עבור לתוכן

אפל: מכירת תוכן? רק דרכנו.

Featured Replies

פורסם

אפל (Appel) יוצאת בעוד צעד אפל (afel) ושנוי במחלוקת. לנו, הצרכנים כנראה שלא יוטב. האקט ישפיע בעיקר עלמכירת מדיה- סרטים, ספרים דיגיטליים, מוזיקה וכו' ובין היתר יושפעו ישירות סוני ואמאזון.

למי שאין כוח לקרוא: אפל אוסרת על מפתחי אפליקציות למכור תוכן באפליקציות שלהם, מחוץ ל-AppStore. כך לדוגמה סוני לא תוכל למכור שירים ישירות דרך האפליקצייה שלה אלא תצטרך למכור אותו דרך אפל. אפל מרוויחה 30% על כל מכירה ובדרך מחסלת מתחרות- Win-Win.

אפל מגבילה את מתחריה בחנות האפליקציות שלה כדי שאלו לא יהוו תחרות לעסקיה. החברה הודיעה למפתחי אפליקציות, ביניהם חברת סוני, שלא יוכלו עוד למכור ספרים אלקטרוניים באפליקציות שלהם שלא דרך אפל (דבר שיקנה לחברה 30% מהרווחים). אפל דחתה אפליקציית קניית וקריאת ספרים של סוני שהוגשה לאישור בנימוק זה. עוד קובעת אפל שתכנים שנמכרו דרך חנות האפליקציות שלה לא יוכלו להיצרך דרך מכשירים אחרים, שאינם מתוצרתה.

מדובר בצעד מהותי ובשינוי חשיבה אצל אפל. עד עתה האמינה החברה שאם הלקוחות יוכלו לקבל גישה ליותר תוכן מיותר מקורות על מכשירי האייפון והאייפד ברשותם – יותר מכשירים כאלו ימכרו. אפל אף שידרה לאחרונה כי היא מתכוונת להיות יותר משתפת פעולה עם מוציאים לאור שרוצים רמה גבוהה יותר של שליטה על תכניהם הנצרכים דרך האייפד. לצעד זה יכולות להיות השלכות משמעותיות עבור חברות כמו אמזון, למשל, שמתחרות עם אפל בשוק הספרים האלקטרוניים ומציעות תוכנות דרכן ניתן לקרוא ספרים מסוג זה.

"השינוי הפתאומי הזה מרמז אולי שמשהו השתנה בהבנתה של אפל את הפלטפורמה שלה", אמר האנליסט ג'יימס מק'וויווי לניו-יורק טיימס. "אפל התחילה בלעשות כסף ממכשירים. אולי הדבר החדש שכולם מזהים הוא הערך הכלכלי של הפלטפורמה ולא המכשיר".

"כמובן שאפל לא רוצה שמתחריה ימכרו תוכן דרך ערוצים בהם היא אינה שולטת – כך הם ימכרו סרטים, תוכניות טלוויזיה ומוזיקה דרך חנויות המדיה שלהם. כמובן שאפל רוצה נתח מכל התוכן שנמכר במערכת ההפעלה שלה", כתב ג'ייסון קינקייד בבלוג הטכנולוגי טק קראנץ'. "אך העובדה היא שאפל משנה את הכללים בשלב מאוחר. סוני, אמזון ואחרים כבר בנו אפליקציות ופיתחו אסטרטגיות תחת הרושם שיוכלו למכור בעצמם את התוכן שלהן. מאות אלפי אנשים, אם לא מיליונים, התרגלו לקפץ בין קריאה באייפון ובקינדל. זה היופי בפלטפורמה אחת אליה ניתן לגשת מכמה מכשירים".

מקור:

http://tech.walla.co.il/?w=/4000/1787601

• תגובות 41
  • צפיות 5.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מעניין כמה זמן חברה כזו דרקונית תחזיק מעמד בשוק הפתוח של היום...

פורסם
  • מחבר

הם קיימים כבר קרוב ל-30שנה והמכירות מעולם לא היו טובות יותר. אנשים קונים כי זו האופנה ואמרו להם שאייפון זה הכי טוב. זה לא שהם לא מודעים לדרקוניות, הם פשוט מעלימים עין כי הם לא מכירים את החלופות וכי זו האופנה. עד שלא יהיה מכשיר מאאגניב חדש כלום לא ישתנה. הצד החיובי הוא שאנדרןאישים,הם כבר המכשיקים הנמכרים בעולם, המהפכה באה? האם מישהו יוציא מכשיר מסוקס ומאאאגניב? אולי.

פורסם

הם קיימים כבר קרוב ל-30שנה והמכירות מעולם לא היו טובות יותר. אנשים קונים כי זו האופנה ואמרו להם שאייפון זה הכי טוב. זה לא שהם לא מודעים לדרקוניות, הם פשוט מעלימים עין כי הם לא מכירים את החלופות וכי זו האופנה. עד שלא יהיה מכשיר מאאגניב חדש כלום לא ישתנה. הצד החיובי הוא שאנדרןאישים,הם כבר המכשיקים הנמכרים בעולם, המהפכה באה? האם מישהו יוציא מכשיר מסוקס ומאאאגניב? אולי.

עצה שלי ,במקום לדבר על כמה אתם שונאים את אפל ,אולי תלכו להחליף רום או משהו כזה ?

אתם אוהבים את אנדרואיד אז תחפרו בא ותשנו מה שבא לכם במקום לנסות לשכנע את כול העולם ואישתו שאנדרואיד זאת יצירת אומנות ושהיא הכי טובה.

פורסם
  • מחבר

לא מנסה לשכנע אף אחד, רק פירסמתי פה מידע. הכתבה אובייקטיבית (למדי) ומראה עובדות, לא שכנועים לעבור לאנדרואיד. אם אתה לא רוצה לקרוא/להאמין/לדעת שאפל דרקוניים/לעבור לאנדרואיד... לא צריך, אתה לא עושה טובות לאף אחד (רק לעצמך).

פורסם

ללא ספק צעד עלוב של Apple(אחד מיני רבים), נראה איך זה יתרגם את עצמו במכירות של המכשירים הבאים שלה.

שאלה נוספת, האם זה אומר שתכנים שנמכרים דרך Apple לא יהיו זמינים דרך אף פלטפורמה אחרת?

פורסם
  • מחבר

^^^

האין זה המצב עכשיו? איך עוד אפשר לצרוך את תכני אפל?

פורסם

הכוונה שלי הייתה, שאם אני רוצה לקנות ספר ל Kindle for Android דרך Amazon.com.

הוא יהיה זמין ל IOS ולא ל Android?

פורסם
  • מחבר

הוא יהיה זמין איפה שאמזון יחליטו שהוא יהיה זמין. רק שאצל אפל הוא ימכר רק דרכם (דרך אפל) ולא עצמאית ע"י אמזון.

פורסם

ואיי כמה disinformation במקום אחד.

אפל לא אסרה שום דבר. החוק שבגינו אפליקציית הספרים של סוני לא אושרה קיים מאז ומעולם. אפל לא מאפשרת אפליקציות המאפשרות קניית תכנים ישירות דרך האפליקציה. אגב מסיבה דומה נדחתה האפליקצה של Kongregate Arcade לפני כמה שבועות ב android market.

מה חדש כאן?

In other news: You can't set up a shop in Best Buy and sell your own goods.
פורסם
  • מחבר

But can you

לקנות מוצר, ואחרי זה לקנות עוד מוצרים דרכו (דרך המוצר) ולא דרך הרשת המקורית?

אין לי דוגמה טובה אבל תנסה להבין, תחשוב מחוץ לקופסה: אתה קונה אפליקציה, ואז אתה לא יכול לקנות דברים אחרים דרכה, ללא קשר לאפל. זוהו מונופול- הורדת המתחרים (גם אם הם באים מבית).

בלי שום קשר, זה נראה לך נכון לאפשר לצרכנים לצרוך תוכן רק דרכך? מזכיר לי קצת את השאלה האם זה נכון ומוסרי לקבוע את אקספלורר כברירת מחדל בווינדואוס [שאגב, כידוע, באירופה הוחלט שלא ויש בחירה במעמד התקנת המערכת]. זו שאלה מעניינת, לפי דעתי המניעים של אפל לעשות את זה לא בדיוק פרו המשתמש, יותר פרו-אפל. אני מאמין בחופש ובפתיחות, למה שאני לא אקנה שירים לא דרך אפל אלא דרך סוני, על iOS?

אני לא מכיר את המקרה עם האנדרואיד, אין לי מושג על מה מדובר ולכן לא אגיב עליו. [אגב, איך אפליקציה יכולה להידחות? אף אחד לא בודק שם כלום :nixweiss:]

פורסם

תתפלא גם למארקט של אנדרויד יש policy.

אין פה שום קשר למונופול ולהורדת מתחרים. אפל לא באים ואוסרים על סוני למכור ספרים על הפלטפורמה של אפל. הם פשוט מבקשים שיעשו את זה דרך החנות שלהם. למה? א) כדי לגזור קופון ב) כדי להיות בשליטה על בקרה ואיכות התכנים.

ושוב אני שואל, מה ההבדל בין המקרה כאן לקינדל או נוק? שני מכשירים שמאפשרים רכישת תכנים אך ורק דרך החנויות שלהם.

חוץ מזה אם אתה מאמין בחופש ופתיחות אז הפלטפורמה של אפל לא בשבילך מלכתחילה.

פורסם
  • מחבר

נכון, היא ממש לא בשבילי, לכן אין לי שום מוצר של אפל.

מילות המפתח בתגובתך (בעיני) הן: לגזור קופון, שליטה.

אני לא אוהב כאלו דברים.

פורסם

תתפלא גם למארקט של אנדרויד יש policy.

אין פה שום קשר למונופול ולהורדת מתחרים. אפל לא באים ואוסרים על סוני למכור ספרים על הפלטפורמה של אפל. הם פשוט מבקשים שיעשו את זה דרך החנות שלהם. למה? א) כדי לגזור קופון ב) כדי להיות בשליטה על בקרה ואיכות התכנים.

ושוב אני שואל, מה ההבדל בין המקרה כאן לקינדל או נוק? שני מכשירים שמאפשרים רכישת תכנים אך ורק דרך החנויות שלהם.

חוץ מזה אם אתה מאמין בחופש ופתיחות אז הפלטפורמה של אפל לא בשבילך מלכתחילה.

חבל ,כי כמה יצרניות לא חושבות כמוך ...Motorola ,HTC ולך תדע מי עוד בעתיד

פורסם

נכון, היא ממש לא בשבילי, לכן אין לי שום מוצר של אפל.

מילות המפתח בתגובתך (בעיני) הן: לגזור קופון, שליטה.

אני לא אוהב כאלו דברים.

אוקי, אני לא מתפלא, גם אני הייתי מתישהו סגור במחשבה הזאת.

למעשה רוב האנשים שאומרים דברים בסגנון אפילו לא חושבים על המשמעות מאחורי הדברים. זה פשוט טרנד נורא להיט כזה להיות אנטי אפל, כי אם אני בעד אז אני משתמש טיפש שלא יודע כלום מהחיים שלי. ו"חופש", "קוד פתוח" זה מה זה אין.

זה כמו ש90% מהתגובות של "בלינוקס זה לא היה קורה" נכתבות מ-windows (כמובן שלא ערכתי מחקר, אבל סוג של הרגשה פנימית).

חבל ,כי כמה יצרניות לא חושבות כמוך ...Motorola ,HTC ולך תדע מי עוד בעתיד

על מה אתה מדבר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים