עבור לתוכן

לא מצליח לשמור הגדרות OC בביוס

Featured Replies

פורסם

החלטתי לתת קצת זריקת מרץ למחשב הישן שלי, כדי שיחזיק עד המחשב הבא, או שאולי אצליח לגרום לו להיות מספיק שימושי בשביל לא לקנות מחשב חדש.

קראתי קצת על OC, ואיך עושים. נכנסתי לביוס ושיניתי כמה דברים, ואחרי שיצאתי מהביוס (שמרתי כמובן), הוא עלה בפוסט הראשוני וכתב מהירות שונה (כמו מה שקבעתי) ואז היה מאתחל את עצמו מיד שוב, וחוזר להגדרות הקודמות. כשאני נכנס חזרה לביוס, הוא מראה לי את הנתונים שהכנסתי, אך מבוטל אצלו cpu host clock control. והוא חוזר לאותו מצב בכל פעם מחדש. חיפשתי הגדרות מיוחדות בביוס שאולי גורמות לזה לקרות.. אולי סוג של הגנה, אבל לא מצאתי.

המעבד: D920

לוח אם: GA-8i945p-g gigabyte

ביוס: F11

פורסם

ההגדרות שהכנסת לא יציבות..ולכן לוח האם מבצע ריסט ומאפס אותם..הם לא נכנסות לפועל..בגלל זה אתה רואה אותם בביוס אבל הם לא פועלות..

תאפס הכל..ותתחיל שוב לאט לאט..שים לב לטמפ' וכו..

פורסם
  • מחבר

אחרי שאיפסתי את ההגדרות, ניסיתי רק להעלות את התדר ב-15, שהם 210 במכפלה של 14. לא נגעתי בשום דבר אחר. אם זה לא יציב כבר שם. זה אומר שאני לא מסוגל לעשות בכלל OC? אולי כדאי כבר מעכשיו להעלות את המתח?

עריכה: ניסיתי עכשיו לאפס את ההגדרות למצב הרגיל, ורק לפתוח את האופציה לשנות, בלי באמת לשנות כלום (כמו בהגדרות הדיפולטיביות) והוא עדיין איפס את ההגדרה, ועשה פוסט מחדש. אם ככה, לפחות לפי הבנתי, זה לא בגלל התעסקות שלי, אלא אולי איזו תוכנה שמבטלת את האופציה לעשות אוברקלוק. מה יכולה להיות הבעיה?

עוד עריכה: ניסיתי להשתמש בתוכנה Easytune 5 של ג'יגהבייט, והעלתי אחוז אחד, שלא אמור להיות משמעותי בשום צורה, והמחשב קרס..

פורסם

תבדוק שאכן אתה עם ביוס מעודכן..כמו כן לפני שאתה מעלה משהו..תנעל את תדר הזיכרון והPCI-E..

הבעיה של איפוס הביוס היא די נפוצה בלוחות האם של GB.לרוב או שדרוג ביוס..אומשחק עם ההגדרות השונות עוזר (העלאת מתח וכו)..

פורסם
  • מחבר

אני בביוס הכי מעודכן, אבל בכל מקרה התקנתי שוב רק ליתר ביטחון.. נעלתי את ה PCI-E על 100 בכל הנסיונות שלי,ניסיתי לשחק עם ה system memory multiplier וגם זה לא עזר.

בכמה כדאי לעלות את המתח?

פורסם

תגיד כמו הסטוק בהתחלה ותראה איך מתקדם..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים