עבור לתוכן

למה אנדרויד?

Featured Replies

פורסם

למה אנדרויד?

מה בעצם הביא אתכם לקנות את טלפון האנדרויד הראשון שלכם? אם החלפתם מאז אז מה גרם לכם להשאר עם האנדרויד?

האפליקציות? הנוחות? ה'הייפ'? השם של גוגל מאחורה? מבצע טוב בחברת הסלולר?

פורסם

החופשיות, יכולת המודינג, קהילה גדולה, יכולת לעשות כמעט כל מה שרוצים

פורסם

רצון לנסות משהו חדש, אחרי שעברתי בwinmo, symbian, מכשירים טפשים ובערך 30 מכשירים שונים ומשונים לפני שהגעתי לדרואיד הראשון שלי.

פורסם

עוד לא קניתי אבל חושב לקנות כי זאת מערכת טובה יחסית פתוחה

ובדרך כלל מגיעה עם חיבורים וציוד סטנדרטי

הייתי קונה בכיף איפון 4 עם אפל לא הייתה סוגרת את המכשירים שלה

ולא תומכת בדברים סטנדרטים כמו USB רגיל לדוגמה

או כרטיסי זיכרון SD וכו וכו וכו

פורסם

בעיני, זו האלטרנטיבה הטובה בשוק כיום.

תוסיף לזה פתיחות ויכולת לעשות כמעט הכל עם המכשיר שלך, מה עוד אפשר לבקש?

פורסם

למה אנדרואיד?

אתה אוהב טכנולוגיה? אתה סקרן? אז לך על אנרואיד

אתה אוהב טכנולוגיה? אוהב קלות ושהכל מוכן מראש? אייפון

אני אישית עם שניהם מסתדר יופי לכל אחד היתרון שלו

פורסם

אני קניתי את שלי במקרה, פשוט הייתה האפשרות לרכוש ממש בזול אז תפסתי אותה.

אבל למה ANDROID - יותר כדאי לעשות סקירה אצל המתחרות:

WIN MOBILE - מסורבלת ולא נעימה לעבודה - מכשירים בדרך כלל יקרים מאד - תמיכת צד שלישי ככה ככה, אולי זה השתפר בWIN PHONE 7 אבל ב6.5 ו6.1 ההיצע במרקט היה מאכזב למדי. בנוסף המכשירים לא חפים מתקיעות. הנסיון עם HTC HD2 ב6.5 ועם TOSHIBA G810 ב6.1.

IOS - קודם כל המחיר, IPHONE מצריך או להביא אותו במחיר לא זול במיוחד מחו"ל, או במחיר ממש לא זול מהארץ, האחריות על הפנים, ההתחייבויות לרשתות הסלולר דרכוניות משהו, ולא שמדובר במכשיר רע בשום צורה, אבל הוא גם כמו שאמרו נעול, ותחת משטר קשה והרבה פחות גמיש מANDROID. נסיון אישי אין לי עם IPHONE בתור בעלים.

SYMBIAN - עד לפני שנה שנתיים עבדתי בעיקר איתה, טלפונים חכמים כמו ה6600 המקורי ו6120C עם הS60 היו מכשירים טובים לזמנם ואפשרו משחקים לא רעים גלישת WAP ברמה טובה ועוד... אלא שהזמן עבר, המכשירים עברו למסכי מגע, ואיתם הגיעו מערכות הפעלה חדשות שמלכתחילה נועדו לעבודה עם מסך מגע, בעוד שהSYMBIAN עברה רק התאמה למכשירי TOUCH, ועם מסכים רססיטיביים בזמן שמכשירי הIPHONE, הWIN MOBILE והANDROIDים הראשונים כבר יוצאים עם מסכים קפסיטיביים שהרבה יותר מהנים ונוחים לשימוש. בגרסאות האחרונות של SYMBIAN, כמו לדוגמא בC7, מדובר כבר בSYMBIAN 3 שהיא קפיצת מדרגה שכן היא כבר כן הותאמה למסכים קפסיטיביים. מה שכן אני לא יודע אם חנות היישומים מדביקה את הקצב של המתחרים מבית GOOGLE וAPPLE, וזה דווקא כן נושא חשוב כיום. בתקופה של המכשירים ללא מסכי המגע לפחות חנות היישומים הציגה מעט מאד ישומים חינמיים ובניהם היה קשה למצוא משהו בעל ערך, אני מקוה שהמצב השתפר היום. עוד מילה לגבי הSYMBIAN היא שהוא ננטש על ידי כמעט כל מי שדאג לפתח אותו ולדחוף אותו למרכז הבמה וNOKIA נותרה למעשה החברה היחידה שעדיין דוחפת ומקדמת אותו אם כי גם לה בעצמה יש לפי השמועות והפרסומים מערכת הפעלה חדשה משלה.

כן נקודה אחת יש לרעת האנדרואיד והיא שעדכון שלו שיוצא, כלומר גרסא 2.2 לדוגמא צריך לצאת על ידי כל יצרן לכל מכשיר שלו בנפרד, וכמובן שהיצרנים לא מבטיחים דבר. התקעות עם גרסא מיושנת של ANDROID פירושה אי היכולת להריץ יישומים רבים, להבדיל מהIPHONE שמקבל עדכונים גורפים כי מדובר במעט מאד גרסאות שונות. יש חצי פתרון לזה בדמות רומים אפויים, אבל זה בהחלט מצריך יותר ידע מאשר עדכון פשוט דרך מערכת ההפעלה.

פורסם

כן נקודה אחת יש לרעת האנדרואיד והיא שעדכון שלו שיוצא, כלומר גרסא 2.2 לדוגמא צריך לצאת על ידי כל יצרן לכל מכשיר שלו בנפרד, וכמובן שהיצרנים לא מבטיחים דבר. התקעות עם גרסא מיושנת של ANDROID פירושה אי היכולת להריץ יישומים רבים, להבדיל מהIPHONE שמקבל עדכונים גורפים כי מדובר במעט מאד גרסאות שונות. יש חצי פתרון לזה בדמות רומים אפויים, אבל זה בהחלט מצריך יותר ידע מאשר עדכון פשוט דרך מערכת ההפעלה.

גם לאיפון יש בעיה בזה בגלל הבדלי החומרה בין דור לדור

ישום כבד יחסית שפותח לאיפון 3 ו4 לא ירוץ טוב על איפון דור 1 -סתם דוגמה קיצונית

זה מחייב אנשים לשדרג במקרה שהם רוצים את הדברים הטובים ביותר

אבל זה ככה ביולם הסלולר ולא רק אפל

אולי סוני יפתרו חלקית את הבעיה בPSPפון לפחות במשחקים עם תיהיה פלטפורמת משחקים שלא תשנה בין הגרסאות השונות

כי זה אחד הדברים הכי מעצבנים היום

דפדפן טוב מספיק לנידות \נגן מולטימדיה מספיק טוב לנידות וכו יש להרבה

ושדרוג לזה לא בגדר חובה

אבל שיוצאים משחקים שלא רצים טוב אין לזה פתרון כרגע בתחום

לא לאיפון לא לאנדרואידים לא לWIN7 ולא לכלום

ברגע שיוציאו פלטפורמה לכמה שנים רצוף זה יהיה מצוין ואני מקווה שסוני תעשה את זה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים