עבור לתוכן

כמה אתם משלמים על האינטרנט כיום?

Featured Replies

פורסם

שלום חברים.

לאחרונה החלטתי לעבור מבזק להוט. הסיבה פשוטה, עברו כבר כשנה וחצי בערך מאז השקת ה NGN ובאיזור שלי עדיין אין אפשרות לספק את השירות, מה שאומר שאני עדיין תקוע על 5 מגה שלא ממש מספק את צרכיי. פעם בכמה חודשים אני מתקשר לבזק ומקבל את אותה התשובה - "אין צפי". נמאס לי ואני מעוניין לעבור ל UFI של HOT. רציתם לערוך סקר מהיר ולראות כמה אתם משלמים להוט ול ISP כיום על חבילה דומה. אשמח את תציינו מי ה ISP, כמה אתם משלמים לו וכמה להוט והאם אתם מרוצים משניהם.

הציעו לי מהוט 59 ש"ח ל 3 חודשים ראשונים ו 99 שח ל שאר החודשים בהתחייבות לשנה וחצי - הגיוני?

ד"א, בזק רוצים דמי התנתקות של 120 ש"ח - יש עילה? האם אם לא אמורים לנתק אותי ללא קנס עקב אי היכולת לספק את השירות לו אני זקוק?

פורסם

אני לא בטוח איך אתה מתכוון להגיע ל10 מגה אלא אם כן אתה מוריד דברים בשעות השפל. טוב זה עדיין תלוי בספק אותי מעניין יותר הפינג מרוחב הפס האפקטיבי.

לפי דעתי אם אתה רוצה לעבור להוט תשאל את השכנים שלך שיש להם אינטרנט עם הוט איך הם כי אם אתה תצתרף להוט אתה תתחיל לגלוש ביחד עם השכנים שלך וסביר להניח שאם יש לשכנים שלך בעיות גם לך יהיו. בכל מקרה הוט לא עד כדי כך גרועים כמו שחשבתי זה לרוב תלוי במיקום גאוגרפי אם כדאי להתחבר לבזק או הוט. אם הבנתי נכון הפינג בהוט נמוך ב10 מילי אם זה פקטור בשבילך.

בקשר להתחיבות 120 שקל נשמע לי קנס מאוד סביר וזה די תלוי בכמה ההתחיבות שלך. בהוט יש קנסות דרקוניים להתנתקות ויש להם את כל הפרטים באתר. יש מקרים שאתה צריך לעשות להם "החזר הטבה" ולשלם קנס התנתקות רטרואקטיבי (כדאי לקרוא את החוזה לפני שמתחברים). בבזק לרוב סיפרו לי שלהתנתק צריך לשלם את יתר התקופה (מפחיד אבל אני יודע שאפשר להתמקח). אני חושב שאי אפשר לבקש מהם להיות יותר טובים ממה שהם . אם הם למשל יתחילו להציע FTH באיזה עיר בארץ זה לא אומר שאתה יכול להתנתק בלי קנס בגלל שהם לא הגיעו אליך עם FTH.

המקרים היחידים שאפשר להתנתק בלי קנס זה אם יש לך תקלה פיזית בקו שהם לא יכולים לתקן. לא מזמן היה פה מישהו שקיבל 45+ מילי פינג לקפיצה הראשונה בתוך הארץ בשעות העומס. לי היה את זה פעם אבל קיבלתי משהו כמו 200 אבל זה הסתדר אחרי שבוע (התקשרתי כל יומיים וגם דיווחתי לכל השכנים שיש תקלה) . אם הפינג שלך תקין (מתחת ל20~ בכל שעות היממה) והרוחב פס שלך הוא משהו כמו 90% אתה לא יכול להגיד שיש לך תקלה.

כרגע אני על מבצע ישן ואני צריך להתקשר . אני משלם איזה 100 שקל לחודש לבזק (אולי 12.5% פחות בגלל המבצע שלהם) ואיזה 100 שקל ל014 בשביל גיימר. אני די בטוח שאני יכול לחסוך איזה 10 שקל על הגיימר וגם אני מתחיל להרגיש ירידה באיכות החבילה בגלל ש014 דוחפים לשם מורידים כבדים (כשהתחברתי מחדש זה הסתדר איפה שהוא אבל עדיין לא הגעתי למצב בלתי שחיק). אני משלם על גיימר כבר 7 שנים אם חישבתי נכון והמחיר ירד עם הזמן. פעם הייתי משלם איזה 300 שקל והייתי מקבל פחות מהירות אבל בשביל פינג יציב בכל שעות היממה שווה לשלם אקסטרה. עוד לו בדקתי ספקיות אחרות אבל אני יודע בוודעות ש014 בחשבון רגיל זה גרוע לגיימרים ולמורידים זה בסדר (מישהו ציין שהוא מוריד על איזה 40% מהחבילה ב16-17 ). ב014 יש "בעיה " ידועה בyoutube ולפעמים בstreaming אחרים. בכל מקרה לראות סרטים של 720p בyoutube יהיה די קשה אלא אם כן יש להם אותם בcache (בדקתי לא מזמן). יש להם מערכת של traffic shaping על youtube שחוסכת להם ים רוחב פס (למקרה שאתה לא רואה את הסרט עד הסוף)).זה דבר טוב אבל לפעמים הביצועים של זה גבוליים (בשעות העומס בעיקר) ולא ממש בדקתי אבל היה סרטון בפייסבוק שגימגם לי בשעות העומס (20-21 ) . לספקיות היום לפי דעתי הכי מומלץ זה הקטנות בלי התחיבות. ברגע שאתה לא מרוצה אתה בורח הבעיה היא לאן :s07:

פורסם
  • מחבר

פינג לא מעניין אותי, אני לא משחק משחקי רשת. אני מוריד הרבה תוכן מהרשת (אין לי טלוויזיה של הוט/יס - והמבין יבין) ככה ש 5 מגה גבולי מבחינתי ולכן אני חייב לעבור.

אני סה"כ רוצה פידבק בסיסי - כמה אתם משלמים בהוט לחבילת ה 12 מגה והאם המחיר שהציעו לי (ראה בתגובה הראשונית) הגיוני?

פורסם

אני משלם 99 ש"ח (3 חודשים ראשוניים ב 12 ש"ח) להוט אם התחייבות לשנה ו 59 ש"ח ל בזב"ל ( התחייבות לשנתיים). כנראה מחיר שהציעו לך הוא הזול ביותר, כי החבילה שלי הייתה במסגרת מבצע השקה וביטלו אותה כבר. באתר "כמהזה?" מופיע רק מבצע שהציעו לך.

פורסם

אני מחובר ב ADSL... ב 10 מגה (מה שפחות או יותר מקביל ל 12 של הוט)

משלם לבזק בינלאומי 49 שקלים לחודש

ולבזק אני משלם 80 שקל לחודש

(התחייבות לשנה בשניהם)

הם נוכלים וגנבים.... המחיר ההתחלתי היה פי 2 מהמחיר שציינתי פה.... פשוט צריך להתמקח איתם ולא לוותר...

ברגע שאתה לא מחוייב להם, אתה בעמדה הרבה יותר טובה כדי להתמקח איתם...

פורסם

צודק! אני הייתי בתקופת התחייבות שלי ב 5 MB ולא היה לי כל כך מרחב לתמרון אבל עדייו נראה לי ש59 ש"ח שקיבלתי לא כזה גרוע (הפסדתי בזה שהתחייבתי לשנתיים :()

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים