחן, פשוט די חשוב לי להבין ולהעריך את העניין.

וכן, חשבתי שהתכוונת למשפט עם הפסיק, אבל שאלתי ליתר ביטחון. כי אם היית מתכוון ברצינות אז הייתי מתחיל לברר מה רע בNVIDIA...

אני מבין שאין שאין ביטחון בחיים, אבל יש קומון סנס וסטטיסטיקה. למשל כלל האצבע בטלוויזיות יד שניה היא שהמחיר צריך להיות כ 40%-30% פחות ממקבילו החדש. (בעצם יכול להיות שאני מתבלבל, ואולי זה רק תקף למוצר בעל זמן שימוש מסוים... (את הטלויזיה שלי קניתי לפני הרבה שנים). אבל הבנת את הנקודה).

לא הבנתי את הסתירה שלי.

הציטוט הראשון מתייחס לכך שאני רוצה להבין איך כרטיסים משומשים מתנהגים לאורך זמן. לטווח הארוך.

הציטוט השני מתייחס לכך שלא משנה אם החנות מוזילה את הכרטיסים שלה כל תקופה מסויימת. אתה צריך לחיות בהווה ולקנות ביחס למחירים הנוכחיים בשוק.

סיכון יש להכל, השאלה היא האם אצל רוב רוכשי הכרטיסים המשומשים הכרטיס יתפקד גם בעוד שנים רבות(מאוד)...

תודה.

וסליחה אם אני באמת עקשן.

פורסם

אז ככה גם על אלקטרוניקה ללא חלקים נעים יש בלאי. מעבד באוברקלוק ומתח גבוהה אחרי 3-5 שנים כבר לא יחזיק את אותו שעון ואחרי 5-10 כבר לא יעבוד בסטוק. עם זכרונות המצב הרבה יותר חמור, לא הייתי, בשום פנים ואופן, נוגע בזכרונות משומשים, רק על בסיס הזכרונות שמתו לי \ הגיעו תקולים. עוד לא היתה לי פלטפורמה שלא מתו בה זכרונות החל מהפנטיום 3. כרגע רק בנוכחית עדיין חסר בעיות וזה רק בגלל שאין לה אפילו חודש. עם כרטיסי מסך החלופה הרבה יותר מהירה שזה לא משנה. דבר ראשון שאתה צריך להבין מי הוא הטיפוס שטורח למכור כרטיסי מסך ולמה. בגדול יש לך את הגיימר הממוצע שמחליף כרטיס Mid-End פעם בשנתיים וצריך את הכסף. ויש לך את הגיימר הארדקור שמחליף כרטיס מסך או אפילו מערך שלם כל פעם שיוצא דור חדש ומוכר כי אין לו מה לעשות איתם. על מנת לקבל את התמורה הטובה ביותר, אם כך, עדיף לך לחפש כרטיס High-End מדור קודם.

אני קניתי כבר 2 כרטיסים משומשים באיביי, שניהם היו High End של דור קודם. אחד 6800 GeForce שנפתח לאולטרא (אני פתחתי) והשני X1800. שניהם היו במחירים זולים יותר מכרטיס Mid-End מהדור הנוכחי (בזמנו, כמובן), ובעלי ביצועים גבוהים יותר משמעותית.

פורסם

אני הזמנתי 4770 מחודש מאיבי ולא הגיע לי הכרטיס מסך ועוד ירד לי הכסף ואיבבי טען שהגיע הכרטיס מסך

מה שהראת 5770 עולה בסיבות 500 שקל ואין אליו אחריות

בארץ הוא עולה 650 +- אם אחריות

לפי דעתי לא שווה אחי

פורסם

רוצה לשמוע ממישהו עם נסיון

דבר ראשון אל תזמין כל מה שאתה רואה... אלא ממישהו רציני שאתה רואה שיש לו הרבה נסיון ומשתמשים וקניות ובלה בלה

אני הזמנתי

gtx 460 SOC

שזאת גרסא שאין בארץ וגרסא מיוחדת ופנטסטית בגלל זה הישתלם להביא את זה מחו"ל

עכשיו הכרטיס עצמו עלה לי 700 שקל + - ועוד 200 שקל

יצא לי 900

עם אחריות בינלאומית משמע אם קורה משהו יכול לשלוח לג'ייגבייט ומתקנים

אבל הבעיה הייתה כשזה הגיע

זה נתקע במכס

ואז הייתי צריך להוסיף עוד 270 שקל ואז זה דפק את העסק אבל חוץ מיזה הכל היה בסדר גמור הגיע חדש סגור בלי בעיות

פורסם
  • מחבר

תודה, שמתי לזה כבר לב (עברתי פה על הלוח ובדקתי גם את יד2) ואלו אכן אופציות מתאימות, אבל כאמור, זו מכירה פיזית פה בארץ...

אז ככה גם על אלקטרוניקה ללא חלקים נעים יש בלאי. מעבד באוברקלוק ומתח גבוהה אחרי 3-5 שנים כבר לא יחזיק את אותו שעון ואחרי 5-10 כבר לא יעבוד בסטוק. עם זכרונות המצב הרבה יותר חמור, לא הייתי, בשום פנים ואופן, נוגע בזכרונות משומשים, רק על בסיס הזכרונות שמתו לי \ הגיעו תקולים. עוד לא היתה לי פלטפורמה שלא מתו בה זכרונות החל מהפנטיום 3. כרגע רק בנוכחית עדיין חסר בעיות וזה רק בגלל שאין לה אפילו חודש. עם כרטיסי מסך החלופה הרבה יותר מהירה שזה לא משנה. דבר ראשון שאתה צריך להבין מי הוא הטיפוס שטורח למכור כרטיסי מסך ולמה. בגדול יש לך את הגיימר הממוצע שמחליף כרטיס Mid-End פעם בשנתיים וצריך את הכסף. ויש לך את הגיימר הארדקור שמחליף כרטיס מסך או אפילו מערך שלם כל פעם שיוצא דור חדש ומוכר כי אין לו מה לעשות איתם. על מנת לקבל את התמורה הטובה ביותר, אם כך, עדיף לך לחפש כרטיס High-End מדור קודם.

אני קניתי כבר 2 כרטיסים משומשים באיביי, שניהם היו High End של דור קודם. אחד 6800 GeForce שנפתח לאולטרא (אני פתחתי) והשני X1800. שניהם היו במחירים זולים יותר מכרטיס Mid-End מהדור הנוכחי (בזמנו, כמובן), ובעלי ביצועים גבוהים יותר משמעותית.

ואו, ממש חידשת לי. הייתי בטוח שזיכרונות זה הדבר הכי בטוח לקניה משומשת.

וללא OC, האם יש בלאי על חלקים אלקטרונים?

אגב, למה הבלאי? בגלל חום שהורס משהו באופן פיזי? או משהו אחר?

וכרטיס הHIGH END האחרון?הוא סדרת ה4XXX או ה 5XXX? (בATI)

יש לי איזו אפשרות לזהות את מידת הבלאי של הכרטיס? ויש לך טיפים להעריך את המוכר? ז"א לזהות מישהו שאומר שהכרטיס לא עבר OC כאשר הוא אומר זאת כדי להעלות את המחיר...

או שאמונה ומזל זה הפקטור היחיד?...

אני הזמנתי 4770 מחודש מאיבי ולא הגיע לי הכרטיס מסך ועוד ירד לי הכסף ואיבבי טען שהגיע הכרטיס מסך

מה שהראת 5770 עולה בסיבות 500 שקל ואין אליו אחריות

בארץ הוא עולה 650 +- אם אחריות

לפי דעתי לא שווה אחי

תודה, אם יש לכם עוד סיפורים ספרו.

ולא יכולת לשלוח את זה חזרה למוכר (ולספק טראקינג נאמבר) ואיביי יחזירו לך את הכסף?

רוצה לשמוע ממישהו עם נסיון

דבר ראשון אל תזמין כל מה שאתה רואה... אלא ממישהו רציני שאתה רואה שיש לו הרבה נסיון ומשתמשים וקניות ובלה בלה

אני הזמנתי

gtx 460 SOC

שזאת גרסא שאין בארץ וגרסא מיוחדת ופנטסטית בגלל זה הישתלם להביא את זה מחו"ל

עכשיו הכרטיס עצמו עלה לי 700 שקל + - ועוד 200 שקל

יצא לי 900

עם אחריות בינלאומית משמע אם קורה משהו יכול לשלוח לג'ייגבייט ומתקנים

אבל הבעיה הייתה כשזה הגיע

זה נתקע במכס

ואז הייתי צריך להוסיף עוד 270 שקל ואז זה דפק את העסק אבל חוץ מיזה הכל היה בסדר גמור הגיע חדש סגור בלי בעיות

מכס? לא רשמו לך שזה עולה 50$?

פורסם

הבעיה שבדרך כלל מי שרושם לך שזה עולה 50 דולר

זה מוכרים פרטיים

ואז גם קיים הסיכון אם יגיע אליך בכלל המוצר

אבל כשאתה קונה באייביי דרך חברה רצינית ומשתמש רציני

אז אתה יודע בוודאות שתקבל את המוצר אבל הסיכוי שהוא ירשום שזה רק 50 דולר נמוך מאוד

פורסם

יש לציין שאין מכס, רק מעמ, על מוצרי מחשב. והמעמ נלקח ממחיר המוצר + המשלוח + מכס (במקרה הנ"ל אין מכס). אם אתה קונה באיביי מאדם פרטי אתה יכול לבקש שיציין בהצהרת משלוח שזה משומש וערך של מתחת ל-50$, אבל זה לא תמיד עובד. לפעמים יבקשו קבלה, לפעמים הם יחליטו בעצמם כמה זה עולה, לפעמים גם אם זה מעל 50$ לא יקחו מעמ. זה די הימור המכס אצלנו. למשל לי לקחו מכס על ה-PS3 למרות שהזמנתי מארצות הברית, שהיא מדינה שאיתה יש לנו הסכם סחר ולכן אין מכס על מוצרים מסויימים (PS3 בניהם).

פורסם
  • מחבר

תודה לכם.

מחיפוש ברשת הבנתי לבסוף שאין דרך לזהות בלאי ואין דרך לדעת שלא משקרים לך, כך שהכל בעקרון זה הימור.

אגב, אז ידוע מה הבלאי הרגיל של כרטיס מסך בעבודה ללא OC ושמירת טמפ' כמו שיש אצל רוב הגיימרים במחשב?

פורסם

גם עם OC הרבה מעבר לאורך השימוש שלו. כרטיסי מסך מחליפים פעם בשנתיים. שלוש במקרים קשים.

eBay זאת דרך יחסית בטוח, אדם שביצע עשרות (אם לא מאות או אלפי) מכירות ולא דפק אף אחד עד עכשיו, אתה, כנראה, לא תהייה הראשון.

פורסם
  • מחבר

כן, אבל הפידבקים נכתבים עם קבלת המוצר ולא שנה אחרי...

אבל אני חושב שהבנתי. תודה! :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים