עבור לתוכן

התלבטות לפני קניה- אייפון 3GS או אייפוד טאץ' 4

Featured Replies

פורסם

לאחר מכירת הטאץ' 2 שלי החלטתי כי ברצוני להתקדם וכי עומדים שתי מכשירים על הפרק מאותו הבית- אפל! :hat: (התוכנית היא ככל הנראה לקנות בימים הקרובים)

*[תקציר של הסיפור 4 שורות לפני הסוף]

במקור חשבתי על הטאץ' 4 (32 ג'יגה) שעולה כחדש בארה"ב 300$= 1200 שקל. מחיר מצוין!

חדש בארץ עולה 1600 בחנויות שעובדות עם איידיגיטל וב-KSP ששם נותנים אחריות משלהם ניתן לקנות ב-1490.קיימת גם אופציה ליד"ש שיחסית נדירה וקשה למציאה לאור כך שהמכשיר יצא ממש לאחרונה והשוק בארץ מוכר ב- 1000-1400(קשה למצוא).

לעומת זאת, המחיר של ה-3GS בשוק היד"ש שם אני מתכנן לקנות, המחירים נעים סביב 1500-1800 לנפח של 16 ג'יגה. לפעמים מגיע מאובזר.

הדילמה היא באיזה מכשיר לבחור לאור המצב שכעת יש לי מכשיר SE NAITE J105 (במסלול חיילים וקיבלתי חינם) שאשמח להחליף אותו בהזדמנות כי הוא מלא באגים ודפוק. הבדל המחירים יכול להגיע ל-600 שקל (מקסימום!) יותר אצל האייפון ולצורך העניין אבצע השוואה קצרה בשביל להראות את הייתרונות של כל מכשיר:

אייפון 3GS:

-טלפון סלולארי

-GPS

-מצלמה 3.2MP

-רמקול יותר חזק (לא מכיר את הרמקול בטאץ' 4, אך בטאצ'ים הקודם הוא חלש)

-אופציה לגלישה בדור 3 בעתיד אם ארצה להוסיף חבילת גלישה. (כרגע אין תכנון על זה, סתם יקר)

-חוסך להיסחב עם 2 מכשירים ביחד- טאץ' וטלפון נייד

-מגיע מאובזר לרוב בגלל שהוא יד"ש

אם פיספסתי משהו לרשימה, אשמח שתוסיפו.

אייפוד טאץ' 4:

-מסך רטינה

-אופציה ל-FACE TIME

-מעבד A4 במהירות 1GH לעומת 600 באייפון 3GS.

- צילום וידיאו ב-HD (אאל"ט בעזרת הפריצה ניתן להוסיף גם ל-3GS)

-יותר זול

-מפצל את המכשירים לשתיים ולא צריך להיות לחוצים על הסוללה במכשיר

-יותר דק

-יותר מקום (32 לעומת 16)

אם פיספסתי משהו לרשימה, אשמח אם תוסיפו.

נראה לי שסקרתי את עיקר הדילמה- 3GS 16GB ב-1600 שקל (בערך) או- TOUCH 4G 32GB ב-1200 שקל (בערך).

אשמח אם תעזרו לי לעשות קצת סדר בבלגן והמון תודה רבה על העזרה! :xyxthumbs:

נ.ב-

בהנחה ואחליט לבחור את הטאץ' 4 יהיה עליי לחסוך עוד 200 שקל (+/-) למגן למכשיר שמייקר את ההשוואה.

נ.נ.ב-

משתלם לחכות לראות איזה הנחות יהיו בבלאק פריידי בחו"ל על טאץ' 4? (תחושה אישית אומרת שלא כדאי ולא יהיו הנחות ניכרות)(עוד 10 יום בלאוו וכי... :-\)

פורסם

אין.. הפאנבויז של אפל בימינו.. משווים בין טלפון לנגן מולטימדיה :nixweiss:

נו באמת.. אם אתה רוצה טלפון תקנה איפון ( droid, או כל סמארטפון אחר) ואם אתה רוצה נגן קנה נגן...

פורסם

השוואה ממש מוזרה כמו שקייאוס כתב..

באופן אישי נראה לי די מיותר לקנות נגן בנוסף לטלפונים שיש היום בשוק- למה סתם להיסחב עם נייד ועם נגן לכל מקום במקום עם מכשיר אחד?

(לי באופן אישי יש נגן פשוט של סמסונג בנוסף לנייד לריצות בערבים- משהו שעלה 200 שח בערך לפני שנה )

הייתי ממליץ לך לקנות אייפון (4/3GS) ולא אייפוד -אם במקרה אתה סטודנט או שיש לך אח/אחות שלומדים יש חבילות במחירים נוחים יותר..

פורסם
  • מחבר

קודם כל, אני לא פאנבוי של אפל, פשוט אני לא מוצא טלפון/מכשיר אחר שעונה על הצרכים שלי בצורה יותר טובה ומנסיון טוב עם הטאץ' החלטתי להשתדרג (המכשיר שאולי בקטגוריה של מה שאני מחפש זה הארכוס 5). באופן אישי אני לא סובל את האייטונז וזו תוכנה ארורה ולא נוחה.

אני לא מבקש פה להיכנס למשא ומתן של נכון- לא נכון (פלאפון אל מול שתי מכשירים בנפרד). אני לחוץ על כסף, כך ש-600 שקל זה הבדל דיי רציני. בפירוש אמרתי את השתיים הללו ויש לכך סיבה. אם פיספתי משהו אשמח שתעירו את עיניי. הבקשה פה היא עזרה לייעוץ כמו כל אדם אחר.

תודה! ;)

נ.ב-

אייפון 4 זה ה-מטרה, אבל מה לעשות שהמכשיר הזה עולה 3000 שקל ומעלה. סכום שהמון מעבר להישג יד כרגע. :-X (לכן מתפשרים על המקביל לו בסדרת האייפודים או דור אחורה.)

פורסם

תראה.. אם אתה רוצה מוסיקה איכותית יותר אך ללא טלפון אז קנה אייפוד. אם אתה רוצה טלפון אבל לא אכפת לך שיהיה נגן לא משהו-קנה אייפון.. זו עדיפות אישית-אנחנו לא יכולים להגיד לך מה אתה מעדיף ומה לא, פשוט תעשה את השיקולים של מצלמה, נגן, טלפון מחיר וכו'..

פורסם
  • מחבר

מכיר את האופציה, לא עובדת עם הטאץ' 4 ולא ממש פרקטית איתו. הרי אחד הייתרונות של קניית אייפון מלבד השיחות זה-GPS והמצלמת סטילס שיותר טובה (גם GPS אפשר לקנות חיצוני, אבל זה כבר מוריד מהטעם של טאת' ועדיף כבר אייפון בלי שאלות)

באשר להשוואה של אייפוד ואייפון, מבחינת נגן זה אותו הדבר לחלוטין! ההבדל היחיד הוא הלוגו. טאץ' בשפת רחוב זה "אייפון מסורס".

נושא הנוחות מאוד דינאמי וללכת עם שתי מכשירים זה לא קריטי בכלל ואני מבקש סה"כ ייעוץ/המלצה/ מה עדיף לדעתכם, מה הייתם קונים במצבי. :s05:

נ.ב-

לכל חובבי הפיצולים של מכשירים- יש לי מצלמה קומפקטית, יש לי נגן COWON I7 ויש לי טלפון SE נייט. המטרה היא לעבור או לאייפון או להישאר עם הנייט ולקנות טאץ'.

פורסם

תמכור את ה-Naite, את ה-I7 ותקנה את האייפון 3GS. הפתרון הכי טוב לדעתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים