עבור לתוכן

אפל: מכירת תוכן? רק דרכנו.

Featured Replies

פורסם

ואיי כמה disinformation במקום אחד.

אפל לא אסרה שום דבר. החוק שבגינו אפליקציית הספרים של סוני לא אושרה קיים מאז ומעולם. אפל לא מאפשרת אפליקציות המאפשרות קניית תכנים ישירות דרך האפליקציה. אגב מסיבה דומה נדחתה האפליקצה של Kongregate Arcade לפני כמה שבועות ב android market.

מה חדש כאן?

ההבדל מאוד פשוט - סוני לא יכולה להפיץ את אפליקציית הספרים שלה לאייפון דרך חנות משלה אלא היא תלויה בחסדים של אפל. במקרה של Kongregate, היית פשוט צריך להיכנס לאתר שלהם ולהוריד את קובץ ההתקנה וכמובן שיכולת להוריד אותו משלל מקורות אחרים.

• תגובות 41
  • צפיות 5.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

m1ke

אני לא "עוקב" אחרי אופנות כאלו ואחרות, יש לי חשיבה אצמעית. אני אולי לא המצאתי את האנטי-אפל אבל אני הגעתי לזה לבד. קראתי במשך זמן רב על ה"לא נחמדות" של אפל והחלטתי להימנע מהם. אל תשפוט אנשים לפי תחושת בטן, אני לא "מעתיק" מאף אחד, יש לי חשיבה עצמאית. ברגע (אם בכלל) שאפל יהפכו לחברה הטובים לא תהיה לי כל בעיה איתם וסביר להניח שאני אקנה iPhone, הם מכשירים מדהימים.

פורסם

ההבדל מאוד פשוט - סוני לא יכולה להפיץ את אפליקציית הספרים שלה לאייפון דרך חנות משלה אלא היא תלויה בחסדים של אפל. במקרה של Kongregate, היית פשוט צריך להיכנס לאתר שלהם ולהוריד את קובץ ההתקנה וכמובן שיכולת להוריד אותו משלל מקורות אחרים.

אז? איך יש לזה בכלל קשר לעניין? לא דנו כבר בפלוסים ובמינוסים של הגישה של אפל? למה כל הזמן צריך לחזור לזה?

עריכה: נכון שטכנית זה אפשרי, אף חברה שמכבדת את עצמה לא תנקוט בגישה הזאת מכמה סיבות פשוטות:

א) החשיפה במארקט הרבה יותר גדולה מאשר כל מקום אחר. זוכר את הכשלון תוכנות J2ME? זו אחת הסיבות.

ב) החשש מהתקנה ממקום זר ידליק אצל הרבה משתמשים מנורה אדומה. אצלי לפחות.

בקיצור, כן טכנית זה אפשרי, אבל זה לא טוב לביזנס.

הנק' היא מאוד פשוטה, אתה לא יכול להיכנס לחנות (אפסטור או מארקט) ולפתוח חנות משלך.

אפל לא הורידו את האפליקציות של נוק או של קינדל.

m1ke

אני לא "עוקב" אחרי אופנות כאלו ואחרות, יש לי חשיבה אצמעית. אני אולי לא המצאתי את האנטי-אפל אבל אני הגעתי לזה לבד. קראתי במשך זמן רב על ה"לא נחמדות" של אפל והחלטתי להימנע מהם. אל תשפוט אנשים לפי תחושת בטן, אני לא "מעתיק" מאף אחד, יש לי חשיבה עצמאית. ברגע (אם בכלל) שאפל יהפכו לחברה הטובים לא תהיה לי כל בעיה איתם וסביר להניח שאני אקנה iPhone, הם מכשירים מדהימים.

זה טוב שיש לך חשיבה עצמאית אבל מה שאני מנסה להבהיר הוא שאפל מאז ומעולם היתה חברה שמושכת אש, לטובה ולרעה.

כותרות כמו "אפל חוסמת את הרידר של סוני בלה בלה בלה" אהובות במיוחד על אתרי רכילות הטכנולוגיה למינהם. אבל לפעמים הם אוהבים להגזים. ומה שמתחיל בכותרת גדולה של "אפל הורידה את VLC מהאפסטור" מתבהר אחרי שעה כ-"קהילת הפיתוח של VLC ביקשה להוריד את התוכנה מהאפסטור".

פורסם
  • מחבר

אתה צודק בהחלט, הרבה אש נמשכת לאפל בגלל הגודל והפופולריות שלה. כן, הרבה מהכתבות הקטנוניות רק מכפסות רייטינג, גם על חשבון אפל.

אבל היא כן חברה דרקונית ולא נחמדה, קח דוגמה קלאסית: אי י אפשר להעביר קבצים עם שן כחולה WTF? עוד דוגמה: הם מורידים אפליקציות שעוסקות במערכות הפעלה אחרות מהמרקט, כמו אפליקציות בנושא אנדרואיד. יש עוד המון דוגמאות שעליהן אני מתבסס, לא על כתבים ממורמרים שאין להם כסף לאייפון (זו אגב עוד בעיה- המכשירים מאוד יקרים ללא הצדקה...). עוד דבר שאני מאוד לא אוהב אצל אפל זה שהם טונים (אולי לא הם ספציפית אבל זו ההרגשה) שהם המציאו את הגלגל בכל תחום, ראה מקרה אייפאד, טאבלטים היו קיימים גם לפניו.

פורסם

אתה כבר נכנס פה לנושאים שיגרמו לנו לפתוח עוד דיון בעד נגד אפל. אני חושב שהעברתי את הנק' שלי. נסכים שלא להסכים.

פורסם
  • מחבר

מקובל.

פורסם
  • מחבר

אז ככה, מסתבר שבאירוע של גוגל (אתמול) הם גם אמרו שיתירו לאפליקציות למכור תוכן ישירות דרך אותן האפליקציות.

הלינק לשידור חוזר של האירוע: http://www.youtube.com/android#p/u/0/RfJuigJebRg

כמו כן, יוכלו המפתחים למכור תוכן מתוך האפליקציות עצמן, בלי הצורך לעבור ב-Market.
[http://tech.walla.co.il/?w=/4009/1788338 פסקה שנייה]
בנוסף, גוגל הודיעה כי בקרוב תתמוך ברכישה מתוך ישומים, ואופן רכישה זה הודגם באמצעות משחק Tap Tap Revenge (שלא הוצע עד כה למשתמשי אנדרואיד) בו ניתן לרכוש שירים הישר מהמשחק.

[http://net.nana10.co.il/Article/?ArticleID=777705 פסקה רביעית]

פורסם

עדיין לא הבנתי למה אני מחוייב לקנות תוכנות דרך APPLE? אני רוצה לקנות תוכנות ממקור אחר.

פורסם
  • מחבר

^^

ובכן חבל, אתה לא יכול.

בכל מקרה מדובר בעיקר על תוכן כמו מוזיקה, וידאו, ספרים...

תוכנות אתה דווקא יכול להוריד ממקורות אחרים (לאו דווקא בצורה חוקית) כמו Cydia.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

התפתחות נוספת בפרשה:

מסלים המאבק בין סוני לאפל. החברה שוקלת להסיר את תכניה ומשחקיה מהחנויות הדיגיטליות של אפל

כשבועיים לאחר שהודיעה אפל לסוני כי לא תוכל עוד למכור ספרים אלקטרוניים ישירות דרך אפליקציית האייפון/אייפד שלה, נראה כי העימות בין שתי החברות מסלים. סוני מאותתת כי היא שוקלת להסיר את התכנים המוזיקליים של אמניה מחנות האייטונס של אפל ואת משחקיה מחנות האפליקציות של החברה. מייקל אפריים, מנהל מחלקת בידור ממוחשב בסוני אוסטרליה, אמר בראיון לעיתון האוסטרלי The Age כי ככל ששירות המוזיקה של סוני, Music Unlimited, יצבור פופולריות – כך תבשיל השעה לחשוב פעמיים על שיתוף הפעולה של החברה עם אפל ושירות האייטונס שלה. "אם נגיע לשוק רחב – למה סוני צריכה לספק תוכן לאייטונס?", אמר בראיון, ציין כי סוני היא חברה פתוחה יותר מאפל והתלונן כי מוציאים לאור מרגישים שאפל דורשת מהם כופר ולכן גם מחפשים שיטות הפצה שונות. "השירות שלנו נותן לצרכנים יותר חופש מאשר אפל", אמר.

סוני השיקה את שירות Music Unlimited בספטמבר האחרון, ומרחיבה אותו מאז למדינות שונות. בשירות שותפות חברות התקליטים יוניברסל, וורנר ו-EMI והוא כולל שישה מיליון שירים אותם ניתן לשמוע דרך הזרמת מדיה. כרגע עובד השירות במוצרים שונים של סוני, ביניהם טלוויזיות, נגני בלו-ריי וקונסולת הפלייסטיישן 3. סוני אף מתכננת להשיק שירות למכשירי אנדרואיד, בו ניתן יהיה לשחק במשחקים ישנים מהדגם הראשון של הפלייסטיישן. אפריים אמר כי "לא סביר" שהשירות יהיה זמין למכשיר האייפון של אפל.

לא ברור כמה יועיל לסוני מהלך כזה. חנות האייטונס של אפל מכרה חמישה מיליארד שירים בין 2008 ל-2010. הסרת שיריה של סוני מהשירות תגרום לכך שהחברה תמכור הרבה פחות שירים. שירות המוזיקה של סוני כלל אינו מאפשר הורדת שירים – אלא רק האזנה להם (שירותים דומים ניתנים על ידי חברות כמו "פנדורה", חלקם בחינם). בנוסף, Music Unlimited כלל אינו זמין לטלפונים סלולריים, אם כי מייקל אפריים אמר כי בעתיד יהיה השירות זמין למכשירי סוני-אריקסון ולקונסולות פלייסטיישן ניידות.

מקור:

http://tech.walla.co.il/?w=/4000/1792533#

פורסם

אני יגיד כזה דבר

בארץ כל זה לא כל כך רלוונטי

להמון אנשים יש אייפון פרוץ והאפליקציות באות בחינם

בקשר לסרטים, מוזיקה וכל השאר זה לא רלוונטי לארץ כי גם ככה אין לנו אפשרות לרכוש אותם בארץ.

פורסם
  • מחבר

^^

ברור, אבל זו לא הנקודה.

הנקודה היא המדיניות של אפל ופעולותיה.

פורסם

המדיניות של אפל זה לא משהו חדש ולא מפתיע

וזה ככה כבר המון שנים

יש לי איפון 4 וכן אני יגיד שאפל זו חברה שהלקוחות הכי לא מעניין אותם העיקר הכסף!

אני אוהב את המכשיר ולא את החברה (כשהמכשיר פרוץ ולא בכלא של אפל).

פורסם

תאמין לי שאפל היא בין החברות שיותר אכפת להם מהלקוחות שלהם , אין קשר בין "אכפת לה מהלקוחות " לבין זה שiOS היא מערכת סגורה .

פורסם

יש לי מה להגיד בנושא אבל אני קצת עסוק.

בנתיים, מעקב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים