עבור לתוכן

בעיה עם האוברקלוק e5200 @ 3.7

Featured Replies

פורסם

מה המצב חבר'ה ?..

לפני כמה זמן, בערך לפני חודש עשיתי OC למעבד שלי e5200 מ - 2.5 ל - 3.7 והצלחתי לייצב אותו לאחר שהרצתי בדיקה של שעתיים ב - occt .. פתאום היום בזמן שהשתמשתי במחשב קיבלתי מסך כחול שמקבלים כשעושים OC והוא לא יציב .. הרצתי בדיקות עם Memtest לכרטיסי זכרון (במשך חצי שעה - אני יודע שצריך כמה שעות אבל חשבתי אולי שאם נדפק לי כרטיס זכרון אחרי כמה דקות התוכנה הייתה מוציאה לי Errorים) והם תקינים ..

הרצתי בדיקה ב - occt כמו שהרצתי לפני חודש כדי לבדוק אם הכל יציב והפעם יצא לי Error (Error Code 0) שה - OC לא יציב .. המעבד שלי היה עד עכשיו על 1.43v (לפי cpu-z המעבד היה על 1.408) כשאינטל המליצו לא לעבור את ה - 1.3625 אבל אנשים פה אמרו לי שאם הטמפרטורות שלי תקינות אין סיבה לדאוג שהמעבד ייהרס .. חוץ מזה אני לא משתמש אינטנסיבי במחשב כי אני בצבא ואין לי כל כך זמן לזה ככה ששימוש מרובה במחשב לא קורה ..

ולא לא שיניתי הגדרות ולא כלום ולא יכול להיות שמישהו נגע לי במחשב כי אני היחיד שמשתמש בו .. מה לדעתכם הבעיה ? יש מצב שהמעבד מתחיל לההרס לי ?.. מה אפשר לעשות כדי לתקן את זה ?..

תודה מראש,

משה

פורסם

יש מצב שהמעבד מתחיל לההרס.

אם אתה לא משתמש הרבה במחשב אין טעם להפעיל אותו במקסימום אוברקלוק שלו כל הזמן.

פורסם
  • מחבר

איזה מוזר זה .. יש אנשים (ממאגר ההמהרה) שיש להם OC יותר גבוה משלי על קירור אוויר עם מתח יותר גבוה משלי ושלהם לא נהרס .. איך שלי מתחיל לההרס ?.. יש לי טמפרטורות תקינות זה לא שיש לי מעל מה ש - Intel קבעו שאסור לעבור ..

גם אם אני אוריד את ה - OC ל - OC נמוך יותר והוא יהיה יציב בכל זאת נעשה הנזק נכון ?.. ז'תומרת שעכשיו המעבד בתהליך של הרס ולבסוף אחרי זמן מה הוא ייהרס לגמרי נכון ?

פורסם

למעבדים האלה יש הגנה מהתחממות יתר וקראתי אפילו על אחד שהפעיל את המעבד ללא מאוורר במשך שעות והמעבד התחיל להגן על עצמו ולא קרה שום נזק למעבד. אבל וזה אבל שאנשים רבים לא מבינים, למעבדים האלה אין הגנה כנגד מתח גבוה מדי. יותר מדי מתח ולאורך זמן פוגע במעבד ומבלי קשר לטמפ'. קראתי שלפעמים זה עניין של חודשים ספורים עד לנזק.

אנשים מתלהבים על OC מוטרפים וסתם. המעבד הזה ב 3.7 לא נותן הרבה יותר מאשר ב 3.33 ול OC כזה לא צריך לשחוט את המעבד. אם יש לאנשים כסף לנסיונות האלה (כי המעבדים האלה באמת זולים) אז אחלה. טוחנים את המעבד לכמה חודשים או שנה ואז מחליפים. מי שרוצה להרוויח מהירות וגם ולשמור על המחשב שלו יכול לעשות OC שפוי וליהנות מביצועים גבוהים ושקט נפשי לאורך זמן.

ולא חשוב שלא השתמשת במחשב. אתה דחפת למעבד הזה 1.4 גם כשלא עשה כלום. רוב הסיכויים שגם ביטלת את הורדות המתח האוטומטיות שהמעבדים האלה עושים (גם אני ביטלתי אבל אצלי המתח נמוך בהרבה). נו טוב, לפעמים לומדים מניסיון.

פורסם
  • מחבר

כשלא הייתי בבית המחשב היה סגור ככה שהוא לא עבד הרבה זמן על המתח הזה .. יש לי עדיין אחריות על המעבד אני אחליף אותו ..

אגב, blue_core, שאמרת שביטלתי את הורדות המתח האוטומטיות של המעבד התכוונת ל - EIST וכל השאר ? בלי לבטל את זה בטח ה - OC לא היה יציב לא ?..

פורסם

אם הוא עובד במהירות הרגילה שלו ללא תקלות אז לא יחליפו אותו באחריות.

פורסם
  • מחבר

לא בדקתי את זה .. ננסה בכל זאת, מקסימום נקבל אותו חזרה ..

פורסם

אף אחד לא מבטיח לך שהוא היה יציב גם בפעם הראשונה..שכן בדיקה של שעתיים עם OCCT זה די מינימלי..

או שתנסה להוריד את הOC קצת ולבדוק יציבות..או שתשחק שוב בהגדרות למציאות הOC..

פורסם
  • מחבר

טוב החלטתי לרדת לשורש העניין .. פתחתי את המחשב, הוצאתי את הקירור ואת המעבד ולתדהמתי אחד מהפינים של התושבת של המעבד בלוח אם היה עקום ואחד נשבר (!!!) איך זה יכול להיות שבמשך 3 שבועות עם פין שבור ופין עקום המעבד היה יציב עם האוברקלוק ופתאום ביום אחד לא ?..

יש לי בבית עוד מחשב כמעט באותה רמה ז'תומרת שהלוח אם שם יכול להריץ כל חלק שיש לי במחשב .. לקחתי את המעבד ושמתי אותו במחשב ההוא עשיתי את אותו האוברקלוק עם אותן ההגדרות ובינתיים הוא גם לא היה יציב אבל לקח לו הרבה זמן עד שהתוכנה שאני בודק איתה יציבות (occt) הוציאה ארור שזה לא יציב ...

אז מה הבעיה המעבד או הלוח ?..

פורסם

אתה מערבב שני נושאים....זה שהפינים היון עקומים ונשבר זה אחד (לא כל הפינים תמיד בשימוש)..

השני זה היציבות של המעבד בOC..

לפני הכל בדוק את המעבד בסטוק במערכת התקינה..אם הכל בסדר...אז אתה צריך פשוט למצוא את ההגדרות הנכונות לOC..

את המערכת התקולה תיקח לתיקון\אחריות..

פורסם
  • מחבר

העלתי את המתח ל - 1.45v אצל אחי במחשב ועכשיו המחשב יציב עם המעבד שלי שאצלי לא משנה לכמה אני יעלה הוא מוציא ארור ... מה שמוזר שעם פין שבור ופין עקום המעבד הקודם שלי שעד עכשיו היה במחשב של אחי המחשב יציב ב - OC מ - 2.2 (המעבד הוא e4500) ל - 3.2 כבר חצי שעה .. אני חושב שאני אתחלף איתו בלוח אם (אם המחשב יעבור את הבדיקות) חח ..

פורסם

OCCT תוכנה נחמדה. אבל כדי לבדוק יציבות אמיתית תריץ LINX או את הLINPACK של OCCT

פורסם

שם כמעט שום OC לא עובר.

פורסם
  • מחבר

איזה מוזר הלוח אם שלי .. אחרי שגיליתי שפין אחד עקום ופין אחד שבור בתושבת של המעבד בלוח אם, המעבד יציב רק ב - OC ל - 3.0 עד מקסימום 3.2 (ב - 3.2 הטמפרטורות גבוהות כבר) .. אז החלפתי עם אחי לוח אם (הוא גם ככה משתמש במחשב לצורך אייסיקיו, מסנג'ר, אופיס וסתם גלישה באינטרנט) ושנינו יצאנו מרוצים ..

אז הנה המערכת החדשה שלי:

Intel Core 2 Duo E5200 2.5GHz 2Mb @ 3.7GHz (Big Typhoon)

Gigabyte GA-EP31-DS3L

Tagan Piperock 500W TG500-BZ

‏2x2GB Corsair DHX TwinX CL4‎

HIS ATi HD 4870 512mb

Samsung 320GB 16MB 7200RPM SATA II HD322HJ Spinpoint F1

Compucase 6A19 Black Midi Tower

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים