עבור לתוכן

מימוש אחריות על כרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

במידה ויש לי כרטיס מסך ישן, בן שנתיים-שנתיים וחצי, ועלי לממש אחריות, כבר לא מוכרים את הכרטיס המדובר יותר.

הבנתי שעל החנות (לפי חוק?) לספק לי כרטיס חלופי מקביל.

השאלה שלי האם הכרטיס צריך להיות מקביל מבחינת ביצועים או מקביל קטגורית (אותה רמת מחיר)?

פורסם

מגיע לך לקבל כרטיס אותו דבר או יותר טוב

פורסם

מגיע לך כרטיס בהתאם לתנאי האחריות. תנאי האחריות משתנים לפי החנות / יבואן.

בדרך כלל כאשר אתה מביא את הכרטיס שלך, החנות בודקת לראות שאין נזק פיזי, כאשר היא מוצאת שאין היא שולחת את הכרטיס ליבואן, ומחכה שהיבואן ישלח בחזרה. למעט במקרים של AGP, בדרך כלל מקבלים משהו שהוא או אותו דבר או חזק יותר אבל זה באמת בדרך כלל. בחנויות מסוימות רשום בתנאי האחריות שהכרטיס שאתה תקבל עלול להיות גם: (פה נכנסת ההגדרה של מקביל)

יקר / זול יותר (בהתחשב בשוויו היום / בתאריך הקניה) / חזק / חלש יותר בכ10-20% מהכרטיס המקורי. ככה שהכל פתוח פה. מה שכן, כמובן שהכרטיס החלופי לא חייב להיות חדש, יכול להיות משומש / מתוקן וכד'... במיוחד אחרי שנתיים וחצי. בתקופה הקצרה של אחרי הקניה בדרך כלל מחליפים זריז יותר ולאותו דבר חדש או לשקול חדש.

ושוב, זה לא לפי חוק - זה לפי תנאי האחריות. שלפי חוק אתה אמור להיות מודע להם טרום הקניה. בKSP לדוגמא אתה מקבל עותק שלהם תמיד, אבל לפי החוק אם אני לא טועה, מספיק שהם מופיעים באתר החברה.

כן כדאי לזכור שזו בדרך כלל לא החלטת החנות מה לתת לך, ככה שלבוא בגישא של Achilllles של "מגיע לי אותו הדבר או יותר טוב" זה אולי נכון מבחינת קארמה, אבל בתכלס תתכונן לזה שאם אתה מביא לשם לדוגמא 8600GTS אולי תקבל 8600GT ואולי 2600XT ואולי במקרים מסוימים אפילו 9600GT וזה באותו סיכוי אבל שתקבל גם 7600GT, ובכל מקרה אחרי שנתיים - שנתיים וחצי קח בחשבון שזה ייקח כמה ימים.

פורסם
  • מחבר

מדובר פה על כרטיס מאד יחודי ומאד חזק.

אפילו כרטיסים מודרניים של אלף ש"ח לא עומדים מולו..

פורסם

אם זה הכרטיס שבחתימה, HD4870X2, אז סבירות גבוהה מאוד שתקבל HD5870 במקום...

פורסם
  • מחבר

זה לא יהיה שנמוך משמעותי?

(מה גם שאי אפשר לדעת אם הם יהיו מוכנים לממש אחריות בכלל..)

פורסם

5870 קצת חזק יותר.

אם תקבל אפילו 5850, 6870 או 470GTX, אל תחשוב פעמיים.

perfrel_1920.gif

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים