עבור לתוכן

עזרה : אוברקלוק לכרטיס מסך GTX 570

Featured Replies

פורסם

היי

יש לי כרטיס מסך GTX 570 של גיגהבייט , והתחלתי קצת לעשות לו OC ולהריץ בדיקות ולראות מה המקסימום שאני מגיע איתו ללא העלאת מתח.

הצלחתי לייצב את הכרטיס לאחר כמה בדיקות שעברו בהצלחה ב 3Dmark 11 .

הנה הנתונים :

Core Clock - 785

Shader Clock - 1570

Memory Clock - 2026

המתח נשאר סטוק 0.988 .

בקשר לטמפרטורות במאמץ הוא הגיע ל 75 ובמנוחה בסביבות ה 35 .

את המאוורר הגדרתי שיפעל לכל מעלה אחוז כלומר אם הטמפרטורה מגיעה ל 50 מעלות אז המאוורר יעבוד על 50 אחוז.

(אני משתמש בתוכנה MSI AfterBurner )

עכשיו יש לי מעבד I7 920 שעובד בתדר של 2.6 וספק כוח 550W של chieftek .

ולשאלה שלי האם אני יכול להעלות מתח לכרטיס ולהמשיך ולראות מהו המקסימום של הכרטיס שלי באוברקלוק או שעליי לדאוג מאוד בקשר לתצרוכת החשמל שלו כי הספק שלי הוא בטווח המינימלי שצריך?

זקוק מאוד להצעות שלכם בכדי להמשיך..

תודה רבה .

רז.

פורסם

אין לך מה לדאוג..אם המערכת יציבה במאמץ ואין קריסות..אז הכל תקין.. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אין לך מה לדאוג..אם המערכת יציבה במאמץ ואין קריסות..אז הכל תקין.. :xyxthumbs:

אז בכמה אתה מעריך שתצרוכת החשמל של הכרטיס תעלה אם אני אעלה את המתח ל 1.020 מ 0.988 ?

פורסם

אני לא נביא..זה לא משהו שצריך לעלות את הצריכה באופן קיצוני..אין לך מה לחשוש..

הספק שלך יכול להתמודד עם הרבה יותר.. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

טוב תודה. הצלחתי לייצב את הכרטיס במתח של 1.063 במהירויות של 850/1700/2000 .

פורסם

איזה chieftec בדיוק?

אם זה הSMART A-B, אז הוא גבולי מאוד.

אם זה הA135 אז אין בעייה להמשיך..

ודווקא OC לכרטיסים האלה, מגביר את הצריכה באופן די משמעותי. במיוחד כשמעלים מתחים.

פורסם
  • מחבר

הספק הוא אכן מסדרת ה SMART שציינת ... תראה אני לא ביצעתי אוברקלוק למעבד אז ככה שאני חוסך פה המון חשמל בזכות זה אז רק בעצם הכרטיס מסך הוא הצורך המשמעותי כאן במערכת... כמו כן בדקתי גם בכמה אתרים שביצעו ביקורות מהי תצרוכת החשמל של כרטיס GTX 570 במערכת שמבוססת i7 והם הגיעו במאמץ מלא של המחשב ל 360 וואט(עם אוברקלוק למעבד). אז ככה שנראה לי שאני דיי רחוק מלשחוק את הספק כשהוא 550W.

מה אתה אומר?

פורסם

היה לי את הספק הזה, הוא מאוד איכותי ומיוצר ע"י דלתא (חברה שמייצרת ספקים גם לחברות מוכרות יותר מצ'יפטק), אך למרות כל זאת, מדובר בספק חלש מאוד.

הוא נותן 360W במסילות ה12V. ונותן פחות מספקי 400 איכותיים, או כל 450 מודרני מחברה טובה.

לא מציע לך לעלות מתחים בכרטיס, תמהיר אותו למקסימום שאתה יכול ללא הוספת מתח. חבל על המערכת והספק שלך.

עריכה: נכנסתי לאתר של צ'יפטק והם שינו טיפה את המפרט של הספק, לשלי היו שלוש מסילות של 18A (שכמובן הוא לא יכל לספק לכולן כח), לחדש מהמפרט באתר שלהם יש שלוש מסילות של 20 אמפר. אשמח אם תסתכל על המדבקה של הספק ותראה מה כתוב מתחת למסילות ה12V. img_5300.jpg

איפה שבתמונה רשום 450W, מה רשום אצלך? (זה מצ'יפטק 550C A135).

פורסם
  • מחבר

טוב אז ככה בדקתי והדגם של הספק הוא APS-550S , ובלינק הזה שלקוח מהאתר של CHIEFTEC הוא נמצא הכי למטה מימין. http://www.chieftec.com/APS135.html

מה אתה אומר?

תודה.

פורסם

זה ספק סביר לחלוטין, אתה יכול להמשיך..

פורסם
  • מחבר

בקשר למסילות , ראיתי שיש לו שני מסילות של 12V שכל אחת מהן מספקת 25A (אמפר).

האם אני יכול לחשב בעזרת תוכנה כמה אמפר הכרטיס מסך שלי צורך?

עוד שאלה בבקשה , האם שני מסילות של 25A זה אומר שביחד הספק יכול לנצל עד 50A ביחד?

תודה.. מקווה שלא סיבכתי אותך.

פורסם

בתאוריה כן, כל מסילה יכולה להעביר 25 אמפר, אבל במציאות הספק שלך נותן רק 450W במסילות ה12V, שזה 30 ומשהו אמפר (בערך 38).

וEVGA וNVIDIA, ממליצים כמינימום לכרטיס זה בסטוק, ספק שנותן 38אמפר במסילות ה12V.

http://www.evga.com/products/moreInfo.asp?pn=012-P3-1570-AR&family=GeForce%20500%20Series%20Family&sw=

ככה שלפחות הלי הפרסומים הרשמיים אתה די גבולי, אבל שים לב שתמיד יש מרווח בטחון, ככה שכל עוד אתה לא מגזים ,אתה בסדר.

פורסם

חברים את קצת היסטרים, הצריכה של הGTX 570 עם מערכות הרבה יותר כבדות לא מגיע ל450 וואט..

כמו כן הA במסילה לא יגיע ל38 אמפר גם בOC מכובד..

אתה יכול להיות רגוע..העובדה לכך שהכל תקין..היא יציבות שיש לך במערכת.. :xyxthumbs:

פורסם

זה פשוט לא נכון. הכרטיסים האלה לוקחים כמויות נכבדות של כח ברגע שאתה ממהיר אותם, ובמיוחד כשאתה מעלה להם מתח.

voltagetuning.jpg

זאת הצריכה של כל המערכת, שכוללת I7-920 שמומהר ל3.8 בערך 30-50W יותר משלך. ועדיין המערכת כולה מגיע כמעט ל600W צריכה ברגע שמעלים את הוולטז' בצורה משמעותית. זה מחושב מהקיר, כך שעם ספק בעל נצילות של 80%, אתה יכול להוריד בערך 20% מהתוצאות האלה.

ועדיין אנחנו מדברים על מספרים שמאוד קרובים ל450W שהספק המדובר יכול לתת במסילות ה12V.

לקוח מכאן:

http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GeForce_GTX_570/30.html

וזה שהכל תקין עכשיו, לא אומר שהספק יוכל לעמוד בכך לנצח. גם הפיאסטה שלי יכולה לנסוע 145 קמ"ש. אבל אני עדיין מפחד עלייה. ומסיבה מוצדקת.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות והמידע חבר'ה.

בנתיים הצלחתי לייצב את הכרטיס במתח של 1.063 ובמהירויות 850/1700/2100 .

האם עלייה במתח והעלאת תדרים תעזור לי כאן מבחינת ביצועים?? כי הבנתי מכמה ביקורות של אנשים שככל שמעלים את המתח ואת התדרים בעצם מגיעים לאותה תוצאה עם מתח נמוך ותדרים בהתאם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים