עבור לתוכן

ATI 5770 עם מפרט מחשב "חלש"

Featured Replies

פורסם

היי,

חיפשתי כרטיס שיאפשר לי לחבר את המחשב לטלויזיה (כולל הפורמטים החדשים של הסאונד DTS-HD/True-HD) וגם יאפשר לי לשחק משחקים בינוניים.

האפשרות הראשונה הייתה ATI 5450 ואז איך שהוא החלטתי לעלות ל ATI 5770.

כשבאתי להזמין המוכר אמר לי שהמעבד והזכרון שלי חלשים מדי בשביל ה - ATI 5770.

מה דעתכם? שאתכנס חזרה ל ATI 5450 (אז אני אפילו לא צריך להחליף את הספק)? אולי ה ATI 5670?

מעבד CORE 2 DUO E4500

לוח אם GIGABYTE GA-945GCM-S2.

זיכרון 1024MB DDR2 667.

ספק כח גנרי 350W.

פורסם
  • מחבר

עזרה מישהו?

פורסם

אם היה לך ספק איכותי וחזק יותר, ויותר זיכרון, ואפשרות לאוברקלוק קטן כדי להקטין את צוואר הבקבוק הייתי אומר לך על 5770, אחלה כרטיס וגם אפשר למצוא אותו ביד שניה עם אחריות לשנתיים + בשל גחמות של אנשים לשדרג כל שני וחמישי.

בכל מקרה מה אתה מגדיר כמשחקים בינויים?

היום בלי 2GB וצפונה אי אפשר להריץ משחקים בצורה סבירה, בשל הגרגרנות של מערכת ההפעלה והמשחקים שדורשים משאבי מערכת.

אני מניח שהמחשב כבר בן 4 או יותר, ועצה שלי אליך, אל תשקיע יותר מדיי כסף במחשב. לא שאני מספיד אותו חס ושלום, אבל ההשקעה על "חלקים חדשים מהניילון" למחשב דיי ישן לא תשתלם לך מבחינת הוצאות/ביצועים.

אז ככה:

1.במידה ותחליט להשתמש במחשב כמערכת לצפייה בסרטים בלבד, אני ממליץ לך לבחור את הכרטיס הזול ביותר שתומך בכל הפורמטים בהם אתה חפץ, ואפילו ממליץ לך לקנות חדש או יד שנייה סטיק נוסף של 1024MB DDR2 667 כדי שהמערכת לא תחנק.

2. אילו הייתי במקומך והייתי רוצה לשחק במשחקים עדכניים באיכות גבוהה יחסית המצדיקה רכישה של 5770, הייתי מעדיף לרכוש חלקים מיד שניה, כמו זכרון 3GB לפחות, ספק כוח איכותי 400-450W, ואפילו כרטיס מסך, ומנסה למשוך את המעבד בoverclock לכיוון ה2.8Ghz. לא הייתי משקיע יותר מ900 ש"ח להכל.

רכישה של כל מה שציינתי מחנות, יכולה לעבור את ה1000 ש"ח ולדעתי זה מיותר שכן השדרוג לא ישתלם, ועדיף לשים את הכסף בצד למערכת חדשה.

אם אין לך את הזמן/ידע להתעסק עם רכישה מיד שניה/אוברקלוק - שכח ממה שאמרתי.

גם רכישה של ה5670 לא הייתי ממליץ לך על ספק 350w גנרי, ובטח עם 1024MB בלבד בתור זיכרון המערכת.

לי יש את ה5770, אני לא גיימר כבד אבל הוא מריץ את כל המשחקים שאני צורך במנות קטנות במקסימום הגדרות, אז ככה שלא הייתי מגדיר אותו ככרטיס למשחקים בינוניים (מריץ Mafia 2 וכל משחק מהשנה האחרונה על 1680x1050 במקסימום הגדרות, לא ניסיתי משחקים רצחניים כמו Crysis אבל לפני שקניתי את הכרטיס קראתי שאנשים עם מפרט דומה לשלי מצליחים להריץ אותו בצורה סבירה ביותר.)

לסיכום, אם תרצה להשתמש במחשב למשחקים ולרכוש כרטיס ברמה טובה, אין מנוס מלהחליף ספק ולהוסיף זיכרון. דבר שלא ישתלם כקנייה של הפריטים מחנות ויש שיגידו שגם מיד שנייה...

מקווה שעזרתי לך בגיבוש ההחלטה

פורסם

^^אני ברוב הדברים מסכים איתך.

אבל לגבי מה שאמרת שלא שווה לעבור סכום מסויים כי זו מערכת ישנה, לדעתי זה נכון חלקית.

הרי עוד מספר שנים הוא בטוח יקנה מחשב חדש. ספק זה משהו שנשאר איתך קניית ספק(ואם כבר קונים אל תקנה 350 וואט תעשה אחד איכותי וחזק יותר) היא לא בזבוז כי זה ילך איתך גם למערכת הבאה. בנוסף זיכרון, אני מציע לך אם אתה קונה זיכרון לקנות במהירות של 1333 ולא 667. אמנם תנצל רק 667 אבל זה עדיין לא יהיה בזבוז ולא תצטרך להחליף אותו כשתקנה מחשב חדש, כי זה ילך איתך למערכת הבאה. שים לב, קנה סטיק של 4 GB לדעתי, לא אחד של 1. גם יותר זיכרון, ושוב תוכל להשתמש בו במערכת הבאה בדואל צ'אנל.

אני עושה חשיבה כזאת לציוד שאני בדרך כלל קונה. משקיע קודם כל ברכיבים שנשארים איתך לאורך זמן,

פורסם

תעשה OC לאיזור 3GHZ עם ה E4500, ולא יהיה שום בעיה לשדך לו HD5770, זה כרטיס ברמה של HD4870, כרטיס שכן ששודך המון בעבר ל E4500...

פורסם

בלי OC למעבד לא הייתי קונה את ה-HD5770 .

פורסם

יש בחריגה קטנה את גירסת ה-1GB שיותר מומלצת

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

כרטיס מסך:

Ninja GTS450 1GB GDDR3 PCI-E HDMI Retail

כמות: 1 - מחיר: ₪528

סה"כ: ₪528

מתחרים בכל הצעה ומפרט בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: ₪518

http://tms.co.il/preview/spec/r5qawp6y

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים