עבור לתוכן

רעיון לשיפור קירור

Featured Replies

פורסם

1. אנחנו רגילים באגזוז של המחשב שלנו יש שכבה אחת של מאווררים, זה או 2 + ספק, או מאוורר אחד וספק.

מה יקרה אם אני יחבר 2 מאווררים כפי שמצויין באיור?(מאורר למאוורר) :

dfgdfgi.jpg

זה ישפר את זרימת האוויר נכון?

2. למה במארזים יש את החורים האלה שמתנגדים לזרימה מאחורי המחשב? מה יקרה אם פשוט לגזור אותם? ככה בערך :

sdfsdfb.jpg

פורסם

אגזוז ?

אתה יכול להתקין מאווררים בתור..זרימת האוויר תגדל בחלק מהמקרים..אבל עשו לזה מבחנים והחיסרון הגדול הוא פשוט פיזור אוויר "מבולגן" מדי..

ולכן עדיף מאוורר בודד עם CFM גבוה..

ואין בעיה להסיר את הגריל האחורי של המארז..קח בחשבון שהמון אבק יכנס בו..במארזים איכותים..קיימים גרילים בצורה יעילה יותר..ובעלי "חסימת אוויר" נמוכה יותר...

פורסם
  • מחבר

אגזוז ?

אתה יכול להתקין מאווררים בתור..זרימת האוויר תגדל בחלק מהמקרים..אבל עשו לזה מבחנים והחיסרון הגדול הוא פשוט פיזור אוויר "מבולגן" מדי..

ולכן עדיף מאוורר בודד עם CFM גבוה..

ואין בעיה להסיר את הגריל האחורי של המארז..קח בחשבון שהמון אבק יכנס בו..במארזים איכותים..קיימים גרילים בצורה יעילה יותר..ובעלי "חסימת אוויר" נמוכה יותר...

מה זאת אומרת? לא יהיה שם מקום לאוויר להתבלגן, כי 2 מאווררים יתחברו לאחד, בלי שום חריצים ביניהם :)

למה אתה חושב שיהיה אבק?...הרי מהאגזוז של המחשב יוצא האוויר החם...או שאני טועה ולא חיברתי נכון?

פורסם

הכוונה היא שמאוורר מסתובב הוא דוחף אוויר בתעלה\כיוון ופיזור מסוימים..ברגע שאתה מתקין עוד מאוורר..

במקום לתעל את הכיוון והפיזור מה שקורה זה בלאגן..זאת אומרת האוויר לא זורם באופן אחיד באותו הכיוון..מה שיוצר בלאגן בדחיפת האוויר..

ולכן לא מומלץ להתקין שני מאווררים במקביל תמיד..

ואבק נכנס בלי קשר להכנסה או הוצאה של אוויר..מסכים איתך שבמקום שמכניס אוויר יכנס יותר אבק..אבל כל חריץ הוא מקום לכניסת אבק ;D

פורסם
  • מחבר

:xyxthumbs:

אז אני יורד מהרעיון, פשוט נעשה חורים, כי אני לא מפחד מאבק :)

תודה רבה לך, טאו!

פורסם

אתה יכול לקבל שיפור מסויים אם תרחיק את המאוורר מהרשת

תחבר לרשת תעלת אוויר באורך כמה סמ ואליה את המאוורר. התעלה תאפשר לאוויר שעבר את המאוורר לשנות כיוון בצורה שהוא יוכל לעבור בפחות התנגדות דרך החורים

פורסם
  • מחבר

זה רעיון מאוד יפה! הטריק הזה באמת אמור לשפר.

לצערי אין לי שם מקום, המאורר של האגזוז יושב במארז כחצי סנטימטר מהגוף הקירור של המעבד :)

פורסם

אתה יכול לבנות את כל זה לצד השני - כך שהתאלה והמאוורר יוצאים החוצה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים