עבור לתוכן

הצעה מפתה על סמסונג גלקסי S - התלבטות

Featured Replies

פורסם

שבת שלום לכל הפורום,

קבלתי הצעה מפתה הבוקר מסלקום ולמרות כל רצונותיי לא להתחייב מחדש לחברות הסלולר אני מוכרח לציין שזה מפתה אותי...

כבר הרבה זמן שאני רוצה לקנות מכשיר חדש (עכשיו אני עם נוקיה 7120 :) ) ובקרוב אני טס לניו יורק (תחילת דצמבר) והחלטתי שאקנה מכשיר שם.

נכון לעכשיו אני מעוניין לקנות את הגלקסי אס 16GB והוא עולה באזור ה640 דולר... יכול להיות שאם הנקסוס אס כבר יהיה זמין אז אלך עליו אבל אי אפשר לדעת מה קורה איתו בינתיים...

סלקום הציעו לי את המכשיר המדובר דרכם בהתחייבות לשלוש שנים שבהן אם אני עובר את ה150 ש"ח בחודש אני מקבל החזר מלא על המכשיר, ואני מתחייב לעלות שימושים בקו של 75 ש"ח. זאת אומרת שלצורך העניין אם עוד שנה וחצי מהיום אני אחליט להתנתק הקנס שאאלץ לשלם יהיה 59 ש"ח על המכשיר ועוד 75 ש"ח כפול מס' החודשים שנארו - דומה לעלות המכשיר שאצטרך להוציא היום אם אני רוצה לקנות את המכשיר בעצמי. אם אחליט לשדרג את המכשיר לחדש בעוד בערך אותה תקופת זמן אז אני אשלם רק את ה- 59 ש"ח כפול מספר החודשים שנשארו ויצא בערך חצי מחיר ממה שאוציא היום.

יתרונות נוספים שאני רואה בעסקה הזאת זה שאני מקבל ביטוח מקיף חינם על המכשיר דרך סלקום ולא צריך להוציא כרגע אפילו לא שקל עליו (אני יודע שאני צריך לשלם על חבילת דור 3 אינטרנט שקר שקר כל חודש אבל את זה קבלתי על עצמי ברגע שהחלטתי שאשדרג בכל מקרה)...

אני מאוד נגד להתחייב לחברה ומעדיף שלא, אבל אי אפשר להגיד שזה לא אטרקטיבי.. מה אתם אומרים? ללכת על זה?

• תגובות 42
  • צפיות 8.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה שאתה מדבר זאת לא התחייבות. אתה פשוט פורש את התשלום על הטלפון ל3 שנים והם מצידם אומרים שכל עוד אתה משלם עליו כל חודש ועומד בX ש"ח שיחות, אז הם יתנו לך החזר.

אתה יכול בכל רגע להתנתק ולשלם את היתרה על המכשיר.

קצת קשה להחליט אם זה שווה את זה בלי שאתה אומר לאיזה מסלול אתה עומד להתחייב לשנה וחצי.

פורסם

אתה מודע לזה שאתה תקבל זיכוי מלא על המכשיר בסלקום גם אם קנית אותו בשוק בעזה כן?

פורסם
  • מחבר

אם אני אקנה את המכשיר בחו"ל ואקבל עליו החזר מלא - לא יחייבו אותי גם כן לתקופת זמן כלשהי?

לגבי המסלול כבר יש לי מסלול שבו אני משלם 29 ש"ח דמי מנוי וזה כולל ביטוח מקיף, יש לי 200 דקות שיחה חינם ל3 יעדים שאני בוחר (סלקום אורנג' פלאפון בזק זה לא משנה).. כל דקת שיחת עולה לי 29 אג' והודעות עולות 19 אג'... אבל ההתחייבות על המסלול נגמרת לי עוד שנה בכל מקרה.

אני יכול להתנתק בכל רגע אני יודע - אבל אני אצטרך לשלם לא רק את היתרה על המכשיר אלא גם את ההתחייבות שלי ל75 ש"ח חשבון...

פורסם

אתה מודע לזה שאתה תקבל זיכוי מלא על המכשיר בסלקום גם אם קנית אותו בשוק בעזה כן?

מה זאת אומרת?(מעולם לא נתקלתי בדבר כזה)

אני יכול לקנות מכשיר מאיפה שארצה,ועדיין אוכל לקבל החזר עליו מחברת הסלולר?הכיצד?

פורסם

אולי כדאי לחכות טיפה (עד ל-1.1.11) שהחוק החדש, שאומר שהקנס על ניתוק לפני הזמן הוא 8% מהחשבונית X מספר החודשים שנשארו להתחיבות, יכנס לפועל.

אם אני לא טועה סלקום בכלל הודיעה שגם לא תלך על זה, אלא פשוט לא תדרוש התחיבות/קנסות יציאה

פורסם
  • מחבר

לפי הבנתי שחוק הזה הולך להתייחס לתכניות עבור שיחות ולא עבור קניית מכשירים... ולכן לא רלוונטי כל כך למקרה שלי.

מה גם שהחוק שיצא מתייחס רטרואקטיבית גם לתכניות ולכן יהיה קיים בכל מקרה.

פורסם

ברור שהוא לא קשור לקניית המכשיר! אתה לא יכול לצפות לקנות מכשיר ב-100 ש"ח לחודש כפול 36 חודש, אחרי חודש לצאת ואז לשלם 8% ממחיר המכשיר לחודש כפול יתרנת החודשים...

פורסם
  • מחבר

ולכן נחזור לשאלה המקורית - האם ההצעה הזאת אכן משתלמת מספיק? האם ללכת על זה דרך סלקום? בהקשר לקניית המכשיר.. על התכנית אני מחוייב לעוד שנה אחת וזו אחלה תכנית גם ככה..

פורסם

זה מתמטיקה נטו. תעשה חישוב כמה יעלה לך מכשיר "מבחוץ" (חנות פרטית, חו"ל, לא משנה) ותעשה חישוב כמה יעלה לך אצל סלקום ותראה מה עדיף.

תתחשב בעובדה שהחזרים תקבל גם אם תקנה מפה וגם אם מפה - זה החוק

פורסם

כמו שאמרו פה זו אכן מתמטיקה פשוטה. בכל מקרה, אני הייתי מוכן לשלם יותר עבור האפשרות לא להיות מחויב למפעיל סלולרי בשום צורה. החופש לעשות עם המכשיר מה שאני רוצה, מתי שאני רוצה שווה לי עוד 10% לפחות. שיקול שלי.

אל תשכח שביום חמישי האחרון אורנג' וסלקום גם הודיעו שהתוכניות שלהן יהיו בלי התחייבויות גם ככה, בשביל להוציא את העוקץ מההכרזה על הקטע ה 8%. אז אני לא רואה שום סיבה להתחייב לחברה סלולרית על המכשיר עכשיו. תחשוב איזה כיף יהיה לך אם המכשיר שלך, ואתה יכול להחליף סלולרית בכל רגע נתון. מזכיר לך שבמהלך חצי שנה הבאה גם אמורים להתחיל לפעול פה מפעילים וירטואליים. בקיצור זה הזמן הכי גרוע להתחייב לחברה סלולרית בחודש הקרוב.

פורסם
  • מחבר

אני מסכים עם התפיסה של לא להיות מחויב זו הדרך הנכונה והעדיפה יותר..

אבל אני כבר יותר מעשור נמצא בסלקום תחת החברה שלנו (כיום אנחנו לקוח עסקי מועדף) ומתייחסים אלינו בהתאם. כבר כמעט ועברנו לאורנג' לפני חצי שנה ובגלל השירות והיחס והתכנית שהציעו לנו החלטנו להשאר - אני מאמין שזה ימשיך ויקרה ככה גם בעתיד ואני לא רואה את החברה עוברת מסלקום.

בנוסף, החברות המתחרות תמיד מוכנות לשלם את קנסות היציאה שלך מתוך אינטרס שתעבור אליהם ולכן זה לא כל כך מדאיג אותי.

המתמטיקה מראה שאם אני לוקח את ההצעה של סלקום כרגע אני לא מוצא כסף מכיסי - וזה טוב לי. בשנה וחצי הקרובות לא אצטרך לשלם על המכשיר וגם אם אחליט בתום 18 חודשים (אמצע ההתחייבות) לעזוב את החברה עדיין הקנס שיצא לי מההתחייבות הזאת שווה ערך למחיר שאשלם עכשיו על המכשיר בחו"ל. יותר מזה, אם אשדרג שנית את המכשיר דרך סלקום עוד 18 חודשים מה שנותר לי לשלם על המכשיר הזה יהיה שווה ערך למחצית ממה שאשלם אם אקנה אותו (כי לא אצטרך לשלם את ההתחייבות לכמות שימושים אלא רק את יתרת התשלומים על המכשיר).

10 אחוז גם אני הייתי מוכן לשלם יותר - אבל במקרה השני שהצגתי כאן מדובר ב50 אחוז לטובת סלקום או במחיר זהה במקרה שעזבתי.

אני מודע למה שקרה ביום חמישי האחרון, וזה בהחלט חשוב לשוק. אבל במקרה שלי - אורנג' לא הצליחו להציע הצעה יותר מפתה ושעדיין ישמרו על רמת השירות כלפי כמו בסלקום. יש יתרון בלהתקשר *123 ושיענו לך "ברוך הבא לשירות מועדפים של סלקום" ומיד לאחר מכן עונה נציג בלי שאצטרך לעשות כלום...

פורסם

אל תשכח שביום חמישי האחרון אורנג' וסלקום גם הודיעו שהתוכניות שלהן יהיו בלי התחייבויות גם ככה, בשביל להוציא את העוקץ מההכרזה על הקטע ה 8%. אז אני לא רואה שום סיבה להתחייב לחברה סלולרית על המכשיר עכשיו. תחשוב איזה כיף יהיה לך אם המכשיר שלך, ואתה יכול להחליף סלולרית בכל רגע נתון. מזכיר לך שבמהלך חצי שנה הבאה גם אמורים להתחיל לפעול פה מפעילים וירטואליים. בקיצור זה הזמן הכי גרוע להתחייב לחברה סלולרית בחודש הקרוב.

אתה שם לב שאתה סותר את עצמך פה?

אין יותר התחייבות, אתה היום בסלקום, עוד חצי שנה אתה יכול לעבור למפעיל אחר (וירטואלי או אמיתי)

את הזיכויים שלך תמשיך לקבל בחברה אחרת

פורסם
  • מחבר

אתה שם לב שאתה סותר את עצמך פה?

אין יותר התחייבות, אתה היום בסלקום, עוד חצי שנה אתה יכול לעבור למפעיל אחר (וירטואלי או אמיתי)

את הזיכויים שלך תמשיך לקבל בחברה אחרת

לא הבנתי אם אתה פונה אלי או אל momi2010 כותב ההודעה... מי מאיתנו סותר את עצמו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים