עבור לתוכן

בושה לצה"ל

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2813899,00.html

זה פשוט מדהים איך מפקד שוכח שיש לו מחויבות כלפי החיילים שלו בדיוק כמו שיש להם כלפיו

פקודות מטכ"ל אומרות שכל חייל חייב לקבל שלוש ארוחות ביום אחת מהן בשרית

איך באמת אפשר לצפות מחייל שרואה שלא שמים עליו *** לצאת לפעילות קרבית כשהוא רעב?

פורסם

זה לא חדש,עוד בחומת מגן אחי היה מספר לי שהיו יכולים לחלוף כמה ימים עד שהיה מגיע מזון ראוי לאכילה.

הם היו חיים ממים וחלבה ::)

פורסם
  • מחבר

נכון שזה לא חדש גם לי היה סיפור שלא רצו להביא לי אוכל סיפרתי עליו פעם באיזה ת'רד מלפני שנה אז סליחה ממי שרואה את זה פעם שנייה

הייתי בבסיס באמצע באר שבע בהדממה של פסח (בחיל האוויר בדרך כלל כל הבסיס יוצא ביחד לרגילה ונשאר רק המינימום ההכרחי)

היינו רק ארבעה מאבטחים ושני חיילים סדירים אחרים שהיו בתורנות שמירה בכל הבסיס והשאירו לנו מנות מיקרוגל

אי שם לקראת סוף החג נגמר האוכל נשאר רק מנות פגות תוקף התקשרנו לקצין שלנו (שאחראי גם על המטבח) שאמר לנו "בפקודה תזרקו את המנות פגות התוקף ואז תתקשרו לרס"ר מטבח שידאג לכם לאוכל"

סבבה שמענו ועשינו לפי אותו סדר הרס"ר מטבח (שגר צמוד לבסיס) אמר לנו "אין לי מאיפה להביא לכם"

התקשרנו לקצין שלנו שאמר "טוב אם אין לו מאיפה להביא אז תוכלו מה שיש" הזכרנו לו שהוא פקד עלינו לזרוק את מה שהיה אז הוא אמר "אמרתי את זה בלהט הרגע"

בסופו של דבר רק אחרי תסבוכת שלמה הרס"ר מטבח הטריח את עצמו לנסוע לחצרים (שזה מרחק 20 דקות ברכב) ולהביא אוכל

זה פשוט היה יותר נוח לו לומר שאין לו מאיפה להביא ולהשאיר חיילים רעבים כי למה מי אנחנו שנטריח אותו באמצע הרגילה שלו?

פורסם

ואני מתגייס לקרבי........ואי מה שהולך במדינה הזאת, פשוט לאף אחד לא אכפת לאנשים קטנים- אזרחים, חיילים

תלמידים, סטודנטים. באזרחי כבר מזמן המצב ככה אז עכשיו גם צבא פומבי מצטרף לגל.

פורסם

מוזר

דווקא שמעתי מחברים שלי שמשרתים בשריון שיש שם בזבוז עצבני של אוכל כל יום זורקים הרבה מאוד אוכל שם

פורסם
  • מחבר

אתה לא מבין הבזבוז אוכל בצבא הוא מדהים גם בבסיס שאני נתקעתי בו בלי אוכל היו זורקים כל יום מספיק אוכל בשביל להאכיל כמה וכמה משפפחות רעבות וזה היה בסיס של פחות ממאה אנשים

הבעייה מתחילה ברגע שצריך שאיזה שהוא איש קבע יזיז את עצמו בשביל אוכל לסדירים (לאנשי קבע יש חדר אוכל נפרד ובחיים שלי לא שמעתי על זה ששם אין אוכל)

נ.ב. נזכרתי גם שכשאחי היה במלחמת לבנון (הוא גדול ממני בכמעט עשרים שנה) שלחו אותו לשם בלי שום אוכל והוא הגיע למצב שהוא היה מת מרעב

ופתאום בא אליו איזה ערבי עם אוכל וקפה הוא היה בטוח שזה מורעל אבל הוא אכל את זה בכל זאת מתוך ייאוש בסוף כמובן הסתבר שזה ערבי נוצרי שהיה שמח שצה"ל נכנס לשם

פורסם

חחח כל צהל זורק כמויות עצומות של אוכל. אין מה לעשות... תאמינו לי

בכל אופן בפעילות מבצעית אין מה לעשות... לפעמים איאפשר לארגן אוכל לכל המקומות (ובתוך השטחים במיוחד)

אל תחשבו וואי זורקים אוכל בבסיס בדרום וברצועת עזה במבצעים לחוצים על קצת אוכל. זה לא נכון לחשוב ככה... כי המערכת פשוט לא עובדת ככה.

אין לי כח לדבר על זה :-)

אם כבר הזכרתם שריון!!! אז שריון שולט!!!

יניב

פורסם

ואני מתגייס לקרבי........ואי מה שהולך במדינה הזאת, פשוט לאף אחד לא אכפת לאנשים קטנים- אזרחים, חיילים

תלמידים, סטודנטים. באזרחי כבר מזמן המצב ככה אז עכשיו גם צבא פומבי מצטרף לגל.

אתה לא תורעב למוות,אבל אתה תקבל מינמום,זה גם תלוי באיזה שלב של הצבא אתה ואיפה אתה נמצא...

פורסם

יש יחידות שמאוד מסודרות ויש יחידות ששמות זי** אני לשמחתי נמצא ( במילואים ) באחת מוד מסודרת

למרות שכמה פעמים נשארנו בלי טבח ואני כמובן גם ביצעתי פעילות מבצעית וגם הכנתי אוכל עם עוד עובד כללי

רק מה שההספקה הייתה כל כך מגוונת שאפילו קוסקוס אמיתי וחריימי , סלטים מכל הסוגים , עוגיות , פיצות , לחמים מיוחדים

פסטות ועוד ועוד .... החברה התלוננו שהנשים חושבות שהם משקרים שהם במילואים ויצאו לנופש ... חחחח

טוב זה מן תחביב שלי ... מאז כולם רבים מי יהיה איתי ביחד ...חחחח

כמו ארגנטינאי טוב תמיד יש לי בירות ויין וגם קצת ויסקי לשמח את הלב . זה חוץ מהידע בבשר כמובן

ממש בושה אבל על זה שיש חיילים רעבים.........

שבת שלום 8) אייל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים