עבור לתוכן

tide water plus יישום מחוץ למארז.

Featured Replies

פורסם

במסגרת העבודה, בגלל אילוצים כאלה ואחרים קיבלתי שתי מערכות מים על מנת לאפשר לי לעשות אופטימיזציה טובה יותר למחשב (במלים אחרות OC) המערכות שקיבלתי הם tharmaltkae tide water plus ו coolerMaster aguagate max.

אני די חדש בכל עניין קירור המים ונתקלתי בבעיית התקנה מאוד גדולה עם המערכת של ה tide water. צפרט של המחשב שלי הוא פלוס מינוס כזה:

מארז: tharmal take armor a-60.

לוח אם: gygabyte p55a-ud4.

כרטיסי מסך: שני gainward gtx 460 se שנמצאים ב SLI.

עד עכשיו לא היו לי תלונות, והייתי מבסוט מהקונסטלציה. הבעיה היא שספק הכוח של ה a60 יושב למטה. והיות ומלכתחילה אין הרבה אפשרויות הרחבה ב ud4 והכרטיס מסך התחתון סוגר לי על הרחבת PCI אחת, אין לי איך להכניס את המערכת של ה tide water לתוך המארז.

גם אם אני מוריד את הכיסויים של כרטיס המסך ואיך שהוא אצליח לדחוק אותו פנימה, הוא יאלץ לשבת פיזית על הספק. מה שלא יאפשר למאורר של ה tide water להכניס אוויר פנימה (כן אני יודע שהוא בנוי במיוחד להעברת המים לתוך הרדיאטור אבל הם השאירו חלק מהמאוורר שנראה כאילו הוא אמור להכניס אוויר פנימה).

בכל מקרה במסגרת החיפוש אחרי הפתרון האופטימלי חשבתי להשאיר את כל המערכת מחוץ למארז (חשוב להבהיר אין משמעות לחיבור שלו ל slotים זה רק בשביל לקבע אין שום רכיב חשמלי ברגלים של ה tide water). ופשוט להכניס את הצינורות עם הבלוקים דרך החורים של כרטיסי הרחבה, ולבנות לו התקן שיחזיק אותו בצמוד למארז . מכאן 2 שאלות:

1. האם מישהו ניסה לעשות כזה דבר, האם זה בכלל הגיוני (שוב אני די חדש בעסק אז לעשות אילתורים נראה לי קצת מפחיד)

2. אם זה אפשרי האם לצורה המקורית שבה הוא אמור לשבת במארז יש משמעות? האם הוא יכול להיות גם מאונך או שהמאוורר יפעל טוב יותר במאוזן?

סליחה על החפירה ותודה לעונים.

פורסם

1. בארץ אולי לא..אבל אין בעיה להתקין את זה איפה שתרצה..מערכת קירור לכל דבר.

2. המערכת תתפקד גם בצורה אנכית וגם מאוזנת..אין לך מה לדאוג..מה שכן יש לך שני ברגים לידי התופסנים שאמורים להתחבר לPCI..

אתה יכול לפרק אותם ואז לנסות למצוא למערכת מקום בתוך המארז..

פורסם
  • מחבר

על מנת למנוע הרבה תסכול אצל מי שרוצה לרכוש את המערכת של tidewater, ויעשה פה חיפוש, הבלוקים של tidewater שלכאורה אמורים להתאים לכל מערכת, נכון לכרגע קטנים מדי להתמודד עם גודל ה GPU של סדרת 4XX ומעלה. הם לא מכסים את כולו והמערכת לא מקררת.

שאר החלקים של המערכת מתפקדים מצויין. אני מתכוון לקנות בלוקים יעודיים ל -460 של EK. וכאן יש התלבטות חדשה, האם לתכנן לופ מורכב על המערכת של ה aguagate max או שאפשר להחליף את הבלוקים של ה tide water? הבלוקים של ek גדולים משמעותית מהבלוקים המקוריים, ולא ברור לי אם זה יפגע בביצועים (המשאבה של ה tidewater אמורה עבוד בקצב של 72 ליטר לשעה ב-3400 RPM)

פורסם

הדבר האחרון שאתה יכול לעשות זה להוסיף חלקים לTide Water Plus, בלוקים שהם מוגדרים כFull Cover פשוט יהרגו את המשאבה המגוכחת הזו.

אם אתה מתכוון להשתמש בבלוקים של Ek אתה צריך מערכת מורכבת אישית לא יעזור בית דין.

מה גם שאני בכלל בספק עד כמה הTide Water יכול לקרר שני GTX460, רדיאטור קטנצ'יק עם מאוורר מסכן פשוט לא יעשו את העבודה הזו.

לצורך דוגמא כיום אם ניקח רדיאטור בודד RX120 שהוא פי אלף יותר טוב מהרדיאטור בתוך הTide Water, גם הוא לא יספיק כדי לקרר בצורה יעילה שני כרטיסים כאלה.

האמת? השימוש החיצוני היחיד שהייתי עושה בערכה כזו היא בתוך הפח...

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה.

המשאבה של ה tide wtaer בעיניי היא סוג של נס הנדסי. מעולם לא ראיתי משאבה כל כך קטנה עם כל כך הרבה כוח. היא עשתה במשרד שלנו עבודה מאוד יפה על זוג 8800 gtx והיא מתוכננת מראש לעבודה ב SLI. אבל כנראה שאני המיעוט.

לא חשבתי על הרדיאטור. שזאת באמת נקודת כשל פוטנציאלית. אבל אני אשמח אם תפרט לפי איזה נתונים ברור לך שגם ה RX120 לא יספיק, או נשאלה את זה בצורה יותר ממוקדת, איך מחשבים הובלת חום וצינון ומתאימים את זה למפרטים הכתובים של הרכיבים? ברור לי עניין ההספק\לחץ של המשאבה אבל מה הנתונים שצריך לחפש ברדיאטור.

פורסם

מלבד הנתונים היבשים של הרדיאטור..ישנם ברשת בדיקות של אנשים..על ירידת לחץ וכו..וזה מה שמעניין אותך..

להתמודד עם שני GTX460 היא לא תתמודד...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים