עבור לתוכן

שאלה על אוברקלוק שמאוד מעניינת אותי

Featured Replies

פורסם

מה המצב חבר'ה ?..

יש לי מעבד E5200 שמגיע בתדר של 2.5 שעשיתי לו אוברקלוק ל - 3.663 .. ראיתי שכל מי שמבין באוברקלוק המליץ פה בפורום להגיע למחלק של 1:1 ואצלי המחלק הוא יותר גבוה .. אז השאלה שלי בעצם מה יותר מהר ? להיות על 3.663 עם מחלק גבוה יותר או עם מחלק של 1:1 (שזה אומר להוריד את הזכרונות מ - 800 ל - 667) או שזה לא משנה ?..

פורסם

זה משפיע על הזיכרונות..מה שאומר תדר נמוך יותר..פחות ביצועים בזיכרונות..לא כזה קשה ;D

פורסם
  • מחבר

אז אתה ממליץ להשאר עם התדר המקורי של הזכרונות ולא להוריד אותו כדי לקבל מחלק של 1:1 ?

פורסם

כשעושים OC למעבד נהוג להעדיף תדר זכרונות זהה למקור או קרוב לזה ואם אין ברירה אז להוריד תדר כדי לא לעלות יותר מדי ולסבך את הגורמים לחוסר יציבות.

אחרי שמייצבים את המעבד בOC על התדר הרצוי, מתפנים לטפל בתדר הזכרונות.

תמיד עדיף תדר זהה או גבוה מהמקור, כשהאחרון עלול להצריך העלאת מתח לזכרונות.

פורסם

נכון,את האוברקלוק האופטימלי והמקסימלי למעבד תקבל כאשר תדרי הזכרון יהיו זהים או קרובים למקור (מלמעלה או מלמטה).

העלאה של מהירות שעון המעבד תגרור העלאה של תדרי הזכרון, זיכרונות לא איכותיים לא יסבלו oc בכלל אפילו לא במעט בעוד איכותיים יותר יסבלו יותר ללא נגיעה במתחים.

ולכן, בכל פעם שאתה מעלה מהירות במעבד תדאג לכך שהזיכרונות בקרבת המהירות הבסיסית שלהם. לאחר שתסיים את המהרת המעבד בכל הכרוך בכך

(מתחים מכפלה/מהירות שעון וכו'), אם תרצה תוכל לנסות להעלות את מהירות הזכרונות.

פורסם
  • מחבר

יש לאחי את המעבד E4500 שמגיע עם 2.2 ועשיתי לו אוברקלוק ל - 3.2 והזכרונות נשארו באותו תדר (800) .. עכשיו אני בתהליכים לייצב אוברקלוק ל - 3.3 אבל זה מחייב אותי להוריד את המכפלה של המעבד מ - 11 ל - 10 ואת הזכרונות מ - 800 ל - 667 וזה יוצר מחלק של 1:1 .. השאלה מה עדיף ומהיר יותר ? 3.2 עם מחלק גבוה מ - 1:1 או 3.3 עם מחלק של 1:1 ומכפלת מעבד נמוכה יותר ?

פורסם

בהבדל כזה קטן הזכרונות אמורים לעמוד בOC.

כמה כבר הם יעלו ?

מקסימום תן להם טיפטיפה יותר מתח.

דרך אגב יש מצב ש3.3 יהיה איטי מ3.2 בגלל התזמונים המושלמים שיש ב3.2 ביחס לכל חלקי המערכת (כשהזכרונות ב1:1).

פורסם
  • מחבר

יש לי נסיון די רע עם זכרונות שהתקלקלו למרות שהאוברקלוק שעשיתי היה רק למעבד אז אני קצת חושש לעשות להם אוברקלוק .. והאוברקלוק המינימלי שיהיה לזכרונות אם לא להוריד אותו מ - 800 יהיה בערך 850-860

פורסם

איזה זכרונות אלו בדיוק ?

פורסם
  • מחבר

.Corsair ו - Ocz שניים של כל חברה

פורסם

אני מניח שיש עליהם צלעות קירור והם מיועדים לקצת OC.

רוב הזכרונות מיועדים לזה.

לא חושב שתהיה בעיה לעשות להם קצת OC על הדרך.

10-15 אחוז זה לא OC גדול לזכרונות.

אולי הם יהיו זקוקים לקצת יותר מתח כדי לעבוד יציב.

מה שכן בגלל שיש לך שני סטים של חברות שונות אולי זה יקשה על הOC לזכרונות.

פורסם
  • מחבר

הסטיקים עם צלעות קירור וכמעט באותם תזמונים אבל הלוח שינה לבד את התזמונים שיהיו שווים .. אז אתה אומר לנסות לעשות להם אוברקלוק קטן ?

פורסם

מקסימום זה לא יעבוד טוב.

זה חלק מתהליך הOC לנסות להיכשל ולנסות שוב ושוב.

כל עוד אתה זהיר בהגדרות ולא מגזים לא אמורה להיות שום בעיה ממשית.

פורסם
  • מחבר

הבנתי תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים