עבור לתוכן

העליבות של חנויות למכירת סלולריים בישראל

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

זה נכון, כדאי תמיד לראות מה מקבלים אצל המוכר לעומת תכולת הערכה המלאה

אצל המוכרים יש את הסלנג הבא:

הערכה מכילה X Y Z פריטים נקובים בשם ואז כנראה גנבו אותך. תבדוק מה חסר ואם הוא רלוונטי עבורך.

או "ערכה מלאה" ואז אתה "אמור" לקבל ערכה מלאה.

לזכותם של החנויות זה שהם מפרקים את הערכה כדי לחסוך לך כסף בדר"כ הם 50% מהמחיר הרשמי.

לא ראיתי בשום מקום 50% מהמחיר הרשמי תמורת משהו שהוא בלי ערכה. חוץ מזה ממה שראיתי מוכרים את הטלפונים בלי הערכה באותם המחירים כמו כאלו עם ערכה, אז אני לא רואה מה החסכון.

• תגובות 40
  • צפיות 7.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הניסוח לא הכי טוב

הכוונה שאם תבדוק את מחירי הטלפונים בחנויות הפרטיות לעומת היבואן והחברות הסלולאריות תראה שיש פערים לטובת החנויות הפרטיות שיכולים להגיע ל-50% ויותר.

פורסם
  • מחבר

הניסוח לא הכי טוב

הכוונה שאם תבדוק את מחירי הטלפונים בחנויות הפרטיות לעומת היבואן והחברות הסלולאריות תראה שיש פערים לטובת החנויות הפרטיות שיכולים להגיע ל-50% ויותר.

זה מאוד פשוט. החברות הסלולריות מציגות מחיר גבוה בשביל להראות לך כאילו את ההחזרים, והיבואונים הרשמיים בארץ עושים יד אחת עם המפעילות מכיוון שהם מעדיפים לעבוד מול 3 חברות במקום מול אלפי לקוחות פרטיים. אף יבואן רשמי לא ימכור במחיר נמוך כי אז המפעילות לא יעבדו איתו. אבל לדעתי השוק לאט לאט משתנה ויותר ויותר אנשים מבינים היום שאין שום סיבה לקנות מכשיר מהמפעילות. גם אם מדובר במכשיר פשוט ובוודאי ובוודאי במכשיר מתקדם. לעומת הצורך הזה בשוק החנויות עדיין עלובות, זאת ההרגשה שלי עדיין.

פורסם

זה לא נכון.

מאוד מקובל בארץ המושג "ראש" משמעותו טלפון ומטען בלבד.

טלפון נמכר ללא קופסא וללא ערכה או בערכה חלקית מאוד.

הסיבה היא שהטלפון בסבירות גבוהה הוברח לארץ מחו"ל על מנת לחסוך תשלום מס.

33 אחוז שמוכר גנב לא שילם מס, הם 33 אחוז רווח שלו.

לא נראה לי שלהברחות יש השפעה על מחירים בחנויות. כמו כן אם מיבאים בכמות גדולה יתכן מאד שאפשר לחייב במס 33 אחוז רק את הטלפון וחלקים נילווים שעובדים רק עם טלפונים (למשל כבל USB נחשב לחלק של מחשבים בכלל, כי USB זה תקן אוניברסלי שאינו יחודי לטלפון). דבר דומה לגבי מיסוי של כרטיסי זכרון פלאש זעירים, הם אינם יחודיים לסלולרים אלא בשימוש בהרבה מוצרים דיגיטליים. בכל מקרה, אפילו עם מיסוי על קיט , תוספת המחיר של הקיט עקב מיסוי היא תוספת זניחה של שקלים בודדים. לכן אם מוציאים חלקי איבזור מהקיט, זה אך ורק כדי למכור אותם בניפרד במחיר מופקע.

אגב כבל USB עם קצה זכר "מיקרו USB" נימכר בארץ במחיר שערורייתי של 30 עד 50 שקלים, בעוד מחיר סיטונאי בחו"ל אמור להיות משהו כמו 2 דולר, כי מדובר בכבל פשוט שאינו שונה במאומה מהכבלים USB שמוכרים בחנויות מחשבים גדולות ב- 10 שקל ליחידה. סיפור דומה יש לגבי "מגינים" לסלולריים שעולים פרוטות (נניח חצי דולר מחיר סיטונאי עבור פלסטיק פשוט או סיליקון פשוט), בחנויות סלולרים "מגינים" למיניהם נימכרים ב- 30 שקל ויותר. בקיצור: יש חליבת מחירים פראית במכירת איבזור. לסלולרים.

פורסם

כבל חיבור לטלויזיה שכוסח מהערכה נמכר ב-100 ש"ח

פורסם

ראיתי לפחות חנות אחת שמוכרת כבל מ-DealExtreme (התמונה בתיאור המוצר זהה לתמונה ב-DX) תמורת רווח של בערך אלף אחוז, לדעתי זו חמדנות מגעילה.

פורסם

כל הזמן אני נתקל בחנויות שמוכרות מוצרי DX במאות אחוזי רווח. למשל יש דיבורית BT ב- DX שעולה סה"כ כ- 180ש"ח, בארץ היא נמכרת בכ- 600ש"ח.

פורסם

מדהים ידעתי שיש בעיות עם חנויות בארץ אבל לא ידעתי עד כמה :o

לדעתי אפשר לעשות בגאדג'טים וסלולר נאוץ של חנויות איכותיות ככה שהחנויות הטובות ירוויחו וגם משתמשי הפורום ,

בחלק התחתון של האשכול יהיה קישורים להמלצות או ביקורות על חנויות סלולר .

פורסם

על כל חנות יש דעות לכאן ולשם, אני לא חושב שזה יעבוד...

פורסם

על כל חנות יש דעות לכאן ולשם, אני לא חושב שזה יעבוד...

אבל זה לא מרוכז ככה כל אחד יוכל לגבש את דעתו על החניות בעזרת כל המידע

נגיד חניות שמאפשרות ROOT

חנויות שמספקות את כל הציוד כמו שיצרן מספק

לדעתי זה יכול להיות מצוין

פורסם

אם זה אפשרי לדעתי זה יכול להיות טוב,

מי יודע, אולי עצם העובדה שחנויות ידעו שבפורום כזה עוקבים אחרי טיב השירות והמחירים שלהן זה ידרבן אותן להציע מבצעים/שיפור השירות.

מצד שני, אני כנראה סתם אופטימי...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים