עבור לתוכן

התלבטות בין iPOD Touch 4g לבין נגן MP3 של ZUNE

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מתלבט בנוגע לרכישת נגן.

האם כדאי לי לקנות אייפוד 4 8 או 32 GB או נגן של ZUNE.

מדובר על הנגן הזה:

http://www.amazon.com/Zune-Video-MP3-Player-Black/dp/B002JPITXY/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1291054101&sr=8-1

את הZUNE ראיתי וממש אהבתי ואשמח אם מישהו יוכל לפרט לי יותר במדויק פיצ'רים ותכונות שלו בהשוואה לאייפוד 4 כי לא יצא לי יותר מדי לחקור אותו.

בנוסף גם את האייפוד החדש לא יצא לי לראות ואשמח לדעת איזה שיפורים יש מגרסאות קודמות.

פורסם

שלום,

אני מתלבט בנוגע לרכישת נגן.

האם כדאי לי לקנות אייפוד 4 8 או 32 GB או נגן של ZUNE.

מדובר על הנגן הזה:

http://www.amazon.com/Zune-Video-MP3-Player-Black/dp/B002JPITXY/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1291054101&sr=8-1

את הZUNE ראיתי וממש אהבתי ואשמח אם מישהו יוכל לפרט לי יותר במדויק פיצ'רים ותכונות שלו בהשוואה לאייפוד 4 כי לא יצא לי יותר מדי לחקור אותו.

בנוסף גם את האייפוד החדש לא יצא לי לראות ואשמח לדעת איזה שיפורים יש מגרסאות קודמות.

אתה מנסה להשוות שני מוצרים בעלי איפיונים בסיסיים שונים מאוד. כמו להשוות עגבניה לדג טונה.

נכון שגם עגבניה וגם דג טונה הם סוגי "מזון", אבל קשה להשוות ביניהם כי הערך התזונתי של שניהם לא ניתן להשוואה.

נגן מדיה מטרתו היא לתת ביצועי מדיה מירביים באיכותם (כפוף למחיר שלו).

מכשירי MID ו/או טלפונים חכמים הם מכשירים שיש בהם מודולים של תיקשורת

(כגון תקשורת סלולרית או תיקשורת WIFI), הכנסת מודולים של תיקשורת

ושמירה על מחיר מחייבים פשרה בתחום של איכות ניגון המדיה (או ייקור גבוה של המכשיר).

לא מכיר מקרוב את IPOD אבל לפי מה ששמעתי איכות ניגון המדיה שלו יכולה להיות פחותה ממחיר

נגני מדיה שמחירם כרבע עד חצי ממחיר ה- IPOD.

מצד שני, ברגע שאתה קונה מכשיר MID או טלפון חכם של איפל יש לך גם אפשרות לצרוך (תמורת תשלום)

את מוצרי המדיה שהם מוכרים (בעיקר שירים, אולי גם קליפים של ווידאו).

מאידך, מוצר של איפל מגביל אותך ביכולת שלך להשתמש במוצרי מדיה אחרים (שהרי הם מנסים להפוך אותך לקליינט קבוע

של קובצי המדיה שהם מפיצים).

לפיכך, אתה צריך להחליט תחילה מה חשוב לך יותר: לקנות נגן מדיה או MID או טלפון חכם.

לאחר שתחליט איזה מבין שלושת סוגי המכשירים אתה רוצה, תוכל לעשות השוואות בין ההצעות לאותו סוג

מכשיר. ה- ZUNE לפי מה שהבנתי הוא נגד מדיה ללא מודולים של תקשורת.

אגב, לפי הלינק שמסרת לגבי ה- ZUNE , מציעים לך מוצר "מחודש" כלומר זה מוצר שהתקלקל ותוקן.

אני לא הייתי קונה מכשיר כזה גם במחצית ממחיר השוק, במיוחד ממוכר שנימצא מעבר לים שיתנדף ברגע שהמכשיר

יתגלה כתקול.

ועוד לגבי קטגוריות. יש שתי קטגוריות עיקריות של נגני מדיה: האחת היא "נגן מוסיקה" והשניה היא "נגן סרטים".

נגן מוסיקה ידוע בשם הפופולרי "נגן PM3" , נגן סרטים ידוע גם בשמות MP4 או MP5 (לפי מידת השיכלול שלו).

נגן מוסיקה (בעיקרו) הוא מכשיר קטן מאוד עם סוללה שמספיקה לעשרות שעות.

נגן סרטים הוא מכשיר יותר גדול שמאפשר לצפות בסרטים על מסך גדול יותר (בדרך כלל 4 אינץ' עד 7 אינץ').

גם הסוללה שלו מספיקה לפחות שעות. זה אומר שהוא פחות נייד מנגן מוסיקה יעודי.

אני לא מכיר היטב את ZUNE, אבל לפי הניחוש שלי זה נגן מוסיקה (כלומר הביצועים שלו בניגון סרטים

לא מרשימים במיוחד).

לפיכך, אם אתה רוצה בנגן מדיה, אתה צריך להחליט מראש אם אתה מעוניין בנגן מוסיקה או בנגן סרטים.

פורסם
  • מחבר

אוקי קודם כל תודה על התגובה,

אבל בכל זאת אני רואה שבזון גם יש תקשורת אלחוטית וזה תומך בצפייה בוידאו בפורמט HD.

בכל הפיצ'רים שבאמת דומים בין השניים, האם יש דרך להשוות ביניהם בדרכים כמו מהירות, נוחות וכו'...

פורסם

כל כך התלבטתי בין השתיים האלו...עד כדי שבנתים לא קניתי כלום, אבל כמעט לקחתי את ה IPOD4

פורסם

אוקי קודם כל תודה על התגובה,

אבל בכל זאת אני רואה שבזון גם יש תקשורת אלחוטית וזה תומך בצפייה בוידאו בפורמט HD.

בכל הפיצ'רים שבאמת דומים בין השניים, האם יש דרך להשוות ביניהם בדרכים כמו מהירות, נוחות וכו'...

לגבי המיפרטים אני מתבסס רק על ויקיפדיה. קשה להשוות על סמך פורומים מכיוון ש- ZUNE לא הופץ בכמויות יחסית ל- IPOD.

ZUNE נגן מוסיקה עם שמתיימר להיות נגן סרטים (רזולוציה עלובה ומסך קטן מדי), כמעט לא ניתן לגלוש בו באינטרנט

מאותה סיבה (רזולוציה וגודל של מסך).

IPOD4 TOUCH . נגן מוסיקה וסרטים, בקושי ניתן לגלוש בו באינטרנט (מסך קטן ורזולוציה לא מספקת).

יכולות האנטרנט או קישורית נוספת משרתות רק קניית קבצים מחנויות הקבצים של ZUNE ושל APPLE (בהתאמה).

IPOD4 TOUCH יותר מצליח וכנראה חזק יותר מבחינת חומרה. גם חזק יותר מבחינת ההיצע בחנויות הקבצים למכשיר.

שים לב ש- APPLE היא חברה חזקה לייצור חומרה בעוד ZUNE לא כזו .

השוואת מחירים בחו"ל , מחירי מוצרים חדשים (לא משומשים):

IPOD 4 TOUCH קצת יקר יוקר מ- ZUNE (באופן גס יקר ב- 100 דולר), אבל השיפור באיכות שווה את תוספת המחיר.

הערה: לא יודע מה הסידורים ב- IPOD4 להרצת סרטים, אבל אם אתה רוצה לראות סרטים באורך מלא

(כשעתיים) עליך לדאוג לנפח איכסון 32 גיגה לפחות, לשמיעת מוסיקה בעיקר מספיק רבע מזה.

בדוק אם המכשירים מתחברים להתקן איכסון חיצוני (כגון כרטיס SD , או DOK), זה מגדיל בצורה דרמטית את נפח האיכסון

(וחשוב לראיית סרטים באורך מלא). כמו כן, אם ברצונך בראיית סרטים רבים, חובה שיוכלו להריץ קובצי VOB

(קובצי המארז הרגיל של סרטים בתקליטי DVD), לא יודע אם שני הנגנים הללו תומכים ב- VOB..

פורסם

לאיפוד 4G יש מסך עם רזולוציה של 960X640 ,זה המסך עם הרזולוציה הגבוהה ביותר בין כול הנגנים ,וגם סמארטפונים(למעט האיפון 4 שיש לו מסך עם אותה הרזולוציה )

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים