עבור לתוכן

איך קובעים כמה טוב הוא כרטיס מסך?

Featured Replies

פורסם

שלום.

כאחד שחדש בתחום, איך אפשר לדעת איזה כרטיס מסך עדיף מבין כמה אפשרויות?

נדמה לי ש Windows Index Rating זה לא מדד לכלום.

לעתים, מרוב שמות, מספרים, תגיות, ושאר ירקות אשר כרטיס מסך מציין, לא רועים את היער.

אסתפק בלינק שמשווה ביצועים :silly:

(נכון לרגע זה ממש, אני מנסה להשוות בין GeForce 8800 Ultra לבין GTX 460)

תודה מראש

פורסם

לא יודע באיזה רזולוציה אתה משחק...

אבל יש לך כאן השוואה בן הכרטיסים האחרונים בשלל רזולוציות...

http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/Radeon_HD_6950_CrossFire/21.html

בקשרל שכאלה שלך, ה GTX460 חזק יותר בהרבה מ 8800ULTRA, צורך הרבה פחות חשמל ואוברקלוקר בהרבה יותר טוב

8800ULTRA כרטיס מאוד מיושן ואם להשוות אותו לכרטיס בן ימינו, אז מבחינת ביצועים הוא דומה / קצת חלש מ HD5750, כמובן שנופל ממנו בכל מה שהוא לא ביצועים...

פורסם

אי אפשר להשוות בין כרטיס כ"כ ישן (עם כמה שהוא היה מפלצתי בזמנו) לכרטיס חדש יותר.

ה-460 יותר טוב בהרבה. הייתי מעריך שבערך ב-60%.

פורסם
  • מחבר

מממ... זה משנה באיזה רזלוציה? למה בכלל הם בודקים ברזלוציות שונות? :nixweiss:

כל אחד ירצה לשחק ברזלוציה מקסימלית, לא????

פורסם

אבל כל אחד והמסך שלו, יש מסכים שתומכים עד 1680 לדוגמא, אז את בעל המחשב עם המסך הזה מעניין ברזולוציה הזאת...

כרטיס מסך קונים לפי רזולוצית המסך...

בקשר ל 460 מול ה 8800U, הייתי אומר שגרסת ה 768M חזקה יותר בכ-45%~ וגרסת ה 1GB בסביבות 55~%

פורסם
  • מחבר

או, הבנתי.

אני על מסך 1920x1200.

אבל כאן עולה שאלה שמסקרנת אותי. יש בעיה להיות בעל מסך - נגיד - של 2560x1600 ולשחק על רזלוציה של - נגיד - 1650xXXXX???

פורסם

בעיה לא, פשוט לא יראה מספיק טוב, מסכי LCD שלא כמו CRT הישנים, התמונה נראית טוב רק ברזולוציה הטבעית ( שהיא הגבוהה ביותר )

פורסם
  • מחבר

זה מוזר לי מאוד.

לפני שבוע הרצתי COD על מסך בעל רזלוציה של 2560x1440 (Dell Ultrasharp 27, ולא יכולתי לשים את האצבע על העניין, אבל באמת זה היה קצת "משונה".

מבחינה טכנית, מה בדיוק הבעיה?

האם תמיד כדאי שתהיה התאמה בין הרזלוציה של המסך לרזלוציה של התמונה המוצגת? גם כאשר צופים בסרטים?

כי אם אן, אז יוצא שעדיף לצפות בסרט Full HD על מסך בעל רזלוציה כזאת, יותר מאשר על מסך בעל רזלוציה גבוהה יותר. האמנם???

פורסם

מבחינה טכנית, למה רואים טוב רק ברזולוציה האחרונה לא יודע... לא מספיק חזק במסכים ולא רוצה להטעות...

" יוצא שעדיף לצפות בסרט Full HD על מסך בעל רזלוציה כזאת, יותר מאשר על מסך בעל רזלוציה גבוהה יותר. האמנם??? "

כן... זה יראה טוב יותר במסך שהוא FULL HD מאשר מסך שנותן רזולוציה גבוהה יותר, משום שזאת הרזולוציה הטבעית שלו...

פורסם
  • מחבר

מעניין.

אולי זה בגלל שכל פיקסל מיוצג על ידי פיקסל?

ז"א - יש התאמה.......

מצד שני, אני תמיד חשבתי שככל שהרזלוציה גבוהה יותר, כך התמונה תהיה טובה יותר, ללא קשר לרזלוציה של התמונה המוצגת (בין אם זה משחק או סרט).

תודה!!!

פורסם

זה בדיוק מזכיר לי שיום אחד עשיתי השוואה בין המסך שלי שהוא ברזולוציה של 1440X900 למסך של אחותי שהוא FULL HD ועל הדרך שמתי בשניהם הופעה של ליאור נרקיס בקיסריה ברזולוציה של 440X330. המסך שלה למרות שהוא טוב משלי הציג תמונה כל כך מגורענת שאפילו לא היה אפשר לזהות את הפרצוץ של ליאור נרקיס מרוב הגרעון זה היה נורא.

לעומת זאת ב-LCD FHD שלי ההופעה נראיתה טוב כי בטלוויזיות יש מעבד שאמור להתמודד בדיוק עם הדברים האלו, לקחת שידורי טלוויזיה\או סרט באיכות נמוכה ולעשות לו upscale איכותי לרזולוציה הטבעית של המסך.

תעשה ניסוי אם יש לך מסך ברזולוציה נמוכה יותר תנסה לשים סרט ברזולוציה נמוכה על המסך שלך ועל המסך השני ותראה את ההבדל בעצמך. זה כמו שאתה קונה רמקולים טובים ומתחיל לשמוע את האיכות הגרועה של השירי mp3 שלך על המחשב..

פורסם
  • מחבר

מעניין מאוד!

ומה קורה אם אני מקצה שטח מסך דומה? ז"א - במקום לפרוש את התמונה על כל המסך (המסך בעל הרזלוציה הגבוהה יותר), אני מקצה רק 50 אחוז מהמסך עבור התמונה/סרט? מה אז קורה? או שאין לכך שום השפעה?

פורסם

Lanzar, רק תיקון, ה8800Ultra נופל ברמתו בין ה 5750 ל5770 בביצועים.

רק רוצה שיהיה סדר. :)

פורסם
  • מחבר

Lanzar, רק תיקון, ה8800Ultra נופל ברמתו בין ה 5750 ל5770 בביצועים.

רק רוצה שיהיה סדר. :)

לא לפי הטבלה הזאת:

http://www.videocardbenchmark.net/high_end_gpus.html

אז מהיכן הנתונים שלך?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים