עבור לתוכן

התלבטות בנוגע למיקום הוספת מאוורר מארז

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

ברשותי עומד להיות מארז CoolerMaster 690 ii. המארז מגיע עם מאוורר 140mm מקדימה, 120mm מאחור ועוד 140mm מלמעלה.

הייתי מעוניין להוסיף מאוורר נוסף שיכניס אויר לטובת קירור כרטיס המסך והמעבד, והפיכת הלחץ במארז לחיובי.

האפשרויות הן האם להוסיף מאוורר 120mm ברצפת המארז ליד הספק, או להוסיף 140mm בדלת המארז.

למאוורר 120mm יש מסנן אבק שמגיע בתחתית המארז. כמו כן האויר הקר ביותר בחדר נמצא למטה. בנוסף גם המיקום שלו הוא מיקום שקט יותר בתחתית המארז מאשר קרוב לדלת, וצורת המיקום שלו היא כך שהוא יזרוק אויר קר ישירות לקירור כרטיס המסך שיונק אויר.

החיסרון שאולי יש הוא שאולי בתחתית המארז אין יותר מידי "מקום" ליניקת אויר, אבל זה לא נראה לי משמעותי.

מצד שני מאוורר ה-140mm יכול לדחוף יותר אויר בפחות רעש, אך הוא יקר יותר, ויש לרכוש גם מסנן מתאים עבורו. יש המלצה לגבי מסנן כזה? אחד נוח שמותאם בדיוק לגודל ה-140mm? או שעדיף פשוט לבצע את המוד הזה של הדבקת הספוג שמגיע עם הלוח אם לחורי המארז?

מה לדעתכם כדאי לי לרכוש?

כמו כן, האם מישהו יודע אילו דגמי מאווררים מגיעים עם המארז? לא מצאתי זאת בביקורות על המארז.

תודה לכולם

פורסם

לדעתי זה מיותר..מאוורר בריצפה יכניס אבק (גם אם פילטר) יותר מכל מאוורר אחר..

מאוורר בדלת יהיה רועש יחסית..

אני מציע שתעבוד עם המערכת איך שהיא..בדוק את הטמפ'..ותראה שאין צורך להוסיף כלום..

פורסם
  • מחבר

למיטב הבנתי הפילטר אמור לחסום את מרבית האבק.. כל עוד אנקה אותו כמובן אחת לכמה זמן.

המטרה היא, כפי שציינתי מעלה, היא לשנות את הלחץ הסטטי במארז לחיובי דוקא על מנת למנוע כניסת אבק. השארת המצב כפי שהוא יגרום ללחץ שלילי במארז שימשוך אויר מפתחי אוורור אחרים במארז כמו חריצי ההרחבה ופתחים אחרים שלא ניתן לראות.

כמו כן, האם יש תשובה לשאלות האחרות ששאלתי (רכישת מסנן מותאם למאוורר ומציאת דגמי המאווררים שמגיעים עם המארז) ?

שוב תודה רבה

פורסם

איך בדיוק תמנע כניסת אבק (בלי קשר ללחץ) אם אתה הולך להוסיף מאווררים שמכניסים אוויר ?

מה גם שפילטר מוריד את האפקטיביות של המאורר..ככה שהיעילות נפגעת בלי שום קשר לניקוי..

מסנן זה בחירה שלך..אם אין לך כוטח להתעסק פשוט תרכוש אחד מותאם לגודל של המאוורר..

איזה מאווררים מגיעים איתו..תריץ חיפוש בגוגל לביקורות על המארז...שם יש תמונות של המאווררים..ואפשר לראות את הדגמים בחלקם..

פורסם

מנסיון עם המארז הזה, אל תשים בדלת כלום, זה רועש. הוא יוצר שריקה כזאת מעצבנת מהגריל של הדלת..

למטה יש פילטר..

תכניס אוויר מלמטה עם ה 14 סמ..

תוציא אויר מלמעלה עם 14 סמ

ותשים גם אחורי כי הוא לא מפריע ולא רועש..

תבחר אותם כמה שיותר שקטים .. אויר במארז זה לא היישו הגדול כאן, אתה לא רוצה להפוך את המחשב שלך למגדל פיקוח של נס"א..

שים דגש על קירור למעבד והכל יהיה בסדר

אני לא מבין גדול בקירור וכו'.. אבל אני לא חושב שהדעה שלי מוטעת.. המארז הזה אחלה הוא גדול ומאוורר.. יעשו את העבודה 2 מאווררים של 14..

פורסם
  • מחבר

@AvivSegal

תודה על הטיפ :xyxthumbs: למרות שדלתות ה-CM די עבות, נראה לי מוזר שישנן רעידות, אולי לא חיברת כראוי את המאוורר?

לגבי ההמלצה, אז לא ניתן לשים 140mm בתחתית אלא רק 120mm .

@taotao

רשמת בסוגריים בלי קשר ללחץ, אבל זה כל העניין כאן. גם שעל כל מאוורר intake יהיה מסנן, כך שכמות האבק שתיכנס תהיה מזערית.

לא הבנתי מדוע אתה חושב אחרת..

או שבעצם טענתך היא שהמסננים לא מסננים מספיק?

זה שהפילטר פוגע בדחיפת האויר היא עוד סיבה מדוע להוסיף מאוורר intake, כי הרי על המאוורר intake ה"ראשי" בקדמת המארז יש פילטר.

מסנן זה בחירה שלך..אם אין לך כוטח להתעסק פשוט תרכוש אחד מותאם לגודל של המאוורר..

איזה מאווררים מגיעים איתו..תריץ חיפוש בגוגל לביקורות על המארז...שם יש תמונות של המאווררים..ואפשר לראות את הדגמים בחלקם..

1. ואם כן יש לי כוח להתעסק? מה הדרך המומלצת? ממה שראיתי הדרך המומלצת ביותר היא להשתמש בספוג שמגיע עם הלוח אם בצד המאוורר.

תוכל להראות לי מסנן כזה מותאם שניתן לרכוש (לאו דוקא לגבי העניין שלנו- סתם מעניין אותי)?

2. לצערי לא הצלחתי למצוא דגמים של מאווררים בביקורות על המארז, נתקלת במקום שכן מפרטים ?

פורסם

לא הבנתי. אתה רוצה להוסיף מאוורר לא כי הרכיבים חמים, אלא כדי ליצור "לחץ חיובי" במארז כדי שלא יכנס אבק.

ואז אתה אמר שאתה תשים אותו בתחתית המארז, מה שיכניס אבק בוודאות. אבל אתה תנקה את המארז מדי פעם.

בקיצור חזרנו לנקודת ההתחלה.

שמור את הכסף, תעקוב אחרי הטמפרטורות, אין שום סיבה להוסיף יותר מאווררים.

פורסם
  • מחבר

בהחלט לא הבנת.

אני לא אנקה את המארז מידי פעם אלא אנקה את המסננים מידי פעם- פעולה פשוטה מאוד של שליפה שטיפה, והחזרה למקום.

אני עדיין לא מבין למה אתם מתעקשים שייכנס "הרבה" אבק דרך המסננים- לא לשם כך הם נועדו?

אני לא מבין למה אינכם יורדים לסוף דעתי אז אסביר את עניין הלחץ הסטטי.

כאשר ישנם יותר מאווררים המוציאים אויר מהמארז- או לחילופין אותם כמות מאווררים אבל דחיפת אויר חזקה יותר לאלו המוציאים, במארז ישנו לחץ אויר סטטי שלילי- כלומר הלחץ אויר בפנים המארז נמוך יותר מזה של סביבתו. לכן, המארז ינסה "לשאוב" אויר בכוח מהסביבה, ולכן יכניס אויר מכל פתח במארז כמו חריצי ההרחבה המחוררים, הרשת בדלת המארז ועוד פתחים אחרים במארז שאין להם מסננים מן הסתם. לכן, ייכנס דרך פתחים אלו אבק למארז.

מצד שני, כאשר המצב הפוך וישנם יותר מאווררים המכניסים אויר מאשר אלו המוציאים, לפי ההסבר הנ"ל הלחץ אויר במארז חיובי (או הלחץ בסביבה שלילי) ולכן המארז ישאף "לדחוף החוצה" את האויר העודף שבו. מכיוון שהאויר בפנים המארז חם, הנטייה שלו לעלות למעלה, וכך יצא רוב עודף האויר הזה דרך מאווררי ה-EXSAUST, וזה המצב האידיאלי.

האויר שייכנס למארז לכן, יהיה אך ורק דרך מאווררי הכניסה (intake) שלהם מסננים, כך שייכנס אבק בכמות הנמוכה ביותר האפשרית.

בכל מקרה אני חושב שהתגובה של Avivsegal די הכריעה ואני חושב שארכוש Scythe SleapStream 1200rpm 1200mm ואסיים את הסיפור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים