עבור לתוכן

האם משחה טרמית יכולה לפגוע במעבד?

Featured Replies

פורסם

נייר טואלט מתפורר ומשאיר סיבים.

(משום מה אני מוצא את עצמי מדבר שוב ושוב על הסיבים)

בלחם מלא יש יותר סיבים!!!

פורסם

אציטון יהיה טוב אפשר להוריד איתו לק ודברים קשים בלי בעיה,

מימה שהבנתי החומר היתקשה כי לא היה חום שמרכך אותו נכון?

פורסם

אם המשחה התרמית הייתה פוגעת במעבד היא הייתה פוגעת בו גם כשגוף הקירור מחובר.

פשוט שים את המעבד בשקית ניילון ותשים במקום שאף אחד לא ייגע \ לא יקבל מכה.

פורסם

אם המשחה התרמית הייתה פוגעת במעבד היא הייתה פוגעת בו גם כשגוף הקירור מחובר.

פשוט שים את המעבד בשקית ניילון ותשים במקום שאף אחד לא ייגע \ לא יקבל מכה.

^^מסכים שיקית של אוכל קטנה תשמור עליו מצויין, מסריטות וכדומה

ואים לא נוגעים בו אפשר גם לבטר על השקית פשוט תשים בצד עים שקית שאף אחד לא יגע אין שום בעיה.

פורסם

בעיה אפשרית אם שקית : החומר נמרח מהמעבד לשקית, משם לצד השני של השקית, ומשם לצד השני של המעבד איפה שהמגעים. לפחות שלא יזוז כשהוא בשקית

פורסם

חשמל סטאטי יכול להרוס את המעבד

החומר התרמי יורד בכיף בערך אם כל ספריי לחץ (ניקוי / דאודורנט / וכו) - זה עובד אפילו כדיי לנקות חומר שהגיע בכמויות בין המגעים של המעבד (כן היה לי גם כזה)

^^מחזק^^

חשמל סטטי בכיף הורג מעבד, יכול להתפרק גם מסתם שקית, בד, קלקר ועוד..

יש שקיות אנטיסטטיות וספוגים אפורים של אריזות של לוחות אם כרטיסי מסך/הרחבה - לדעתי הרבה יותר עדיף

פורסם

אוקי אז הכי טוב זה לעטוף בשקית אנטי סטטית (כמו שמגיע עם כרטיסים וכו..) ואז לעטוף משטח ספוג אנטי סטטי (כמו שמגיע עם לוחות אם) ואז לשים את זה בין שני קלקרים וללפף את זה באיזולירבנד.

ואז אפשר לזרוק את זה בארון יחד עם 1900 פריטים נוספים שצפים שם בערמה בגודל הר שצריך לנבור בה כדי למצוא משהו.

פורסם

אני פשוט שם אותו בצד בלי הגנה מיוחדת, זה לא שבכל מקום חוץ מהשקית האנטי סטטית יש מלא חשמל סטאטי, והוא גם לא מעקם מגעים לבד

פורסם

מצטער שאני מתפרץ קצת לדיון אבל יש לי שאלה-מה חוסם חשמל סטטי ברמה סבירה?

האם נגיעה במעבד בידיים חשופות יכולה לגרום למותו?

פורסם

כל דבר (חוץ מאדמה או משהוא שמחובר לאדמה) יכול להיות טעון במטען של חשמל סטאטי. מה שדופק את המעבד זה לא קיום של מטען אלא כשהמטען מתפרק בין 2 דברים שיש להם מטען שונה, והמעבד הוא חלק מהמסלול של הפריקה

חומרים מוליכים (מתכות, אתה, השקית הגנה מחשמל סטאטי) שיש להם מטענים שונים פורקים את המתח שלהם (אחד כלפיי השני) מייד ברגע שהם נוגעים בחומרים מוליכים אחרים. למשל אם אתה בא להכניס את המעבד לשקית האנטי סטאטית אז ברגע שנגעת בעצמך בשקית (ולפניי שהמעבד נגע בה) המטען ביניכם כבר התפרק ולא תהיה פריקה שניה כשהמעבד יגע בשקית. או אם אתה בא לחבר אותו ללוח אז ברגע שנגעת במארז המטען התפרק

חומרים מבודדים יכולים להיות טעונים באיזור אחד ולא טעונים באיזור אחר, כי המטען לא יכול לזוז בתוך אותו חומר. בגלל זה הם לא פורקים את המתח שלהם, ונשארים טעונים משמעותית גם אחריי שאתה מנסה לפרוק אותם. למשל אם אתה שם את המעבד אל קלקר (אפילו אם הוא עצמו שוכב אל מארז מתכת) אז יכולים להיות בו אזורים שיש בהם מטען. גם אם נגעת בכל השטח שלו אז השכבה החיצונית פרוקה ושכבה מתחת כבר יש מטען והוא יעבור באיטיות לשכבה החיצונית ויהיה טעון שוב. אז המעבד יכול להידפק פעם ראשונה כשאתה בא לשים אותו אל הקלקר, פעם שניה כשהוא שוכב אל הקלקר (איזור אחד נטען ואחד לא), ופעם שלישית כשאתה בא להוציא אותו (בנתיים הקלקר נטען וכשתיגע במעבד הוא יפרק את עצמו, כי אתה לא יכול לפרוק את הקלקר)

חומרים מוליכים לא ממש נוטים לאסוף חשמל סטאטי - למשל מעבד שנמצא אל שולחן עץ לא ייטען משמעותית כי העץ של השולחן קצת מוליך (ממש קצת אבל מספיק כדיי לפרוק את עצמו כל הזמן לריצפה באיטיות, וזה עדיין יותר מהר מאיך שהוא נטען), אתה לא טעון וכו. אבל אתה יכול להיות טעון אם אתה בנעליים יבשות לגמרי שמבודדות אותך מהאדמה, בגלל זה אתה לפעמים מתחשמל כשאתה לבוש ככה ואוסף חשמל סטאטי, במיוחד אם יש לך בגד מחומר שנטען חזק

אם לא תשים את המעבד אל חומרים מבודדים לגמרי ותמנע ממנו ומעצמך להיטען, לא יקרה לו כלום. רוב החומרים כמו עץ / אבן / וכו הם קצת מוליכים בגלל לחות שיש בסביבה. נייר ובגדי חורף הם מבודדים טובים יותר ונטענים בכיף

תזכור גם לפרוק את עצמך - תיגע במארז וכו

דבר אחר שיכול להרוס אלקטרוניקה זה מתחים שהגיעו במקור ממערכת החשמל (240 V AC) ויכולים להיות במקומות לא צפויים במקרה שיש אדמה דפוקה או דברים שעובדים ללא אדמה (למשל מדפסת שהתקע חשמל שלה אם 2 מגעים)

דברים כאלה יכולים להעביר זרם חלש כל הזמן למארזים וכו. אני ממליץ כשאתה עובד אל חומרה בתוך המחשב תנתק כל כבל שיכול להביא מתח או אדמה חיצוניים (כבל חשמל, מסך, כבלי אודיו, כבל רשת, כבלי USB לדברים שמחוברים לחשמל בעצמם כמו מדפסת וכו) ותפרוק את עצמך מול המארז והאדמה

אם אתה מתעצל לנתק את כל הכבלים אז לפחות תחזיק יד אל המארז קבוע בזמן שאתה מכניס או מוציא רכיבים רגישים (ברגע החיבור / ניתוק) כדיי שהפריקה תהיה דרך המארז ולא דרך הרכיבים

פורסם

תודה רבה על הפירוט!

עכשיו אני יהיה יותר רגוע שאני מתעסק אם המחשב.

פורסם

לשים מעבד בצמר גפן יכול להיות הרסני ביותר וזאת משום שני דברים ואני אפרט אותם :

כמו שכבר נאמר צמר גפן הוא מלא מיקרו סיבים שקשה מאוד לראות אותם ולכן

א) אם ישארו סיבים בחלק העליון של המעבד אתה תשים עליהם משחה הם ישרפו ויצרו בועות אוויר (רווח בין הגוף קירור למעבד ) וכך הקירור יפגם משמעותית

ב) אם ישארו סיבים (ובטוח ישארו קשה מאוד לנקות ) בתחתית המעבד איזור הפינים המתחבר ללוח הם יעשו קצרים בין הפינים וגם ישרפו וישרפו את המעבד

פורסם

א - לא נראה לי שנשארים סיבים בכאלה רמות שממש משפיע בקירור. כיאלו - גם אם שמים מעבד לצלעות קירור שרוטות (בחלק שנוגע במעבד) וכו או נזקים קטנים דומים זה לא עושה הבדל קיצוני, אז לא נראה לי שיהיה משהוא משמעותי מכמה סיבים שלא ניתן לראות בכלל (או שלא רואים כי לא נשארים סיבים ?)

ב - הם מבודדים ולא יעשו קצר

מה שכן - צמר גפן אוסף מטען סטאטי בכמויות, וסיבים שנדחפים לתוך הסוקט בהחלט יכולים להרוס את המגעים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים