עבור לתוכן

הוספת זיכרון למערכת מבוססת X58 ו core i7

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

יש לי חבר שברשותו מערכת עם לוח MSI X58 כלשהו (לדעתי זה ה X58 PRO, אם יש צורך אפשר לוודא),

מעבד Core i7 920

ו 4GB זיכרון מהדגם הבא: http://www.ocztechnology.com/ocz-ddr3-pc3-10666-intel-extreme-edition.html

הוא מעוניין להרחיב את הזיכרון ל 8GB לפחות.

האפשרות הזולה ביותר היא להוסיף עוד 2X2GB - וכך לקבל 8GB שלפי מיטב הבנתי, גם יעבדו בערוץ משולש.

הבעיה:

לא חושב שאפשר למצוא את אותם מודולים של זכרון.

השאלה:

מה האפשרות הכי טובה לשדרוג?

אני מבין שהזכרונות האלה עובדים במתח של 1.75V, שזה מעל לתקן. האם זה משנה? האם צריך עוד מודולים בעלי אותו מתח עבודה?

עד כמה תזמונים דומים משנים?

תודה מראש! :xyxthumbs:

פורסם

בשביל ביצועים מקסימאלית במערכת שלך משתמשים בזכרונות בכפולות של 3

תן לי סקרין שוט מCPUZ על כל הלשוניות כדי שאוכל לכוון אותך

פורסם
  • מחבר

אתה טורח לקרוא? זו לא המערכת שלי.

תמונת מסך מ CPUZ לא תעזור בכלום. מה הקשר למה ששאלתי?

כרגע עזבו את עניין הביצועים המיטביים (triple channel). הת'רד נפתח על עניין התאימות.

פורסם

לא צריך שיהיו אותם מודולים.

כל עוד שהמתח יהיה עד (וכולל) 1.875V זה יהיה בסדר.

הזיכרונות הזולים ביותר יעשו את העבודה. מקסימום מגדירים ב-BIOS לפי מכנה משותף.

ו 4GB זיכרון מהדגם הבא: http://www.ocztechnology.com/ocz-ddr3-pc3-10666-intel-extreme-edition.html

האפשרות הזולה ביותר היא להוסיף עוד 2X2GB - וכך לקבל 8GB שלפי מיטב הבנתי, גם יעבדו בערוץ משולש.

מה? יש לו שני מודולים, איך הם עובדים "בערוץ משולש"? רשמת "גם".. גם אם הוא יוסיף עוד שני מודולים זה לא יהיה ממש Triple Channel אלא Flex Mode (של TC ו-SC) כי יהיה מודול מיותר.

פורסם
  • מחבר

כרגע, מן הסתם, הם עובדים בערוץ כפול.

מה זה FLEX MODE? האם יש לו יתרון בביצועים על ערוץ כפול?

אם הוא יוסיף זכרונות שמתח העבודה שלהם הוא 1.5V לזכרונות הללו שמתח העבודה שלהם הוא 1.75V, לא תהיה עם זה בעיה?

הרי כל הזכרונות חייבים לעבודה באותה מתח לפי מיטב הבנתי.

בנוגע לתזמונים, כן, הגיוני שאפשר להגדיר לפי המכנה המשותף הנמוך (כלומר, עשיתי את זה בעבר..).

פורסם

Flex mode כמו שאמרתי זה בעצם שילוב של מצבים ואתה יכול לקרוא על זה בסטיקי שאלות נפוצות: מעבדים, לוחות אם וזיכרונות (סעיף 6.13).

יתרון בביצועים? מלכתחילה DC או TC אינם נותנים יתרון משמעותי בביצועים אז אין טעם להיכנס לנושא הזה. זה לא משנה ממש.

לגבי המתח- כן, כל המודולים מקבלים את אותו המתח, לכן אמרתי שצריך למצוא מכנה משותף.

למשל אם הזיכרון הקיים הוא בעל תזמונים יותר טובים אז הייתי מנסה להוריד אותם לרמה של הזיכרונות החדשים ובמקביל להוריד את המתח (לזה של הזיכרונות החדשים). אפשר גם לעשות את ההפך, להגדיר תזמונים טובים יותר בזיכרונות החלשים ובמקביל לתת להם יותר מתח (המתח של הזיכרונות הישנים). זה רק הקונספט של "מכנה משותף" כאן, אפשר לשחק עם מתחים, תזמונים ותדרים עד שמגיעים למצב של יציבות מלאה. זה גם לא חייב להיות משחק ניחושים, אפשר לבדוק לפי פרופילים של SPD (גם על זה תוכל לקרוא בסטיקי).

בכל אופן כדאי לקנות זיכרונות עם מתחים דומים אבל גם בלי לשנות תזמונים ותדרים ניתן לתת קצת יותר מתח לזיכרונות החדשים או קצת פחות לזיכרונות הישנים.

פורסם
  • מחבר

אני מבין לחלוטין מה שאתה אומר, וגם אישית לא הייתה לי שום בעיה לעשות אתזה.

אבל זה חבר שלי - ואני מעדיף שיהיה משהו שיעבוד באופן מוחלט, בלי התעסקות.

אני אסביר לו את המצב ונראה.

תודה.

עריכה:

אשאל שוב, כי אני לא סגור על זה.

אם הוא רוכש זכרונות שמתח העבודה שלהם הוא, לדוגמה, 1.65V, האם זה סביר להעלות את המתח שלהם ל 1.75-1.8?

קראתי שלפי התקן 1.65 הוא המתח המירבי המומלץ לזכרונות DDR3.

פורסם

זה לא. זה המתח המומלץ לפי אינטל למשפחות מעבדים מסוימות, וזה לאו דווקא 1.65V, זה משתנה. במקרה של בלומפילד זה עד וכולל 1.875V.

לשאלתך- זה אפשרי אבל הייתי מעדיף להפעיל את הזיכרונות הישנים במתח נמוך יותר. צריך לבדוק את ה-SPD ואת התזמונים של הזיכרונות הישנים מול החדשים.

פורסם
  • מחבר

אין קשר למעבדים. קראתי את זה באתר של קינגסטון ובוויקפדיה. לקרוא אני עדיין יודע.

ומאיפה החלטת שהזכרונות הישנים יהיו יציבים במתח שנמוך מהמתח המוצהר שלהם?

:nixweiss:

פורסם

אני יודע שאתה יודע לקרוא. :)

אתה מוזמן לתת קישור למידע כזה או אחר ואני אסביר.

ואין סיבה שהם לא יעבדו במתח נמוך יותר אם בוחרים תזמונים קצת יותר ארוכים (כלומר פחות טובים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים