עבור לתוכן

רפידשייר בבזק בינלאומי

Featured Replies

פורסם

התקשרתי עכשיו לבזק בינלאומי (עד שמצאתי את המספר ל התמיכה) וחיכיתי על הקו כי הייתי בטוח שהם חוסמים את רפיד שייר

האם יכול להיות שהאתר חוסם את בזק בינלאומי?

הנציגה הזאת שלהם לא ענתה לי על השאלה מי אמר לה שלא חוסמים אצלם אתרים.

בכל אופן אני כבר חצי שנה לא יכול להיכנס לרפידשייר משום מחשב עם בזק בינלאומי.

מה לעשות?

פורסם

אין לי בעיה בראפידשייר (בזב"ל), מה זה אומר "..לא יכול להכנס לראפידשייר..." ?

יותר פרטים יעזרו.

פורסם

האם יכול להיות שהאתר חוסם את בזק בינלאומי?

הנציגה הזאת שלהם לא ענתה לי על השאלה מי אמר לה שלא חוסמים אצלם אתרים.

לא נראה לי שהם חוסמים אולי רק מגבילים. עדיין לא חובה שהם מגבילים אולי הם פשוט נותנים למשתמשים לחנוק אחד את השני.

לספק שירות יש רוחב פס מסוים שהוא צריך לחלק אותו בין הלקוחות. הדרך שבה הוא מחלק את רוחב הפס משפיעה באופן ישיר על איזה רוחב פס כל משתמש מקבל.

ניקח הנחה שבזק בינלאומי לא מגבילים אף אחד באף אתר אבל יש להם כל מני עדיפויות למשתמשים בהתאם לחבילה שלהם. הנה הקבוצות

א. המשתמשים הרגילים נגיד שיש 60000 כאילו והם מקבלים רוחב פס מימימום של 20 גיגהביט מתוך 100

ב. משתמשי private ngn שיש נגיד 20000 כאילו והם מקבלים גם 20 גיגה מינימום.

ג. משתמשי גיימר נגיד 5000 כאילו והם מקבלים 5 גיגה מינימום

ד . משתמשים עסקיים 15000 שמקבלים 20 גיגה וזהו.

נשאר לנו 45 גיגה והם מתחלקים בין א,ב ו ג לפי העדיפות כשג' הכי גבוה וב' מקום שני וא' הכי נמוך

מהירויות המינימום לכל חבילה :

א. 333 kbps

ב. 1mbps

ג. 1mbps

אז נגיד שעכשיו עומס וכל אחד מהמשתמשים יכול להוריד ב5 מגה. משתמשי גיימר אומנם מקבלים מינימום נמוך אבל הם יכולים לקבל יותר רוחב פס פנוי בגלל העדיפות שלהם הם מורידים כולם על מקסימום והם אוכלים 25 gbps סך הכול. משתמשים private ngn שניים בתור לרוחב פס ונגיד שהם גם 5מגה כל אחד אבל יש יותר מהם אז הם מקבלים את יתר רוחב הפס הפנוי שנותן לכל אחד מהירות של 2.67 mbps. ומה קורה למשתמשים הרגילים - הם לא מקבלים שום רוחב פס פנוי רק חונקים אחד את השני.

המודל שלי אולי לא מדויק אבל אני חושב שזה די קרוב למה שקורה בפועל רק שהמהירות עולה וככה כולם חונקים טוב טוב אחד את השני. בגלל קבוצה ג גדלה עם הזמן אז היא לוקחת עוד ועוד רוחב פס לקבוצות האחרות ואז בשעות העומס אנשים על גיימר מורידים על מקסימום ואז אף אחד אחר לא יכול לעבוד מה שהגיוני הוא גם לשים ראף על כמות רוחב הפס הפנוי שכל קבוצה יכולה לאכול כדי שקבוצה ג' לא תחנוק את כולם.

הרעיון הוא שבג' לרוב יש traffic shaping עצבני שמנסה לחסוך בכמה שיותר רוחב פס. וכשהספק מגביל את הרוחב פס בג' אנשים לא יכולים לבוא תענות שזה לא מוריד על מקסימום כי חבילה ג' לא נועדה בכלל להורדות. הספק יכול להגיד שההגבלות נעשות בשביל לאפשר אנשים שמשחקים משחקי מחשב לקבל חיבור אופטימאלי. אז הם חוסכים הרבה בג' ומשחררים רוחב פס לחבילות האחרות לנצל אבל מה שקורה שבגלל שהמהירות לבית עולה גם הדרישה לרוחב פס . ואז מהירות המינימום לכל חבילה יורדת ובשעות העומס אנשים בחבילה הרגילה מרגישים את העומס הכי טוב.

פורסם
  • מחבר

כשאני מנסה להרויד מרפידשייר זה מוריד על פחות מקילו לשנייה

פורסם

יכול להיות שאתה מחובר ללא חייגן?

פורסם
  • מחבר

הנתב עושה ת'עבודה

פורסם

כן אבל אם אתה מחובר ללא חייגן אז אתה בעצם מתחבר דרך התשתית ולא דרך הספק ואתה לא מקבל תיעדוף.

כשעברתי לחיבור עם חייגן L2TP (גם דרך הראוטר) המהירויות אצלי השתפרו מאוד, לפני שעברתי גם סבלתי מאותה בעיה עם ראפידשייר.

פורסם

אני לא רוצה לחטוף את הנושא, אבל גם אצלי (אינטרנט זהב) יש בעיה דומה כבר חודשיים. בשעות נורמליות אני לא מצליח להוריד כמאט משום אתר שיטוף קבצים. זה לא שהמהירות איטית. ההורדה פשוט זוחלת במהירות 12-20 kBps וגם זה לא זז. רוב הזמן ההורדה הולכת בפיקים, כלומר לא יורד כלום, אז יורד טיפונת ואז עוד פעם כלום עד שלשרת נמאס והוא סוגר את הקשר וההורדה נכשלת. אם אני עושה את זה בשעות המוקדמות של הבוקר, הכל אחלה. כבר מה זה נמאס מהאינטרנט ה"מהיר" הזה, אבל אני לא יודע אם זאת בעית אינטרנט זהב או עומס על התשתית של בזק. אפשר לומר שבמשך 20 שעות ביום אין לי אינטרנט מהיר. לדעתי זה כבר חוצפה שעוברת כל גבול. אני לא מוריד כבד ורוב הזמן אני לא מוריד כלום אבל כשאני כן מוריד זה פשוט איום ונורא - סבל. האם יש למישהו בעיה דומה או אולי אפילו פתרון או רעיון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים