עבור לתוכן

רכישת iPhone מ- eBay

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מתכנן לרכוש בקרוב iPhone דרך eBay והייתי שמח אם אנשים שהתנסו בזה יוכלו לתת קצת טיפים בכל הנוגע לביטוח בארץ (הבנתי שיש בעיה כלשהי), מכס שמשלמים על המכשיר ועוד כל מידע שיכול להיות רלוונטי.

תודה מראש, עומר.

פורסם

אם יתפסו את החבילה שלך במכס אתה תיאלץ לשלם 16% מע"מ ו-16% מכס. סה"כ 33% אחוזים משווי החבילה (כולל משלוח).

פורסם

אם יתפסו את החבילה שלך במכס אתה תיאלץ לשלם 16% מע"מ ו-16% מכס. סה"כ 33% אחוזים משווי החבילה (כולל משלוח).

אם "תופסים" אותך מבריח אתה עלול לשלם "כופר" בתור קנס, "כופר" יכול להיות לפחות בשיעור של המס (כלומר תשלם כפליים). אם הטעות לא ביוזמתך, אולי יסתפקו בוויתור על "כופר".

פורסם

מבריח?? טוב שלא הפכת אותי לסוחר סמים...

הוא מזמין את החבילה ממוכר בחו"ל, לא מבריח כלום. המכס לא תמיד לוקח מכס+מע"מ על חבילות. יש כאלו שעוברות, כל לדוגמה קרה לי, גלאקסי אס, מחנות ליגיטימית ואמינה, הכל היה רשום פרפקט ומדוייק על החבילה ובכל זאת לא לקחו ממני כלום. לא הברחתי את החבילה, למען האמת לא הייתי קשור אליה עד שאספתי אותה מסניף הדואר השכונתי.

אין שום "כופר" במקרים אלו, אם המכס לא תפס/החליט לא לקחת תשלום/לא בדק את החבילה (תקרא לזה איך שאתה רוצה) אז אין תשלום, בצורה חוקית וליגיטימית, באשמת המכס, אין בכך אקט פלילי (או אפילו לא מוסרי אם תשאל אותי). אין שום תשלום, הוא לא מבריח 44 אייפונים מתחת לשמלה גרוזינית בנתב"ג...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים