עבור לתוכן

מתלבט אם להתחייב לספקית אינטרנט - מבקש עצה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

צריך לקבל החלטה וקצת מבולבל:

כרגע אני עובד על תשתית הוט (מסיים התחייבות טריפל עוד שלושה חודשים) וספקית בזק בינלאומי (ללא התחייבות).

באוגוסט אני עובר דירה (גם שם יש תשתית הוט), ומתכוון לוותר על שירותי הכבלים של הוט, לכן לא אתחייב מחדש להוט.

העניין הוא לגבי בזק בינלאומי (הספקית) - אני רוצה לשדרג שם היום למהירות 12MB (כרגע אני ב-1.5 אומללים), והם מוכנים לתת לי ב-70 ש"ח עם התחייבות לשנתיים, 85 ש"ח בהתחייבות לשנה ו-129 (או משהו כזה) ללא התחייבות.

כמובן שמאד קורץ המחיר הנמוך - אך אני לא בטוח אם חכם להתחייב להם.

השאלה היא -

1. האם כדאי להתחייב ובבית החדש להמשיך לעבוד עם תשתית הוט וספקית בזק בינלאומי?

2. האם להתחייב ובבית החדש להחליף לתשתית בזק? (כמה זה עולה?)

3. האם בכלל כדאי לעבור לספקית אחרת?

4. משהו אחר שאני לא חושב עליו בכלל..?

חבר'ה - יעזור לי מאד המלצה מושכלת. תודה רבה,

ערן[br]פורסם בתאריך: 5.12.2010 בשעה 13:09:43

כרגע האמת מה שנראה לי (קצת דביל שלא חשבתי על זה קודם) זה לעבור לספקית אחרת. TripleC נראה ממש טוב. - 55.90 ללא התחייבות.
פורסם

לפי דעתי אם אתה לא בגיימר ב014 אתה לא רוצה להיות מחובר ל014 . בגדול אני מסתקל בעיקר על משחקי רשת ופינג ופחות על רוחב הפס. שמעתי שלהורדות הם עוד בסדר אבל שמעתי גם שאפשר ללכת ל CCC ולקבל רוחב פס אפילו יותר גבוה ביותר זול וללא התחיבות . יש גם את fast החדשה שגם ללא התחיבות והמחירים שלהם זולים.

אגב בחבילות רגילות (לא עסקיות מתועדפות או גיימר) תצפה לגרוע מכל. בכל מקרה אין שקיפות בנושא של איזה ספקית מגבילה מה , איך ומתי. המשתמשים צריכים לנחש לפי התוצאות. בשביל לקבל פינג טוב שחשוב למשחקים חשוב שיהיה traffic shaping טוב או שלא יהיה הרבה עומס. בספקיות החדשות יש סיכוי גדול לפחות עומס (פחות לקוחות = פחות עומס) אבל הtraffic shaping שם יכול להיות בסיסי (מערכת כזאת עולה כסף) ואז כשיהיה עומס המצב יהפוך להיות גרוע מאוד.

דוגמה טובה למצב גרוע : 014 טוענת שנים שהיא לא מגבילה שום דבר בחבילה הרגילה שלה. אם זה נכון ( אני די בטוח שהם אומרים את האמת) זה אומר שהדבר היחיד שמגביל אותך הוא המשתמשים האחרים שנלחמים אתך על אותו רוחב הפס. בגלל שידוע של 014 יש חבילות מתועדפות יש מצב שמי שיש לו עדיפות יהיה לפניך במקרה של מחסור ברוחב פס. בקיצור אם רוחב הפס הוא עוגה בשעות העומס יהיה לך מזל עם תקבל פירורים.

עדיין לגבי 014 יש להם מערכת שכבר עובדת המון זמן ויש סיכוי די גדול שיש להם caching טוב של הרבה אתרים וככה הם מורידים את העומס. אני גם מנחש שבגלל שהם הספקית האינטרנט הכי גדולה יש להם גם את כמות הרוחב הפס הכי גדולה לחו"ל. עדיין בגלל כל מני חסימות והגבלות בספקיות האינטרנט האחרות הרבה אנשים עברו ל014 וזה יכול לגרום לעומסים עצומים על הקווים בעיקר היום כשכל אחד יכול להוריד בקצבים פי5 + ממה שהם יכלו להוריד בעבר ושכמות התוכן HD ברשת עלתה. יותר נפח במהירות גבוהה יותר בלי שידרוג משמעותי של הקו לחו"ל יכול לגרום לעומס בלתי נסבל.

פורסם

לפי דעתי אם אתה לא בגיימר ב014 אתה לא רוצה להיות מחובר ל014 .

מחזק. לא יודע לגבי ספקיות אחרות.

פורסם

אם טוב לך, אז על תשנה. עם רע לך בהוט יש ניתוקים, אתה לא מקבל לפחות 90% מה רוחב הפס שלקחת, אז כמובן תתנתק ותנסה בזק. אני כבר 5 שנים בהוט, כל פעם עושה התחייבות לשנה ושרגיש בסדר, כי אני רוצה וגם כך לא מצכוון לעזוב.

014 כדאית רק אם אתה בחבילת גיימר וזה אמת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים