עבור לתוכן

סלולרי - E5 או E72

Featured Replies

פורסם

Long story short - הE71 שלי מת ואני זקוק לטלפון חדש.

הייתי מאוד מרוצה מה-E71, במיוחד אחרי שהתקנת את הגירסא הג'נרית של נוקיה במקום זו של החברת סלולר.

אני מחפש טלפון דומה, ואני אקנה אותו מחנות על מנת להימנע מכל הסיבוך של צריבת קוד שפה - כי שוב, אין לי כח לגירסא המוטבעת של החברת סלולר. גם אין לי כח להתחייב ל68046 חודשים בתשלום נוח של שקל וחצי כל חודש.

בהתחלה חשבתי אוטומטית על ה-E72, אבל אז ראיתי שכאילו יש לו "מחליף" בדמות הE5. שניהם עולים פחות או יותר אותו דבר(באזור ה1,300 ש"ח). השאלה היא - מה עדיף?

תודה מראש לעוזרים!

פורסם

לפי מיטב הבנתי ה E5 הוא גירסה זולה יותר של ה E72. יש לו בעיקר חסרונות מול ה E72:

עשוי מחומרים זולים יותר

מצלמה פחות טוב

עבה יותר

בטריה פחות טובה

מסך איכותי פחות

2 יתרונות שעליהם אני יכול לחשוב:

רמקול מעט חזק יותר (לפי GSM ARENA). הרמקול של ה E72 לא משהו (יש לי אותו).

הטמעה של ה Contact Bar (פס שמאפשר גישה מהירה לאנשי קשר נבחרים הישר מעמוד הבית)

קח בחשבון שהמחיר הרשמי של ה E5 נמוך יותר משל ה E72. זה שהמחיר שלהם פה זהה זה מעיין עיוות של השוק הישראלי.

פורסם
  • מחבר

ה-E5 באמת טיפה זול יותר גם פה בשוק הישראלי, אבל מדובר בהבדלים זניחים.

-מה ז"א חומרים זולים יותר? הטלפון לא "לבנה" כמו הE72 שיכול להחזיק בפיצוץ גרעיני?

-המצלמה לא מעניינת אותי יותר מדי

-הוא עבה יותר ב2MM, זה לא משנה

-דווקא הבנתי שהסוללה שלו, למרות שהיא יותר "חלשה", מחזיקה יותר זמן

-המסך נראה לי ההבדל העיקרי, 16 מיליון צבעים בE72 לעומת 256 אלף בE5. השאלה היא כמה זה משנה?

השימושים שלי בטלפון הם עיסוקים בquick office, כתיבת מזכרים, גלישה באינטרנט טקסטואלי(בעזרת Opera mini), קצת GMAIL וSMSים.

אגב - יש המלצות לחנויות למכירת סלולארי? כי יש הבדלי מחירים מאוד גבוהים למשל בין Go Mobile ל-Eline.

פורסם

:lol:

תשמע, אם אתה פשוט מזניח כל הבדל שקיים, אז כן, בסופו של דבר זה בערך אותו מכשיר. :nixweiss:

תקנה את זה שבא לך עליו יותר. המכשירים הם כמעט תאומים. שניהם יתאימו לצרכים שלך באותה מידה (המכשירים האלה בעצם נבנו עבור הצרכים האלה, כמכשירי "messaging").

נכון להיום, ה E72 נחשב למכשיר ה"בכיר" ביותר בסדרת ה E של נוקיה (עד שיצא ה E7). זה לא אומר שאין מכשירים אחרים בסידרה שבחלק מהתכונות יש להם יתרון עליו. בתור חבילה, הוא המכשיר הכי מושקע.

נ"ב

בתור בעל E72, אני חייב לציין שלהתעסק במכשיר עם ה QUICK OFFICE ממש עושה לי כאב ראש (באמת כאב ראש, לא מטאפורה).

להסתכל על מסמכים במסך 2.36 זה לא "כיף".

פורסם
  • מחבר

אני מכיר את הquickoffice מהE71. כן, לכתוב עכשיו מסמך עם אקסל עם שלושה גיליונות ונוסחאות זה לא כיף, או אפילו אפשרי. אבל זה כן כלי מאוד נוח לעידכון טבלאות ומסמכים On the Fly ואח"כ העברתם למחשב. זה מה שעשיתי עם ה-E71 וזה מתאים לי בול. אני לא בטוח אגב שה-E5 מגיע עם quick-office. אם הוא לא מגיע, אז ה-E72 מנצח בקלות. גם ככה הוא נראה לי מתאים יותר.

פורסם

בתור משתמש בE72 אני מאוד מרוצה ממנו

מה שטיפה מפריע שהמקלדת צפופה ביחס לבלקברי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים