עבור לתוכן

למה תמיד ביום האינטרנט עובד לאט ובלילה עובד מהר?

Featured Replies

פורסם

תמיד בשעות יום מ12 בצהריים עד 12 בלילה ככה +- יש לי לאגים במשחקי רשת, באתרים של חו''ל וכו'.

אבל בום באיזה 12 בלילה ככה +- פתאום הכל עובד חלק ומהר, אין יותר לאגים אין בעיות איטיות.

למה זה? ומה אפשר לעשות בעניין?

פורסם

כי ביום יש יותר אנשים שמשתמשים באינטרנט

לקנות רוחב פס מובטח, או לשלם עבור תיעדוף לסוגיו

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת "רוחב פס מובטח"? ומזאת אומרת "תיעדוף לסוגיו"?

פורסם

אוחב פס מובטח, כשמו כן הוא

זאת אותה חבילה בהשמטת המילה "עד"

כלומר תקבל את הרוחב ששכרת מספק האינטרנט תמיד.

חבילות תיעדוף זה חבילות שנותנות לך עדיפות בתעבורה על פני משתמשים שאין להם חבילות כאלה.

לדוגמא טאג 3 ו4 של נטוויזן

חבילת גיימר וNGNפרייוט של בזק בינלאומי

פורסם

אתה בהוט?

פורסם

לא צריך להיות לאגים בכלל בשרתים ישראלים ,וכן הדפדפן רץ לאט מהרגיל, הבעיה היא רק בתקופה האחרונה [אם אתה ב-014 ] .

אני כלול בחבילת גיימר ויש לי אותה בעיה.

פורסם

אבל בום באיזה 12 בלילה ככה +- פתאום הכל עובד חלק ומהר, אין יותר לאגים אין בעיות איטיות.

למה זה? ומה אפשר לעשות בעניין?

אם פינג זה מה שחשוב לך שווה לך לשלם לגיימר או לתעדוף אחר לא משנה המהירות (טוב זה תלוי במשחק לרוב הם לא משתמשים ברוחב פס גדול). עדיין אני מכיר רק את הגיימר של 014 והוא עובד טוב רוב הזמן. לפעמים יש בעיות וזה צפוי ואני נוטה להיות סלחן ל014 כי ברוב הפעמים שהיו לי בעיות פינג זה לא היה באשמתם ואני איתם איזה 7 שנים בגיימר.

אגב חבילות עם רוחב פס מובטח לרוב יקרות פי כמה מחבילות רגילות. הדרך שהספק אינטרנט מרוויח כסף הוא קונה 1mbps ב200 דולר ומוכר אותו ל~ 25 משתמשים באיזה 10 שקל למגה ובגלל שהחבילה הממוצעת היא 4מגה (קונה 1 מוכר 100 ) זה יוצא איזה 1000 שקל נכנס על 700 שקל שיוצא והם מרוויחים את ההפרש. בנתים המשתמשים שקונים חבילות עתירות רוחב פס (חיבור לבית רחב מאוד) מנסים להוריד על מקסימום מה שיוצר עומס. המטרה של הספק הוא להתמודד עם העומס הזה בכל מני דרכים שכוללים mirrors ( העתק של תוכן פופולארי) וגם הגבלות על כל מני אפליקציות שגוזלות רוחב פס כמו torrent (יש ל014 גם מערכת הורדת מהירות לyoutube אבל היא עובדת גרוע בעומסים אבל המטרה מצדיקה את מה שהם מנסים לעשות) . זה די חשוב שיהיו הגבלות כלשהן אם מישהו רוצה לשחק משחקים בשעות העומס כי אחרת העומס יוריד את איכות הקו. בחבילת גיימר של 014 יש תיעדוף וגם traffic shaping אבל יש אנשים שמנצלים לרעה את התעדוף אבל הtraffic shaping מטפל בהם.

אם אתה לא מעוניין לשלם לגיימר/תעדוף יקר (רצוי אחד שעובד וגם כדאי בהתחלה לנסות לפני שמתחייבים או לא להתחייב בכלל) . יש אופציה ללכת על הספקיות הקטנות בלי התחיבות ולקוות לטוב. העומס אצל הקטנות יכול להיות שקטן יותר בגלל שמספר הלקוחות שלהם קטן ואז אם הם יודעים להתמודד עם עומס כמו הספקיות הגדולות אמורים לקבל תוצאות טובות. יש מגבלה של עד כמה הספקיות מסוגלות להסתיר עומסים ואני חושב שהגענו לגבול העליון שלהן.

פורסם
  • מחבר

אתה בהוט?

אני בבזק בינלאומי על 10MB

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים