עבור לתוכן

כלליי זהירות בקניית אייפון יד"ש? אשמח לטיפים ורעיונות!

Featured Replies

פורסם

אני בימים הקרובים מתכנן לקנות אייפון 3GS 16GB יד"ש ורציתי לדעת מהקונים היותר רציניים ממני בשוק היד"ש איזה טיפים או כללי זהירות יש לנקוט בעת קניית סלולארי יד"ש ובטח ובטח בקניית מכשיר כמו אייפון. יש לציין שאני מעט חושש במסירה של סכום של סביב ל-1500 ש"ח לאדם זר תמורת מכשיר שבתקווה רבה יהיה תקין, וזהו למעשה עיקר החששים שלי.

כעיקרון אני חשבתי על כמה כללים בסיסיים, אם יש לכם עוד עצות אשמח לשמוע...

*העסקה תתבצע במקום ציבורי, עדיף מרכז קניות/קניון כי יש WIFI.

*לשלם חלק מהתשלום בצ'ק (לא כל המוכרים אוהבים צ'אקים, מעט בעיה).

*בדיקת אריזה. אם המוצר מגיע ללא אריזה זה מעורר חשד לכך שהמכשיר עשוי להיות גנוב!

*לצלם את ה-ת.ז של המוכר במקרה של הונאה שיהיה לי את פרטיו.

בנוסף לזה חשבתי אולי גם להכין טופס ש-מר X מסר את האייפון שלו במכירה ככה וככה, בתאריך הזה והזה בסכום מסוים וחתימה (מין תעודת "אמון" בין המוכר לקונה).

כמובן שגם יש צורך לבדוק את המכשיר, איך מגיב בעת הדלקה וכיבוי, WIFI, גלישה ברשת, רמקול, משחקים, מולטי-טאץ', לבצע שיחה ולראות איך מגיב וכד'...

אם פיספתי משהו או שאתם רוצים לתקן או כל הערה בנושא אשמח לשמוע. :hi:

פורסם

מצטרף לשאלה

פורסם

אתה קונה פה טלפון סלולארי לא מכונית.

אני בספק אם למישהו יהיה כוח לכל הבדיקות האלה.

אני למשל לא הייתי מקבל צ'יק כי מה מבטיח לי שאתה לא הולך לבטל אותו סתם כי בא לך?

מוצר ללא אריזה מעורר חשד שהוא גנוב? אתה רוצה להגיד לי שאתה שומר את כל האריזות של המוצרים שרכשת במהלך השנים?

זה חלק מהעניין של הקושי בקניה\מכירה של דברים ביד 2.

תבדוק שהמכשיר עובד והמצב הפיזי שלו טוב. שיחות, רמקול, מצלמה, מסך, WIFI, BT, GPS ושות'. ותקווה לטוב.

פורסם

צ'ק זה ממש לא ילך, לא מכיר מישהו שיהיה מוכן לקבל אפילו 10% מהסכום בצ'ק.

כל שאר הדברים דיי בסיסיים וברורים, לבדוק תפעולים של הפיצ'רים העיקריים ובאמת, לקוות לטוב.

פורסם
  • מחבר

הדבר שאני הכי חושש ממנו זה קורוזיה. זה פצצה מתקתקת ואם המוכר טיפל במכשיר במהרה נגד המים ולא נשאר סימן מבחינה חיצונית בין המסך לדיג'טייזר ובנקודות אסטרטגיות אחרות יהיה קשה מאוד לזהות סימנים להתפתחות קורוזיה בלי לפתוח את המכשיר, וגם אז לרוב קשה לדעת.

סה"כ אני מאוד סגור על הנושא עם כל החששות שיש לי מהנושא (לשלם במזומן קרוב ל-2K במזומן לאדם זר.. :-\). חשבתי גם כמו שציינתי להכין מעיין "אמנה" או הסכם כזה שהמוכר X מכר אייפון 3GS בתאריך טרפפו לאדם כזה וכזה, חתימה ות.ז ומספר נייד. במקרה של הונאה זה גבולי מאוד להשתמש בזה כעילה לתביעה. :s05:

מעבר לזה, תהיתי אם ריאלי לצלם בכלל ת.ז של המוכר והאם זה נהוג? תיעוד מסוים לכך שבכלל התרחשה העסקה, זה כוונתי בעיקר.

אגב, קצת לא קשור. אבל למה אני מנסה ליצור קשר עם המוכרים מ-YAD2 והם אף פעם לא עונים? ניסיתי מייל, ניסיתי לשלוח SMSים, ניסיתי להיתקשר ותמיד קיבלתי מערכת מצד יד 2 שהפנתה למוכר שלעולם לא ענה. :bash:

תודה רבה! :yelclap:

פורסם

נערך, נכתב בטעות

פורסם

כל מוכר הוא בנאדם עצמי, זה לא חנות ואין נוהל מקובל, יכול להיות שיהיו מוכרים שיסכימו לחתום על משהו וגם יכול להיות שהחתימה הזאת תהייה שוה כקליפת השום.

פורסם

אם הטלפון מגיע עם הקופסא וכל הפריטים הנילווים זה מוסיף לתחושת הביטחון אבל כמו שנכתב יש אנשים שלא שומרים קופסאות

אני בספק אם תמצא בנאדם שיהיה מוכן לקבל צ'ק

ואני בספק אם תמצא בנאדם שיהיה מוכן לתת לך לצלם את התעודת זהות שלו

העצה הכי טובה שאני יכול לתת זה שתבדוק טוב טוב את המכשיר במעמד הקניה

1. תשים במכשיר את ה- סים שלך, ככה אתה גם בודק את המגירת סים וגם כשתעשה שיחת בדיקה זה לא יהיה על חשבון המוכר

2. הוצאת שיחה+בדיקת שקע אוזניות: תתקשר למישהו ותוודא שאתה שומע אותו חזק וברור ובלי קיטועים ותשאל את הצד השני אם הוא שומע אותך היטב. תוך כדי השיחה תחבר את האוזניות של המכשיר ותבדוק אם אתה שומע טוב ותשאל את הצד השני אם הוא שומע טוב.

3. הכנסת שיחה+בדיקת ספיקר - תבקש מהבנאדם שהתקשרת אליו שיתקשר אליך, במהלך השיחה תעביר לספיקר

4. בדיקת רטט - תבדוק שעובד

5. בדיקת צלצול - תבדוק שהטלפון מצלצל חזק וברור ומשני הרמקולים

6. בדיקת טעינה - תצתרך למצוא שקע חשמל או USB ולבדוק שהמכשיר נטען ושאינו מתחמם באופן חריג בזמן הטעינה

7. בדיקת סנכרון עם המחשב

8. בדיקת BlueTooth

9. אינטרנט דרך WIFI

10. אינטרנט סלולרי

11. GPS

12. בדיקה ויזואלית - תחפש שריטות רציניות, סדקים, שברים תעיף מבט על הקונקטור של המכשיר ועל השקע אוזניות

13. בדיקת כפתורים ומסך מגע

פורסם

תבדוק מול חברות הסלולאר הגדולות שהמכשיר לא חסום , על פי מספר סידורי של המכשיר.

אני אישית לא הייתי משקיע 2K על מכשיר יד שניה, הייתי מנסה למצוא דיל לחדש ב EBAY, ומקסימום לבקש מהמוכר שיוציא מהקופסא המקורית ויכניס לקופסא כמה שיותר קטנה להימנע ממכס, ושלא ישלח בדואר מהיר כדוגמת usps express mail international

פורסם

אני בימים הקרובים מתכנן לקנות אייפון 3GS 16GB יד"ש ורציתי לדעת מהקונים היותר רציניים ממני בשוק היד"ש איזה טיפים או כללי זהירות יש לנקוט בעת קניית סלולארי יד"ש ובטח ובטח בקניית מכשיר כמו אייפון. יש לציין שאני מעט חושש במסירה של סכום של סביב ל-1500 ש"ח לאדם זר תמורת מכשיר שבתקווה רבה יהיה תקין, וזהו למעשה עיקר החששים שלי.

כעיקרון אני חשבתי על כמה כללים בסיסיים, אם יש לכם עוד עצות אשמח לשמוע...

*העסקה תתבצע במקום ציבורי, עדיף מרכז קניות/קניון כי יש WIFI.

*לשלם חלק מהתשלום בצ'ק (לא כל המוכרים אוהבים צ'אקים, מעט בעיה).

*בדיקת אריזה. אם המוצר מגיע ללא אריזה זה מעורר חשד לכך שהמכשיר עשוי להיות גנוב!

*לצלם את ה-ת.ז של המוכר במקרה של הונאה שיהיה לי את פרטיו.

בנוסף לזה חשבתי אולי גם להכין טופס ש-מר X מסר את האייפון שלו במכירה ככה וככה, בתאריך הזה והזה בסכום מסוים וחתימה (מין תעודת "אמון" בין המוכר לקונה).

כמובן שגם יש צורך לבדוק את המכשיר, איך מגיב בעת הדלקה וכיבוי, WIFI, גלישה ברשת, רמקול, משחקים, מולטי-טאץ', לבצע שיחה ולראות איך מגיב וכד'...

אם פיספתי משהו או שאתם רוצים לתקן או כל הערה בנושא אשמח לשמוע. :hi:

אל תקנה בכלל מוצר אלקטרוני מאתר YAD2 , רוב מכריע של המוכרים שם הם מוכרי אלטע זאכן שמתחזים למוכרים פרטיים.

לגבי מוצר אלקטרוני, שווה לקנות מוצר אלקטרוני רק ממישהו שאתה מכיר אישית או במחיר פיצוץ (דהיינו רבע-שליש ממחיר שוק של מוצר חדש),

וגם זה רק כאשר יהיו לך נתונים מספיקים כדי לתת אמון במוכר.

מה זה נתונים שמעידים על מישהו שניתן לתת בוא אימון ? קשה לתת נוסחה ברורה. זאת אומנות.

לדוגמא: מישהו שלא משיב לך בטלפון בעוד הוא אמור להשיב, הוא מישהו שאסור לקנות ממנו שום דבר.

דוגמא זו מומחשת לך לגבי "המוכרים הפרטיים" שמפרסמים ב- YAD2 , כמעט כולם פסולים על הסף.

שמע. , מוצר אלקטרוני הוא בדרך כלל מוצר מאוד עדין ואין שום טסטים שיכולים לבדוק אם הוא תקין או תקול.

מוצר אלקטרוני תקין 99 אחוז ותקול באחוז אחד בלבד הוא מוצר שממש לא נוח להשתמש בו (במקרה הטוב)

או בלתי שמיש בפועל.

העצה שלי: אם יש לך כסף , קנה מוצר חדש. אם אין לך מספיק כסף לקנות מוצר חדש, תוותר. רוב הגדג'טים

אינם מוצרים שחייבים להשתמש בהם בכל מחיר.

פורסם

הדבר הראשון שאתה יכול לעשות זה פשוט למצוא מישהו שהוא באותה הרשת כמו שלך ולעשות העברת בעלות על המכשיר במוקד שרות של אחת החברות. קודם כל זה מבטיח לך לפחות שהמכשיר לא גנוב כי החברות הסלולריות יש להם מאגר של "ברזלים" גנובים.

דבר שני, תשתדל למצוא מישהו שגר קרוב אליך, אתה יודע איפה הוא גר, וכו'. דווקא הייתי קובע אצלו בבית ולא בקניון. לכולם היום יש WIFI בבית. בנאדם אמין לא תהיה לו בעיה שתבוא אליו הביתה. בנאדם לא אמין תהיה לו.

אתה צריך לשים לב לבנאדם. למה הוא מוכר את המכשיר, האם הוא לחוץ וכו'. הטפסים האלה שאתה מחתים עליהם לא ממש שווים יותר מדי אם מישהו הוא נוכל ועובד עליך. זה חלק מהסיכון ברכישה של יד2. אבל אם יש לך ספק הכי קטן אז קום ולך, אף אחד לא מכריח אותך לקנות. אחד הטריקים הידועים הוא למשל שאנשים מוכרים סלולרי, ואז אחרי שהמוכר יוצא מהדלת מתקשרים לחברה שלהם ומדווחים עליו כגנוב. המוכר מקבל מכשיר חדש תמורת ההוא שנגנב, הקונה נדפק עם ברזל שאי אפשר להפעיל אותו בשום צורה. יש עוד כל מיני נוכלויות בתחום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים