עבור לתוכן

איך להתאים כרטיס מסך למעבד?

Featured Replies

פורסם

שלום :)

הייתי מעוניין לדעת איך אפשר לדעת איזה כרטיס מסך צריך לקנות על פי המעבד?

למשל אם יש לי מעבד E8400 או Q9550 (ללא OC) ומסך עם רזולוציה של 1920x1200 וספק SeaSonic SS-500ET 500Watt ולוח אם כמובן עם חריץ אחד של PCI Express x16 2.0 ו4GB-DDR2/3 אז איך אני יכול לדעת על פי הנתונים של כרטיס המסך מה יהיה כרטיס המסך המקסימלי שיתאים למעבד עם כמה שפחות צוואר בקבוק?(אם אפשר בבקשה הסבר עם פרוט ולא פשוט להגיד לי איזה כרטיס מסך יתאים)

תודה מראש לעוזרים :)

פורסם

אין כאן תשובה חד משמעית - זה לא "מדע" מדוייק. בגדול, ברוב המשחקים כל מעבד החל מהE5400 של אינטל וה 425 של AMD, שזה מה שתמצא בשוק כיום, לא יהווה "צוואר בקבוק" ברוב המשחקים אפילו עם כרטיסי המסך החזקים ביותר. מצד שני, מחשבים עם פנטיום D יסתפקו גם בכרטיסים בסיסיים למדי. איך יודעים? רק מביקורות ברשת ונסיון אישי. עקרונית השיטה לבדוק (ב"מעבדה", לא בבית) היא לקחת מחשב עם מעבד מסויים, להוריד את כל ההגדרות התלויות בכרטיס המסך למינימום האפשרי, ולהתחיל להריץ משחקים שונים עם כרטיסי מסך שונים. בצורה הזו מוצאים נקודה שהחל ממנה החלפת כרטיס המסך לאחד חזק יותר לא משנה את הביצועים (במונחי FPS) - זו מגבלת המעבד, ואין שום טעם לקנות כרטיס מסך חזק יותר למעבד שכזה. ניתן למצוא השוואות שכאלה ברשת.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המפורטת :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים