עבור לתוכן

הקמת רשת מחשבים+טלפוניה קטנה

Featured Replies

פורסם

שלום

לקרוב משפחה שלי יש חברה קטנה, והוא רוצה להקים רשת מחשבים וטלפוניה בה.

(עדיין אין לו.. לא של מחשבים ולא של טלפוניה....)

אני הולך לעזור לו עם זה.

בקיצור,

יש שם כרגע 5 מחשבים, אבל מתוך חשיבה לעתיד נניח וזה הולך לגדול ל-עד 16 מחשבים.

אותו דבר לגבי טלפונים - 5 עמדות טלפון צריכות להיות, עם מרכזייה בינהן שתאפשר להעביר שיחות, ושתחובר ל-3 קווי חוץ.

השאלה שלי היא:

מבחינת רשת מחשבים, עשיתי את זה כבר כמה פעמים אז הסיפור ידוע.

אבל לגבי רשת טלפוניה, כאן היו קצת שינויים בשנים האחרונות ופה אני צריך להתעדכן:

האפשרות המעפנית היא לקנות מרכזייה אנלוגית, למתוח חוטי טלפון, לחברם למרכזייה, ולחבר את המרכזייה לקווי-חוץ של החברה.

האפשרות היותר טובה(או לפחות יותר עדכנית), היא להשתמש במרכזיית VoIP.

כך התשתית של הרשת, תשמש גם להעברת שיחות הטלפון.

כמו כן, שמעתי שיש אפשרות במקום לקנות מרכזיית VoIP שהיא חומרה, לקנות תוכנה(או להשתמש בתוכנה OpenSource) שהיא מרכזיית VoIP,

ולהתקין אותה על שרת.

אבל אז מה זה אומר? שצריך רק לקנות טלפונים שהם VoIP?

ואולי יש אפילו ראוטר שכולל בתוכו את התוכנה הזו, כך שלא צריך אפילו לקנות שרת ולהתקין עליו תוכנת מרכזייה כזו?

אודה לכם אם תוכלו להפוך את הנושא הזה לקצת יותר ברור, כדי שנוכל לבחור את הבחירה הכי מתאימה.

להזכיר שוב, זו חברה קטנה, עם מספר עובדים מועט שלא הולך לגדול בצורה היסטרית.

אין לה סניפים בעולם לכן מהבחינה הזו VoIP הוא לא יתרון, אבל אני מקווה של-VoIP יש יתרונות אחרים שעדיין גורמים לו להיות מרכזייה מועדפת ע"פ מרכזייה אנאלוגית ישנה.

המטרה היא לעשות את זה פשוט ויעיל, ולא לקנות הרבה רכיבים מיותרים.

כמה שיותר מאוחד ופשוט, כך יותר טוב.

תודה רבה

עומר

פורסם

VoIP או לא VoIP המרכזיה הזאת עדיין צריכה לרוץ על חומרה ולהיות עם כרטיס TDM שיש לו פורטים של FXS וFXO.

אתה יכול בהחלט ללכת על אפשרות של Asterisk עם הפצה קלה כמו FreePBX/Elastix למשל.

היתרון ב IP PBX שהוא קוד פתוח הוא שאתה יכול לעשות בעצם כמעט כל מה שבא לך מבלי לשלם הון תועפות על רשיונות או לבזבז חודשים על קריאת ספרות מקצועית שכתובה בצורה כל כך עקומה שרק ארכיאולוג יכול להבין ע"י אותו יצרן.

כמובן שניתן להריץ הכל על מחשב עם רכיבי חומרה לא חזקים במיוחד (לדרישות שלך) ואם אתה יודע לינוקס אז היתרון פה בכלל עצום. גם אם לא זאת הזדמנות מצויינת ללמוד.

פורסם
  • מחבר

אבל מבחינת הבחירה בין מרכזייה אנאלוגית למרכזיית VoIP, האם התשובה היא VoIP?

התשובות שענית, רלוונטיות רק לחלק שאחרי שהוחלט ש-VoIP עדיף,

אבל אני עדיין בשלב שלפני - האם לבחור אנאלוגית או VoIP..

פורסם

התשובה רלווטית גם למרכזיה שהיא PSTN נטו.

פורסם
  • מחבר

דרך אגב:

VoIP או לא VoIP המרכזיה הזאת עדיין צריכה לרוץ על חומרה ולהיות עם כרטיס TDM שיש לו פורטים של FXS וFXO.

מה שאמרת רלוונטי למקרה שמחברים את מרכזיית ה-VoIP לקווי טלפון רגילים.

אבל אם למשל מחליטים שמוותרים על הקווים הרגילים, ועוברים לקווים שמסופקים דרך האינטרנט ע"י ספקי קווים ודקות של VoIP(שתומכים ב-SIP), אז גם לא צריך את הציוד הזה נכון?

ואם כן, האם האופציה הזו(לוותר על הקווים הרגילים) עדיפה?

פורסם

אין בעיה. תקנה גם DID וגם CID, אבל אני בספק רב שזה מה שאתה צריך ותתחיל להסתבך כבר בשלב שיהיה לך צורך להתשמש ב T.38 למשל.

שוב, כל זה בהתאם לצרכים של אותה ולא בהכרך לפי הגדול או כמות העובדים בה.

פורסם
  • מחבר

יש במקרה איזה מדריך(פה באתר, או באתר אחר) שעושה סדר ועוזר לאנשים להבין מה הכי כדאי לבחור?

כי את רוב המושגים שהשתמשת בהם אני לא מכיר בכלל..

כמו שאמרתי, החלק של הרשת מחשבים, מאד ברור לי.

אבל החלק של רשת טלפוניה, שם יש לי כמה תהיות לגבי מה האופציה הכי טובה, בימינו.

עשיתי כמה וכמה חיפושים באינטרנט למשהו שיתן את התמונה בגדול,

אבל לא מצאתי, מה שמצאתי היה בעיקר חלקי תמונה, שאותם אני מנסה להרכיב לאט לאט.. =/

בגדול הדבר שהכי חשוב לי הוא 2 השאלות הבאות:

1) בתוך המשרד: האם כדאי להמשיך להשתמש במשרד בטלפונים רגילים, או לעבור לטלפוני IP

2) מהמשרד החוצה: האם כדאי לעבור לספק SIP, או להמשיך להשתמש בקווי בזק

פורסם

יש לך חומר לקריאה באתר של Digium וגם באתרים של ההפצות.

אל תנסה אפילו לחפש חומר בעברית, זה יהיה פשוט ביזבוז זמן.

1. בתוך המשרד יש יתרון המאוד ברור להשתמש בVoIP בגלל הגמישות והיכולת לגדול יחד עם הרשת.

2. זה לא ממש משנה אם ה"יציאה שלך החוצה" הוא דרך VoIP או PSTN ברמת התפעול. אתה צריך לקחת בחשבון מה דרוש לחברה ואז להחליט.

פורסם
  • מחבר

1. בתוך המשרד יש יתרון המאוד ברור להשתמש בVoIP בגלל הגמישות והיכולת לגדול יחד עם הרשת.

מצד אחד זה יתרון כי זה גודל עם הרשת מחשבים,

אבל מצד שני זה מצריך טלפוני IP במקום טלפונים רגילים. האם הצורך הזה שווה את היתרון?

2. זה לא ממש משנה אם ה"יציאה שלך החוצה" הוא דרך VoIP או PSTN ברמת התפעול. אתה צריך לקחת בחשבון מה דרוש לחברה ואז להחליט.

מה שדרוש לחברה זה טלפוניה..

אותם זה לא מעניין אם זה עובר דרך תשתית X או Y, או דרך ספק מסוג כזה או מסוג אחר.

הם רוצים תקשורת עם העולם..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים