עבור לתוכן

OC ראשוני, E7500 @ 3.52Ghz - בדיקת תקינות

Featured Replies

פורסם

טוב, אז ביצעתי את הOC הראשון שלי די בהצלחה הייתי אומר, אבל לא הבנתי את כל הדברים עד הסוף ואני רוצה לבדוק שהכל תקין כמו שאני רואה את זה. הלכתי לפי המדריך שבסטיקי פה, מקווה שהוא מעודכן.

ביטלתי את כל האפשרויות כמו שהמדריך הורה (EIST, Spread Spectrum) והעלתי את הFSB מ266 ל320 (קפיצה גדולה מידי על הפעם הראשונה?), את המכפלה השארתי על 11 ובמדריך היה כתוב לשנות את המחלק ל1:1, אבל לא הייתה לי את האפשרות הזו (רק 1:1.20, 1:1.50, 1:1.60 ועוד כמה) אז בחרתי 1:1.60 והתדר של הזכרון (DDR3-1066) ירד ל1024Mhz. לא רציתי להתעסק עם הזכרונות אז השארתי את התדר קרוב למקורי. הנה כמה נתונים שהיו כתובים בביוס לגבי הזכרונות (שאין לי מושג מה כל אחד אומר, אני רק יודע שהם תזמונים):

SDRAM Cycletime: 1CLK

TCL + TRCD + TRP @ 7CLK

TRAS @ 20CLK

TRFC @ 59CLK

TWR @ 8CLK

TWTR + TRRD + TRTP @ 4CLK

בקשר למתחים, לא נגעתי באף אחד מהם - השארתי אותם על Auto כמו שהם היו. לפי הביוס הערך האוטומטי של המתחים הם: CPU VTT 1.228V, DRAM 1.535V, NB 1.115V.

עד כאן הכל היה נראה לי נורמלי ויציב לחלוטין, אבל כשבדקתי את הערכים בCPUZ הם לא היו תואמים לערכים שהזנתי בביוס. בCPUZ הFSB:DRAM הוא 5:8 ולמרות שביטלתי את הEIST בביוס אני עדיין רואה בREALTEMP ובCPUZ שהמכפלה והמתח של המעבד יורדים במצבי IDLE או כשאין עומס רב, למה?

אני בודק טמפרטורות עם REALTEMP, הם תקינות לחלוטין (29\30 במנוחה ולא ראיתי שזה עבר את ה48 במאמץ). אני רוצה לבדוק את המערכת עם התוכנה המומלצת במדריך S&M אבל אני לא מוצא אותה להורדה. אם אפשר לינק לתוכנה הזו או לתוכנה מומלצת אחרת זה יהיה מעולה.

הנה תצלום של CPUZ, אבל כמו שאמרתי כמעט כל הנתונים משתנים כל רגע אז זה לא ממש עוזר: http://i54.tinypic.com/i3rme9.jpg

המפרט של המחשב הוא הראשון בפרופיל.

פתחתי את הנושא כדי להיות שקט שהכל לפחות נראה תקין (נדע אם זה גם בפועל תקין אחרי שאני אבדוק עם תוכנות לבדיקת יציבות), מה דעתכם? מה לעשות עם המחלק? למה הנתונים בCPUZ שונים מאלו בביוס? האם כל המתחים\תזמונים\תדרים בסדר? כל עצה תתקבל בברכה.

תודה על הקריאה וסליחה על החפירה 8)

פורסם

תריץ RIME95 ותעלה תמונה של CPU-Z במאמץ

פורסם

אני הגעתי עם E7500 בקירור סטוק ובלי מתחים ל3.6GHZ, אז אתה בטח יכול להמשיך עוד לא מעט..

פורסם
  • מחבר

אני אמשיך עוד קצת. אפשר תשובות לשאלות ששאלתי? אני רוצה לוודא שהכל בסדר עד עכשיו לפני שאני ממשיך.

פורסם

אם המתח והתדר יורדים דרסטית אז אולי ביטלת את הEIST אבל לא את הC1E..שזה מה שמוריד את המתח וכו..

כמו כן תוכנה למאמץ יש לך את OCCT..יש מדריך בסטיקי..

כמו כן היחס בסדר..הוא פשוט מוצג אחרת בלוח האם (1.60) בתוכנה (5:8)..הכוונה היא אותו הדבר..תראה שתדר הזיכרון זהה..

תריץ בדיקת יציבות ותראה מה קורה..

פורסם
  • מחבר

אם המתח והתדר יורדים דרסטית אז אולי ביטלת את הEIST אבל לא את הC1E..שזה מה שמוריד את המתח וכו..

כמו כן תוכנה למאמץ יש לך את OCCT..יש מדריך בסטיקי..

כמו כן היחס בסדר..הוא פשוט מוצג אחרת בלוח האם (1.60) בתוכנה (5:8)..הכוונה היא אותו הדבר..תראה שתדר הזיכרון זהה..

תריץ בדיקת יציבות ותראה מה קורה..

איזה סתום יצאתי עם היחס :facepalm:

עוד שאלה: לפי ההיגיון, הC1E שמוריד את המכפלה והטמפרטורות כשהמעבד לא במאמץ רב דווקא עוזר לשמור עליו ולהאריך את החיים שלו, לא? אם אבטל את הC1E המעבד יקבל ~1.25V כל זמן שהוא פועל, במקום לקבל ~1.08V במנוחה\לא במאמץ. ביטול הC1E והEIST יקצרו את חייו של המעבד בOC וגם בלי OC? או שמומלץ להפעיל אותן כשלא מבצעים OC?

בבדיקה קצרה עם OCCT המעבד לא עבר את ה53 מעלות, אני מניח שזה נורמלי. אני אמשיך עוד קצת ואעשה עוד כמה בדיקות יותר אינטנסיביות, אם יהיה לי משהו להשוויץ בו אני אחזור 8)

תודה רבה, למדתי קצת על OC :xyxthumbs:

פורסם

אפשר להחזיר את הC1E לפעול בכדיי לחסוך בחשמל ובחום מיותר ללא צורך, אבל אז יש סיכוי קטן למתחים לא יציבים , בדרך כלל חובבי הOC מבטלים את הC1E , אני לא ממליץ לבטל זאת, אבל תישאל את המומחים בפורום אם באמת הלוח יתן מתחים לא יציבים בזמן הפעלת ה C1E.

פורסם

אן בעיה להחזיר את הC1E והEIST ברגע שתסיים עם הOC..תחזיר אותם..בדוק יציבות וזהו ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים