עבור לתוכן

סקר חדש! מה מבין יותר במחשבים אתה או המורה שלך?

אז מי מתמחה יותר בתחום החומרה והתוכנה אתה או המורה שלך? 609 הצבעות

1. 1. אז מי מתמחה יותר בתחום החומרה והתוכנה אתה או המורה שלך?

• אני
    • המורה
    • מה זה מחשב? קופסה אלקטרונית??

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

ואני בטוח שהמורה יודע טוב יותר מ-99% מהתלמידים בכל מה שקשור לנושאים אותם הוא מלמד.

אז יופי, אתם יודעים מה ההבדל בין 9800SE לבין 9600XT.... ביג דיל.

מי מכם מכיר אלגוריתמים למניעת DEADLOCKS?

מי יודע פסקל טוב יותר? אתם או המורה?

זאת חוכמה קטנה להגיד שהמורים לא מבינים במחשבים ולהתמקד בנושא שולי כמו הכרה של רכיבי חומרה....

אחי אפשר למצוא מדריכים בגוגל תוך 2 דקות

• תגובות 37
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אחי אפשר למצוא מדריכים בגוגל תוך 2 דקות

אבל ללמוד איך לפתח אלגוריתם מסובך וליצור אותו זה הרבה יותר קשה ואני די בטוח שאת האלגוריתמים שהמורים יודעים לפתח, הרוב הגדול של התלמידים לא יבינו בכלל.

פורסם

מורים צריכים לדעת את החומר שהם מלמדים, חומרה וכול הנושאים האחרים שלא ממש קשורים לתיכנות זה עדיפות.

אז ככה שאין מה להיתפלא מזה שהמורים לא מבינים בחומרה ושלל נושאים אחרים שאתם כאן בפורום מתעסקים בהם. שידעו את מה שהם צריכים ללמד אבל גם זה רוב הפעמים הם לא יודעים.

פורסם

אצלי המורה יודעת רק את החומר שלה. ללמד היא לא יודעת ושלא נדבר על תחום החומרה

(אחת שמתלהבת מזה ששידרגו לה את המחשב לפנטיום 4, גם כשזה סלרי 1700 עם SDRAM, זה עדיין פנטיום 4 :cwm5:)

פורסם

ואני בטוח שהמורה יודע טוב יותר מ-99% מהתלמידים בכל מה שקשור לנושאים אותם הוא מלמד.

אז יופי, אתם יודעים מה ההבדל בין 9800SE לבין 9600XT.... ביג דיל.

מי מכם מכיר אלגוריתמים למניעת DEADLOCKS?

מי יודע פסקל טוב יותר? אתם או המורה?

זאת חוכמה קטנה להגיד שהמורים לא מבינים במחשבים ולהתמקד בנושא שולי כמו הכרה של רכיבי חומרה....

זו באמת לא חכמה, אבל תשאל מורה למחשבים ממה מורכת מהירות של מעבד למשל (MHZ) והוא יישאר בפה פתוח ומגמגם.

פורסם

אוקיי אז אני יכול לשפוך קצת אור על הדיון מכיוון שאני במגמת מחשבים גם.

ככה בקשר לזה שאמרו שהמורים יודעים תחומר יותר טוב מתלמידים זה אמור להיות ככה כי אתה אמור ללמוד ממנו...

למרות שלא תמיד המקרה ככה, בקשר להערה שהמורה יודע יותר טוב פסקל כל מתכנת שמכבד את עצמו לא יעשה

תוכנית בפסקל בזמן הזה כי זה כבר נדוש ...

עכשיו אצלי המורה מלמדת פסקל ובזה היא יותר מבינה מאיתנו בסדר מסכים.

אבל לגבי html היא הודתה שהיא לא מתעסקת עם זה הרבה והיא מלמדת אותנו את זה והיא לא ממש מבינה בזה.

בוא נגיד שפעם כבל יצא מאיזה מחשב והיא ביקשה מתלמיד לסדר תמחשב שהוא לא עבד משהו.

יצא לי גם לדבר עם ה""טכנאי מחשבים "" של הבית ספר ואמרתי לו למה אתם לא שמים מאוור מתחת לספק שמה

הוא אמר שמנו שיכניס אוויר וכל המחשב ניהיה אבק והתחמם... :kopfpatsch:

לסיכום : המורים אולי מבינים בקטע התכנותי כי יש להם ניסיון של 5 שנים לפחות בזה ... וזה רק תרגול

ככה שכל תלמיד יכול לרכוש את זה שלא לדבר על html ששמה התלמידים מבינים יותר מהמורה.

ובטכנאות וחומרה המצב בקאנטים מבחינת המורים וה"טכנאי צעצוע " של הבית ספר.

פורסם

אתם יודעים למה שמתי לב? הניסוח הגרוע של השאלה גורם לאנשים להתווכח פה על שטויות.

אין כזה דבר "להבין במחשבים". זה לא קיים. המושג הזה, למרות שכולם משתמשים בו כל הזמן, הוא אידיוטי.

הנה דוגמה מהחיים:

בתפקיד שלי בצבא אני אחראי על צוות שמתעסק עם דומיין של אלפי אנשים, מספר לא קטן של שרתי דואר ארגוניים שמשמשים אלפי משתמשים, על תיקון בעיות חומרה ותוכנה של מחשבים ועוד... יש לי שלוש תעודות MCP ואני מתעסק בתחום כבר כמה שנים.

בדיוק בדלת ממול יושבת חבורה של אנשים שרובם לא יודעים איך נראה המחשב שלהם מבפנים, חלקם מעולם לא התקין windows, ועל כל הודעת שגיאה הם באים לשאול מה לעשות (זכור לי פעם שאחד מהם פנה אלינו בקשר ל"מסייע של אופיס" שנעלם לו...). עדיין, האנשים האלה יושבים עשר- חמש עשרה שעות ביממה ומקודדים בכל שפות התכנות פרוייקטים שלפעמים עובדים עליהם עשרות אנשים יחד. אם אני אלך לראות מה קורה על המחשב שלהם, אני לא אבין חצי שורת קוד כי לצערי, בתכנות אני מכיר רק קצת VB, java ו-rexx (נראה אתכם מוצאים לזה שימוש...).

אז מי מבין יותר טוב? אני שמתקן להם את המחשב כל פעם שהם הורסים משהו או הם שכותבים תוכנות גאוניות שעוזרות לייצר את רוב המודיעין של מדינת ישראל?

פורסם

Moooshe אם תשים לב זה מה שאני אמרתי רק הוספתי שבמקרה של מורים בתיכון הם באמת לא יודעים כלום

נ.ב. אין דבר כזה שלוש תעודות MCP

פורסם

נ.ב. אין דבר כזה שלוש תעודות MCP

עברתי שלושה מבחני MCP (עוד אחד ל-MCSA!). קרא לזה איך שאתה רוצה. תעודה אחת ושלושה מבחנים, שלוש תעודות, תעודה אחת, כרטיס אחד ושלוש אישורי מעבר בחינה... מצידי אפילו תקרא לזה שועל מת. See if I care.

פורסם

אז לפי זה יש לי 7 תעודות זה לא עובד ככה תעודת MCP אתה מקבל אם עברת איזהשהו מבחן של מייקרוסופט (יש איזה אחד שלא מקבלים עליו MCP לא זוכר איזה) אחרי זה יש את כל שאר התעודות

בכל מקרה בהצלחה לקבל MCSA אני מנחש שמה שנשאר לך זה 70-218 תאמין לי זה המבחן ההכי קל כי אין בו שום דבר שלא למדת כבר בשביל שאר המבחנים ;D

פורסם

אז לפי זה יש לי 7 תעודות זה לא עובד ככה תעודת MCP אתה מקבל אם עברת איזהשהו מבחן של מייקרוסופט (יש איזה אחד שלא מקבלים עליו MCP לא זוכר איזה) אחרי זה יש את כל שאר התעודות

בכל מקרה בהצלחה לקבל MCSA אני מנחש שמה שנשאר לך זה 70-218 תאמין לי זה המבחן ההכי קל כי אין בו שום דבר שלא למדת כבר בשביל שאר המבחנים ;D

אם יש לך 7 תעודות MCP, יש לך MCSE אחד... ואז התואר MCP לא משחק מבחינתך :)

ודווקא את ה-218 עשיתי שבוע אחרי ה-215, כשהבנתי כמה שלוש הבחינות הראשונות קלות ודומות... אני מתכנן עכשיו או על ה-214 (security) או ה-224 (exchange 2000), אבל אין לי זמן ללמוד... את המבחן האחרון עשיתי במרץ ומאז לא היה לי זמן לחשוב אפילו על מתי אני אעשה את המבחן האחרון... נראה לי שאני אחכה עם זה לאחרי השחרור, ככה יהיה לי גם יותר זמן ללמוד וגם (בתקווה ותהיה עבודה) יהיה לי יותר קל להוציא את ה-100 דולר האלה... ואם כבר מדברים על כסף, אם אני אוכל להרשות לעצמי ממש 'לבזבז', אני פשוט אעשה את ה-A+ שתכל'ס הרבה יותר מעניינת מעל אחת מהבחינות של מיקרוסופט.

פורסם

בסך הכל כמו שאמרו לפני,ההגדרה קצת כוללנית מדיי,למשל כשעבדתי בחברה של אבא שלי (הוא עובד שם לא בעל החברה) בחופש (בהתנדבות) היו שם גאוני תוכנה שמייצרים תוכנות קוד בויז'ואל סי פלאס פלאס,תוכנות בנות עשרות אלפי שורות שאני מתקשה להבין כולם שם בעלתי תואר שני בהנדסת חשמל/מחשב מהטכניון,ואולי אחד מהם הבין באובר קלוקינג ובמודינג....

לכן זה קצת בעייתי להגדיר מה זה ידע במחשבים כי התחום מאוד רחב...

בנוגע למורים,אני לא חושב שהם פונקצייה להשוואה,זכרו את תנאי הקבלה להוראה,וזכרו שלימוד מקצוע המחשב בסך הכל מצריך כמה סמינרים וקריאת שניים שלושה ספרי הוראה...

לסיכום המורים שלכם בהחלט לא מבריקים והם לא מקור להשוואה ואני מניח שכל אחד פה יודע בכמעט כל תחום פי עשרות מונים מהמורה שלו,אבל מצד שני המורה שלכם לא גדל עם מחשב בבית,ויכול להיות שהילד שלכם יהיה בדיוק אותו דבר.

פורסם
  • מחבר

אתם יודעים למה שמתי לב? הניסוח הגרוע של השאלה גורם לאנשים להתווכח פה על שטויות.

אין כזה דבר "להבין במחשבים". זה לא קיים. המושג הזה, למרות שכולם משתמשים בו כל הזמן, הוא אידיוטי.

הנה דוגמה מהחיים:

בתפקיד שלי בצבא אני אחראי על צוות שמתעסק עם דומיין של אלפי אנשים, מספר לא קטן של שרתי דואר ארגוניים שמשמשים אלפי משתמשים, על תיקון בעיות חומרה ותוכנה של מחשבים ועוד... יש לי שלוש תעודות MCP ואני מתעסק בתחום כבר כמה שנים.

בדיוק בדלת ממול יושבת חבורה של אנשים שרובם לא יודעים איך נראה המחשב שלהם מבפנים, חלקם מעולם לא התקין windows, ועל כל הודעת שגיאה הם באים לשאול מה לעשות (זכור לי פעם שאחד מהם פנה אלינו בקשר ל"מסייע של אופיס" שנעלם לו...). עדיין, האנשים האלה יושבים עשר- חמש עשרה שעות ביממה ומקודדים בכל שפות התכנות פרוייקטים שלפעמים עובדים עליהם עשרות אנשים יחד. אם אני אלך לראות מה קורה על המחשב שלהם, אני לא אבין חצי שורת קוד כי לצערי, בתכנות אני מכיר רק קצת VB, java ו-rexx (נראה אתכם מוצאים לזה שימוש...).

אז מי מבין יותר טוב? אני שמתקן להם את המחשב כל פעם שהם הורסים משהו או הם שכותבים תוכנות גאוניות שעוזרות לייצר את רוב המודיעין של מדינת ישראל?

אדון לאון בכותרת רשום "להבין במחשבים" אבל בשאלה רשום באיזה תחומים בדיוק, חומרה ותוכנה. המורים שלך יודעים יותר ממכך בחומרה ותוכנה? יופי. כי אצלי מורה בקושי יודע מה זה MHZ :lol:

ברסמי חוץ ממני ו2 חברים שלי לא נראה לי מישהו פעם פתח מחשב בביצפר הזה (Iron Eddie...)

פורסם

אם אפריים מבין יותר מהמורה שלו רק בחומרה אז לסקר הזה אין משמעות בשבילו.

פורסם

מדעי המחשב הוא תחום תיאורטי לחלוטין, ניתן להשלים בו בגרות מלאה גם בלי לדעת להפעיל מחשב בכלל.

ובדיוק כפי שאתם לא מצפים מהמורה למחשבים שתבין כמוכם בספרות או הסטוריה , באמת שלא שלא צריך לצפות מהמורה שתבין בתחום החומרה, פשוט מכיוון שחומרת המחשב הוא תחום שלרוב נשאר מחוץ לתחום הלימודים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים