עבור לתוכן

האם כיבוי והדלקה של נתב מקצרת את אורך החיים שלו?

Featured Replies

פורסם

ערב טוב.

מעניין אותי לדעת האם כיבוי והדלקה של נתב d link 2760u של בזק (באמצעות כפתור הכיבוי מאוחרי המכשיר) יכולה לגרום לקיצור משך החיים שלו (כאשר אני מכבה את המחשב אני מכבה גם את הנתב, כ-5 פעמים ביום)?

או שעדיף מבחניית אורך חיים להשאיר אותו דולק כל היום ורק בשעות הלילה שהמחשב מכובה לכבות גם את הנתב עד לבוקר?

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

וזה לא שאלה שאתה יכול לשאול בעצם על כל מכשיר חשמלי?

פורסם

זה לא שונה ממכשירי חשמל אחרים.

תפעיל ותכבה לפי שימוש.

לא אמורה להיות בעיה מיוחדת.

פורסם
  • מחבר

לאחר קריאה של התגובות שלכם ובדיקה שעשיתי אני יישאר את הנתב דולק תודה על העזרה. וחג חנוכה שמח

פורסם

את הטלוויזיה אני מדליק ומכבה הרבה.

לא חשבתי מעולם להשאיר אותה דולקת כדי להאריך את החיים שלה.

ואני גם לא חושב שהחיים שלה יתקצרו באופן מהותי בגלל זה.

את ציוד התקשורת אני משאיר דלוק 24/7 רק כי אין לי כוח להתעסק עם שטויות בשביל לחסוך כמה שקלים בודדים כל חודש.

כמה כבר חשמל זה לוקח...

פורסם
  • מחבר

את הטלוויזיה אני מדליק ומכבה הרבה.

לא חשבתי מעולם להשאיר אותה דולקת כדי להאריך את החיים שלה.

ואני גם לא חושב שהחיים שלה יתקצרו באופן מהותי בגלל זה.

את ציוד התקשורת אני משאיר דלוק 24/7 רק כי אין לי כוח להתעסק עם שטויות בשביל לחסוך כמה שקלים בודדים כל חודש.

כמה כבר חשמל זה לוקח...

12V כ-2 שקלים בחודש.

עניין הכיבוי והדלקה הוא מכיון שלאחר זמן ממושך שהמכשיר דלוק הוא מתחמם וכאשר אני מכבה את המחשב אני מכבה גם את הנתב שיתקרר..

פורסם

החום לא אמור להיות בעיה כל עוד הנתב מקבל זרימת אוויר סדירה מינימלית (כמו במדף פתוח למשל).

אם הוא תקוע בגומחה או חנוק אז החום יכול להצטבר ולגרום לנזק עם הזמן.

כאמור אצלי הוא דולק 24/7 כבר איזה חצי שנה או יותר, ואין שום בעיה.

על הדרך: אתה יודע כמה מנורת פלורסנט (גליל של מטר וחצי) סטנדרטית לוקחת לחודש אם היא דולקת 24/7 ?

פורסם
  • מחבר

החום לא אמור להיות בעיה כל עוד הנתב מקבל זרימת אוויר סדירה מינימלית (כמו במדף פתוח למשל).

אם הוא תקוע בגומחה או חנוק אז החום יכול להצטבר ולגרום לנזק עם הזמן.

כאמור אצלי הוא דולק 24/7 כבר איזה חצי שנה או יותר, ואין שום בעיה.

על הדרך: אתה יודע כמה מנורת פלורסנט (גליל של מטר וחצי) סטנדרטית לוקחת לחודש אם היא דולקת 24/7 ?

הנתב נמצא על מדף פתוח מכל כיון.

מנורות פלורסנט אמורה להיות יותר חסכונית מנורות ליבון לדעתי הספק של 11W (למרות שלא יצא לי לבדוק) לפי מחשבון חשמל של חברת החשמל זה 5.27 לשעה הגיוני הדבר?

פורסם

ישנם מכשירים שמיועדים לעבוד באופן קבוע, וישנם שלא.

נתבים בנויים לעבוד באופן קבוע ואין צורך לכבות אותם.

מחשב לא צריך לכבות ולהדליק חמש פעמים ביום ( אתה תהרוג את הקבלים בספק ואולי גם בלוח אם), מספיק לכבות אותו בלילה.

פורסם

עניין הכיבוי והדלקה הוא מכיון שלאחר זמן ממושך שהמכשיר דלוק הוא מתחמם וכאשר אני מכבה את המחשב אני מכבה גם את הנתב שיתקרר..

מכשירים אלקטרונים לרוב לא מתקלקלים כשהם עובדים. הבעיה העיקרית שלהם חוץ מESD (שוק אלקטרו סטטי ולפעמים יש הגנות נגד זה) זה כיבוי והדלקה שגורמים למצבים קיצוניים כמו עליית מתח וירידות מתח. בגלל זה מומלץ לא להדליק ולכבות אותם יותר מדי. החום הוא לא כזה בעיתי אלא אם כן אתה עובר את ה 70 מעלות ( זה יכול לכאוב כבר מ50) . הנתב לרוב לוקח 10W בלחץ.

את המחשב בכלל לא כדאי להדליק וכבות כל הזמן כי זה הורג את הספק כוח ויכול גם להרוג דברים אחרים אם הספק לא משהו. עדיף להגיד למחשב ללכת לישון ואז הוא אומנם צורך מתח אבל לא משהו רציני. לרוב הצריכת חשמל של מחשב היא בסביבות ה100W אבל במאמץ הוא יכול לצרוך הרבה יותר בעיקר אם יש לו כרטיס מסך חזק או כרטיס מסך שהיה פעם חזק( כשהטכנולוגיה מתקדמת אפשר לקבל את אותה מהירות ואף יותר עם פחות צריכת חשמל). אבא של אשתי כבר הספיק לא מזמן להחליף גם ספק כוח וגם כרטיס מסך (היה לו 1950gt שנחשב לחם) ואני די בטוח שיש לו את המנהג להדליק ולכבות את המחשב. אולי ספק כוח וכרטיס מסך זה לא הרבה כסף אבל כשאתה לוקח בחשבון שהם משלמים לרוב גם על הטיפול במעבדה לא נראה לי שהחיסכון בחשמל הצליח לכסות את זה.

מי שרוצה לחסוך בחשמל צריך לקנות דוד שמש,להתלבש חם בחורף ולא להדליק מזגן בקיץ (לאבא שלי היה רעיון עם אמבטיה שתמיד מלאה ואז אתה קופץ פנימה להתקרר ואז אתה גם לא מבזבז מים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים