עבור לתוכן

העליבות של חנויות למכירת סלולריים בישראל

Featured Replies

פורסם

אני מוכרח להודות שבכאלו דברים המון זמן לא נתקלתי, ואני כבר חשבתי שראיתי הכל בשוק הישראלי. הכל התחיל בחברה שרצתה מכשיר פשוט.

היא קנתה מכשיר ברשת גדולה ומוכרת, ואז התברר שהמכשיר הזה לא מקבל הודעות MMS בסלקום. למה? ככה. סלקום לא תומכת. מישהו חשב להגיד לה את זה ברשת? לא.

לאחר מכן, החלטנו לקנות לה דגם אחר. נבחרה חנות גדולה בתל אביב מוכרת וידועה שהיא גם משווק מורשה של סלקום. אחרי שקנינו את המכשיר הגענו למרכז שירות כי הייתה זקוקה להחלפת SIM. הסתבר לנו אז שהברזל רשום כבר על שם לקוח עסקי בסלקום (חברת ענק) וכנראה המשווק קנה מכשירים מהחברה הזאת ומכר הלאה. כשחזרנו אליו הוא טען שהמכשיר לא משומש! ושהוא בכלל לא צריך לידע אותי על כזה דבר. למרות המכשיר כבר נמכר ללקוח פעם. החזירו לנו את הכסף.

אני מסתכל בזאם וב KAMA וכל החנויות שאני רואה הן חנויות קטנות וקיקיוניות. ברבות מהן לא מוכרים את כל המרכיבים של הערכה, בחלק אחר לא מוכרים את הטלפון באספקה מיידית אלא רק אחרי הזמנה (אסור בישראל לפרסם מוצר שאין לך במלאי), או כמו שראינו לך תדע אם הטלפון לא היה משומש.

חבל שזה המצב, וחבל שאין אף רשת שמרימה את הכפפה ומחליטה להיות הוגנת והגונה. זה משתלם תמיד בסוף.

• תגובות 40
  • צפיות 7.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה לא מדוייק שאסור לפרסם מוצרים שאין לך אותם במלאי.

החוק מדבר על איסור פרסום מוצרים שאינם במלאי לגבי מכירות מיוחדות כגון מכירות פומביות או מכירות קבוצתיות.

לגבי שאר התלונות, בין כל הזבל שיש בארץ, יש מספר חנויות לא רעות שמספקות את המוצר כמובטח. אל תתפתה לחסוך 150 שקל אם יש לך אפשרות לקנות מחנות בדוקה.

פורסם

חבל שלא נתת את שמות החנויות הבעייתיות.

במיוחד את זו שמכרה מכשיר משומש.

זה היחה עוזר לאנשים כאן לדעת ממה להזהר.

פורסם

בעיה ידועה (חנויות שמוכרות טלפונים סלולריים מכל מיני מקורות לרוב ללא אריזה תואמת).

מקור הבעיה הוא ההגבלות על ייבוא מכשיר, מצד אחד שר התקשורת רוצה תחרות בשוק הזה, מצד שני ישנם מיסי ייבוא מאוד גבוהים למכשירים. החניות עושות מאמצים גדולים להבריח את המכשירים לארץ (ראה את הכתבה על האישה בת ה- 60 שניסתה להבריח 44 מכשירי אייפון 4 לארץ ונתפסה).

עד שלא יקלו על ייבוא המכשירים, לא יהיה סדר בנושא.

פורסם
  • מחבר

לגבי שאר התלונות, בין כל הזבל שיש בארץ, יש מספר חנויות לא רעות שמספקות את המוצר כמובטח. אל תתפתה לחסוך 150 שקל אם יש לך אפשרות לקנות מחנות בדוקה.

ראיתי איזה אתר של חנות "בדוקה" ששוב לא אנקוב שמות כי זה נכון להרבה חנויות. בחנות הזאת מוכרים למשל מכשירים של נוקיה, ואומרים לך שאפשר לקבל מכשיר מפינלנד במקום מסין בתוספת תשלום, שזה למשל קשקוש מוחלט וניצול בורות של אנשים. המכשירים מיוצרים אותו הדבר בכל המפעלים ונהנים מאותה האחריות של נוקיה. וכעושים כזה דבר באתר גם אם לא רציתי לקנות את המכשיר הזה, אתה תוהה על הטקטיקות של החנויות הללו.

לגבי המיסוי, אתם בטוחים שהוא עדיין גבוה? אני יודע שגם ביטלו את הצורך באישור סוג מהסלולריות, כלומר שאפשר לייבא לפה כל מכשיר.

פורסם

השמועה אומרת שמכשירים של נוקיה המיוצרים בפינלנד עוברים בקרת איכות יותר טובה מאלה המיוצרים בסין\הונג קונג ושות'.

בלי להתייחס לאמינות השמועה, הרבה אנשים מעדיפים לקנות תוצרת פינלנד, אשר קצת יותר קשה להביא. על המאמצים האלה הם רוצים אקסטרה. אם אתה לא מאמין לשטות הזאת, קח את הרגיל.

לגבי המיסוי, אתם בטוחים שהוא עדיין גבוה? אני יודע שגם ביטלו את הצורך באישור סוג מהסלולריות, כלומר שאפשר לייבא לפה כל מכשיר.

מה זה קשור למיסוי?

פורסם

השמועה אומרת שמכשירים של נוקיה המיוצרים בפינלנד עוברים בקרת איכות יותר טובה מאלה המיוצרים בסין\הונג קונג ושות'.

בלי להתייחס לאמינות השמועה, הרבה אנשים מעדיפים לקנות תוצרת פינלנד, אשר קצת יותר קשה להביא. על המאמצים האלה הם רוצים אקסטרה. אם אתה לא מאמין לשטות הזאת, קח את הרגיל.

מה זה קשור למיסוי?

פינלנד מייצרים משהו ? אולי הם מייצרים קרניים של איילי הצפון.

פינלנד זו ארץ קטנה ללא כושר ייצור ממשי. רוב המוצרים האלקטרוניים מיוצרים היום בסין ובארצות מזרח אסיה אחרות. הונג קונג כנראה לא מייצרת כלום אלא משמשת מרכז שיווק של מזרח אסיה (בעיקר).

הדבר היחיד לגבי פינלנד (כנראה) הוא שנוקיה רשומה בארץ זו בגלל מיסוי נמוך ומשום הקירבה שלה לאירופה.

פורסם

סבבה, תרגיש חופשי לחרוג מהנושא ללא שום צורך ממשי.

דוגמא למפעל בסיסי לייצור קרני איילי הצפון בפינלנד: http://www.fonearena.com/blog/6287/nokia-factory-in-finland-pics.html

אם להאמין לוויקי, נוקיה היתה אחראית ל 3.5% מהתמ"ג הכולל וכרבע מכמות היצוא של פינלנד בשנת 2003.

פורסם

סבבה, תרגיש חופשי לחרוג מהנושא ללא שום צורך ממשי.

דוגמא למפעל בסיסי לייצור קרני איילי הצפון בפינלנד: http://www.fonearena.com/blog/6287/nokia-factory-in-finland-pics.html

אם להאמין לוויקי, נוקיה היתה אחראית ל 3.5% מהתמ"ג הכולל וכרבע מכמות היצוא של פינלנד בשנת 2003.

התמונות יפות, אבל לא כוללות את מחלקת המדבקות שבה מדביקים MADE IN FINLAND על מוצר שיוצר בעיקרו אי שם בסין.

יתכן שבפינלנד יש מחלקת איכות מוצר שבודקת מוצרי יוקרה, אולי אפילו מרכיבה חלק מהם. אולי מייצרת רכיבים מסויימים בייצור אוטומטי. פינלנד לא מסוגלת לייצר במחיר "עממי", שכר עבודה שלה גדול פי כמה וכמה לעומת שכר עבודה של פועל סיני. פינלנד גם לא יכולה לייצר את הכמות הכמות האסטרונומית של ייצור טלפונים היום.

(לא אתפלא אם מייצרים היום חצי מילארד טלפונים סלולרים בשנה בוודאי שלפחות 100 מליון בשנה).

נוקיה זה תאגיד בינלאומי שיוסד לפי זכרוני על ידי ITT ז"ל הגרמנית וחברה מהמזרח הרחוק (אולי מקוריאה). מעולם לא היו לה כוונות רציניות לייצר מוצרים בכמויות בפינלנד. נוקיה רשומה בפינלנד מסיבות של מיסוי מאוד נמוך מצד אחד וקרבה לאירופה מצד שני.

פורסם

אם 3.5% תמ"ג של מדינה זה לא רציני בעינך אני לא יודע מה כן :nixweiss:

נוקיה היתה מאז ומעולם בעלת שורשים פינים. היא רכשה איזושהי חטיבה של ITT אי שם ב1988 ותחת המותג ITT NOKIA יצאו לעולם כמה טלויזיות וכדומה. אבל נוקיה עזבה את העסק כדי להתמקד בטלפונים סלולארים..

אבל מה זה קשור לעובדה שהחנות רוצה תוספת תשלום על טלפון שכתוב עליו made in finland?...

פורסם
  • מחבר

לנוקיה יש מפעלים בפינלנד. אבל גם החברה העולמית וגם החברה בארץ כבר התייחסה ממזמן לעניין הזה ואמרה שהוא שטות. נוקיה זה נוקיה זה נוקיה בכל מקום בעולם. את המחשבים של דל מייצרים בפולין, באירלנד, בסין, בפיליפינים וארה"ב. למי איכפת? תהליכי בקרת האיכות זהים בכל מקום.

ואין פה שטות להאמין לה. זה שחנות אומרת שיש משהו טוב לעומת יותר טוב ביותר כסף, זאת בעיניי רמאות, כי שני הטלפונים זהים לחלוטין. היחידים שעושים את זה הם החנויות הפרטיות. במפעילות בחיים לא יציעו לך טלפון לפי מדינה. טריקים בשקל של סוחרים בשוק.

פורסם

החנות שמציעה את זה לא מנסה לעבוד עליך ואף אחד לא מכריח אותך לקנות את המכשיר היקר יותר. יש אנשים מוזרים שמוכנים לשלם יותר על מכשיר שמיוצר במדינה X במקום Y, אז תמיד תמצא גם מי שימכור להם את זה.

בכל אופן, מה שאני נתקלתי בו לא מעט בחנויות בארץ זה שהם ברוב חוצפתם פשוט מוציאים דברים מהקופסה. למשל, מכשיר שמגיע מהיצרן עם כרטיס זיכרון - הם פשוט מוציאים אותו (גונבים אותו!!) מהקופסה, ולא מתביישים להציע אותו בנפרד כאביזר בתשלום נוסף...

פורסם

בכל אופן, מה שאני נתקלתי בו לא מעט בחנויות בארץ זה שהם ברוב חוצפתם פשוט מוציאים דברים מהקופסה. למשל, מכשיר שמגיע מהיצרן עם כרטיס זיכרון - הם פשוט מוציאים אותו (גונבים אותו!!) מהקופסה, ולא מתביישים להציע אותו בנפרד כאביזר בתשלום נוסף...

נכון וזה קורה לא בחנות אחת אלא בכמה..

בשביל זה הכי טוב לפני שקונים מכשיר הוא לבדוק באתר של היצרן מה מגיע בקופסא,

ואז כשקונים בחנות, לבדוק שאכן הכל שם.. ובגודל המתאים.. :]

פורסם

עוד טריק מלוכלך (יש שתי גירסאות, אחת נפוצה במכשירי נוקיה ואחת במכשירי אנדרואיד)

במכשירי נוקיה כדי להתקין עברית מה שעושים זה צורבים למכשיר קוד עברית, ואז כשמעדכנים את התוכנה התוכנה קוראת את הקוד הזה ויודעת להוריד את הגירסא העברית מהשרתים של נוקיה, מה שהחנויות עושות זה כשמגיע המכשירים הם צורבות עליו קוד עברית, מעדכנות את התוכנה (ועכשיו יש עברית) ואז צורבות עליו מחדש קוד של סין או משהו כזה, עכשיו כשיגיע לקוח ויקנה את המכשיר יזהירו אותו שאסור לעדכן את המכשיר, ועידכונים ניתן לעשות רק אצלהם (ובתשלום כמובן) לקוח שכן ינסה לעדכן (בעזרת התוכנה שנוקיה מציע חינם באתר שלה) יתקל בבעיה - התוכנה רואה שהמכשיר שלו רוצה סינית (בגלל הקוד שהחנות צרבה) אז מתקינה לו גרסא סינית, עכשיו הלקוח המסכן בהלם - יש לו מכשיר בסינית! הוא רץ לו לחנות ששם מאשימים אותו שהוא ניסה לעדכן תוכנה וזה לא באחריות ועכשיו הוא צריך לשלם אפילו יותר, אחרי שהלקוח המסכן שילם נכנסים למעבדה תוך דקה וחצי צורבים קוד עברית תוך שתי דקות מעדכנים תוכנה ותוך עוד דקה וחצי צורבים מחדש קוד סינית

ובאנדרואיד שמעתי על תופעה עוד יותר מכוערת.. יש חנויות שמציעות את המכשיר במחיר זול, ומציעות בתוספת תשלום עברית (זה עוד לגיטימי) אבל מה קורה אם הלקוח לא רוצה לבזבז כסף סתם על דבר שהוא יכול לעשות בבית לבד? כאן מתחילה הבעיה... בחלק מהחנויות יטענו שאין אחריות לטלפון שלא עושה אצלהם עברית ובחלק מהחנויות בכלל יסרבו למכור לכם את המכשיר! המחיר הנמוך היה רק כדי להופיע ראשונים בזאפ, המחיר האמיתי גבוה ב200 שקל.

החנות שמציעה את זה לא מנסה לעבוד עליך ואף אחד לא מכריח אותך לקנות את המכשיר היקר יותר. יש אנשים מוזרים שמוכנים לשלם יותר על מכשיר שמיוצר במדינה X במקום Y, אז תמיד תמצא גם מי שימכור להם את זה.

בזה נכוותי קשות בDIM PHONE.. קיבלתי מהם מטען מזוייף... אוזניה שלא יודע אם היא מזויפת או לא אבל עובדת היא בהחלט לא.. וכרטיס של שתי גיגה במקום 4..

כשבאתי להחליף את המטען (שגרם לכך שבזמן טעינה המכשיר בלתי שמיש, בעיות מתח בו גרמו למסך מגע להשתגע - זה מה שגרם לי לבדוק בכלל את המטען ולגלות שהוא ממש לא מטען מקורי של HTC אלה זיוף של מטען של נוקיה) והאוזניה לא היה להם מטען להביא לי, הדבר היחיד שהיה להם זה מטען של נוקיה (הפעם מקורי) עם חיבור דק ומתאם, והאוזניה? גם החדשה שהביאו לי לא עובדת..

פורסם

עוד טריק מלוכלך (יש שתי גירסאות, אחת נפוצה במכשירי נוקיה ואחת במכשירי אנדרואיד)

טריק מלוכלך וידוע הוא שמוכרים מכשיר ללא RECOVERY MODE מה שלא מאפשר ROOT ו/או החלפת רום (אני מקווה שאני לא טועה בטרמינולוגיה).

על המוד הזה + התקנת עברית הם גובים המון.

בקוצור - חובה לבדוק לפני הקניה (או לקבל התחייבות) שהמוד הזה עובד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים