עבור לתוכן

ראוטר, רבותיי. ראוטר?

Featured Replies

פורסם

אהלן אהלן.

ברשותינו בבית ראוטר של LevelOne (מדגם WBR-3406TX). הראוטר אצלנו כבר 4-5 שנים ועד היום לא היו (יותר מדי) בעיות איתו.

יש לנו 2 מחשבים נייחים שמחוברים אליו דרך כבל. אינטרנט במהירות 12 מגה. אף אחד ממשפחתי (כולל אני) לא מבין בהגדרות ראוטר, באיך מתפעלים אותו וכו'.

וככה אנחנו חיים איתו בסמביוזה - הוא מספק לנו אינטרנט, אנחנו לא נכנסים לו לחיים ולא מנסים להבין אותו, והאחד מזין את השני.

אממה! השבוע רכשתי לפטופ חדיש. נלהב, השקעתי, חיפשתי ועייניתי שעות במדריכים באינטרנט כיצד להגדיר את הראוטר לחיבור אל חוטי (מיותר לציין שאני לא מעוניין להיות כבול עם הלפטופ לראוטר כמו 2 המחשבים הנייחים שלנו). ואכן, מצאתי דרך לעשות את זה.

עוקב שלב אחר שלב (באמת בלי להבין מה אני עושה) הצלחתי לקבוע SSID, לבחור ערוץ שידור, וססמא תחת השורה WEP.

מרוצה, סרקתי בלפטופ את רשתות ה-WiFi שנמצאות בטווח. ואכן מצאתי את הראוטר שלי בתדר קליטה נמוך נמוך נמוך (הרבה יותר מהשכנה שנמצאת 2 בניינים לידי).

כשאני במרחק של 2 מטר מהראוטר בלבד(!) התחברתי, האינטרנט החזיק כמה דק', ואז התחיל לקרטע. להתנתק ולהתחבר ולהתנתק ולהתחבר..

כשאני מחובר דרך הכבל, מלבד חוסר יכולת להתנייד, אין לי יותר מדי בעיות. אבל כשאני מתחבר דרך ווי-פיי, באסה לי.

אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי להבין מדוע זה קורה. מדוע אינני יכול להתחבר באופן אלחוטי לראוטר שלי בלי תקלות. ובלי קשר גם אשמח להמלצות על כיצד אני יכול לאבטח את הרשת שלי (הבנתי שאבטחת WEP היא חלשה מאוד).

אם זה עוזר, אז אציין שהמחשב יכול לקלוט תדר b/g/n והראוטר משדר על b/g.

תודה רבה!! עזרתכם מבורכת !

פורסם
  • מחבר

190 צפיות ומישהו טרם ענה

חבר'ה. אשמח מאוד לשמוע מה אתם חושבים שמקור הבעיה.

חבל לי שאני לא יכול לגלוש בלפטופ החדש שלי בלי להיות כבול לכבל את'רנט קצר.

פורסם

בדרך כלל אתה צריך את הססמא של האינטרנט וססמא של הראוטר עד כמה שאני יודע....

אני באופן אישי שהבאתי את הנייד עשיתי חיפוש רגיל בלי שום הגדרות מיוחדות רק שמתי את הססמא שלי של הראוטר ועד עכשיו מעולה.

אני ממליץ לך אם אתה לא מבין כל כך תתקשר לתמיכה של חברת האינטרנט שלך.

פורסם

תנסה להוריד את הסיסמא ואז להתחבר שוב

לא עזר תשמור את ההגדרות של הראוטר (בד"כ יש אופציה לשמור את ההגדרות בתור קובץ ואז פשוט להעלות אותם בחזרה - והראוטר שב לקדמותו)

ואז תשחזר את ההגדרות להגדרות הדיפולט שלו ( ז"א שהוא יהיה כמו ברגע שקנית אותו - מבחנת ההגדרות כמובן ...)

אתה יכול לעשות את זה דרך הממשק של הראוטר או יותר פשוט דרך כפתור קטן שאמור להיות מאחורי הראוטר תלחץ עליו כמה שניות בד"כ זה 8

ואז תבדוק איך החיבור האלחוטי שלך

תגיד מה נהיה ונמשיך משם .

פורסם

מה הקשר בין התגובות האלו לבעיה שהוא המציג? :nixweiss:

לפותח הדיון: איזה ערוץ שידור הגדרת בנתב.

לגבי האבטחה תגדיר WPA2 (במידה ונתמך) עם סיסמא מספיק מורכבת.

פורסם

תנסה תדר אחר

אצלי למשל יש תדרים שהמחשב נייד מסרב לקבל כתובת ip דרכם

פורסם

לפי דעתי זה בגלל שלקחת את זה קשה מדיי :lol:

מה אני מתכוון,

למה נגעת בתדר, ssid וכל זה,

הגדרתי כבר 2 ראווטרים אלחוטיים בחיי שעובדים מצויין כבר הרבה זמן, ואף פעם לא נגעתי בדברים האלה. אני גם לא ממש יודע מה הם אומרים.

רק הגדרתי סיסמה שלא יתחברו לי השכנים וסגרתי עניין.

לפי דעתי, אפס את הרווטר לגמריי להגדרות ברירת מחדל, בדוק שהוא עובד בקווי

עכשיו בדוק אם הוא עובד באלחוטי, יש מצב שהוא כבר עובד ורק צריך להגדיר סיסמה.

אם לא פועל זה כנראה עניין של checkbox בעמוד הגדרות שלו. לא ssid ולא תדרים...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים