פורסם 2003 בנובמבר 722 שנים http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2813899,00.htmlזה פשוט מדהים איך מפקד שוכח שיש לו מחויבות כלפי החיילים שלו בדיוק כמו שיש להם כלפיופקודות מטכ"ל אומרות שכל חייל חייב לקבל שלוש ארוחות ביום אחת מהן בשריתאיך באמת אפשר לצפות מחייל שרואה שלא שמים עליו *** לצאת לפעילות קרבית כשהוא רעב?
פורסם 2003 בנובמבר 722 שנים זה לא חדש,עוד בחומת מגן אחי היה מספר לי שהיו יכולים לחלוף כמה ימים עד שהיה מגיע מזון ראוי לאכילה. הם היו חיים ממים וחלבה :
פורסם 2003 בנובמבר 722 שנים מחבר נכון שזה לא חדש גם לי היה סיפור שלא רצו להביא לי אוכל סיפרתי עליו פעם באיזה ת'רד מלפני שנה אז סליחה ממי שרואה את זה פעם שנייההייתי בבסיס באמצע באר שבע בהדממה של פסח (בחיל האוויר בדרך כלל כל הבסיס יוצא ביחד לרגילה ונשאר רק המינימום ההכרחי)היינו רק ארבעה מאבטחים ושני חיילים סדירים אחרים שהיו בתורנות שמירה בכל הבסיס והשאירו לנו מנות מיקרוגלאי שם לקראת סוף החג נגמר האוכל נשאר רק מנות פגות תוקף התקשרנו לקצין שלנו (שאחראי גם על המטבח) שאמר לנו "בפקודה תזרקו את המנות פגות התוקף ואז תתקשרו לרס"ר מטבח שידאג לכם לאוכל"סבבה שמענו ועשינו לפי אותו סדר הרס"ר מטבח (שגר צמוד לבסיס) אמר לנו "אין לי מאיפה להביא לכם"התקשרנו לקצין שלנו שאמר "טוב אם אין לו מאיפה להביא אז תוכלו מה שיש" הזכרנו לו שהוא פקד עלינו לזרוק את מה שהיה אז הוא אמר "אמרתי את זה בלהט הרגע"בסופו של דבר רק אחרי תסבוכת שלמה הרס"ר מטבח הטריח את עצמו לנסוע לחצרים (שזה מרחק 20 דקות ברכב) ולהביא אוכלזה פשוט היה יותר נוח לו לומר שאין לו מאיפה להביא ולהשאיר חיילים רעבים כי למה מי אנחנו שנטריח אותו באמצע הרגילה שלו?
פורסם 2003 בנובמבר 722 שנים ואני מתגייס לקרבי........ואי מה שהולך במדינה הזאת, פשוט לאף אחד לא אכפת לאנשים קטנים- אזרחים, חייליםתלמידים, סטודנטים. באזרחי כבר מזמן המצב ככה אז עכשיו גם צבא פומבי מצטרף לגל.
פורסם 2003 בנובמבר 722 שנים מוזרדווקא שמעתי מחברים שלי שמשרתים בשריון שיש שם בזבוז עצבני של אוכל כל יום זורקים הרבה מאוד אוכל שם
פורסם 2003 בנובמבר 722 שנים מחבר אתה לא מבין הבזבוז אוכל בצבא הוא מדהים גם בבסיס שאני נתקעתי בו בלי אוכל היו זורקים כל יום מספיק אוכל בשביל להאכיל כמה וכמה משפפחות רעבות וזה היה בסיס של פחות ממאה אנשיםהבעייה מתחילה ברגע שצריך שאיזה שהוא איש קבע יזיז את עצמו בשביל אוכל לסדירים (לאנשי קבע יש חדר אוכל נפרד ובחיים שלי לא שמעתי על זה ששם אין אוכל)נ.ב. נזכרתי גם שכשאחי היה במלחמת לבנון (הוא גדול ממני בכמעט עשרים שנה) שלחו אותו לשם בלי שום אוכל והוא הגיע למצב שהוא היה מת מרעב ופתאום בא אליו איזה ערבי עם אוכל וקפה הוא היה בטוח שזה מורעל אבל הוא אכל את זה בכל זאת מתוך ייאוש בסוף כמובן הסתבר שזה ערבי נוצרי שהיה שמח שצה"ל נכנס לשם
פורסם 2003 בנובמבר 722 שנים חחח כל צהל זורק כמויות עצומות של אוכל. אין מה לעשות... תאמינו ליבכל אופן בפעילות מבצעית אין מה לעשות... לפעמים איאפשר לארגן אוכל לכל המקומות (ובתוך השטחים במיוחד)אל תחשבו וואי זורקים אוכל בבסיס בדרום וברצועת עזה במבצעים לחוצים על קצת אוכל. זה לא נכון לחשוב ככה... כי המערכת פשוט לא עובדת ככה.אין לי כח לדבר על זה :-)אם כבר הזכרתם שריון!!! אז שריון שולט!!!יניב
פורסם 2003 בנובמבר 722 שנים ואני מתגייס לקרבי........ואי מה שהולך במדינה הזאת, פשוט לאף אחד לא אכפת לאנשים קטנים- אזרחים, חייליםתלמידים, סטודנטים. באזרחי כבר מזמן המצב ככה אז עכשיו גם צבא פומבי מצטרף לגל.אתה לא תורעב למוות,אבל אתה תקבל מינמום,זה גם תלוי באיזה שלב של הצבא אתה ואיפה אתה נמצא...
פורסם 2003 בנובמבר 722 שנים יש יחידות שמאוד מסודרות ויש יחידות ששמות זי** אני לשמחתי נמצא ( במילואים ) באחת מוד מסודרת למרות שכמה פעמים נשארנו בלי טבח ואני כמובן גם ביצעתי פעילות מבצעית וגם הכנתי אוכל עם עוד עובד כללי רק מה שההספקה הייתה כל כך מגוונת שאפילו קוסקוס אמיתי וחריימי , סלטים מכל הסוגים , עוגיות , פיצות , לחמים מיוחדים פסטות ועוד ועוד .... החברה התלוננו שהנשים חושבות שהם משקרים שהם במילואים ויצאו לנופש ... חחחח טוב זה מן תחביב שלי ... מאז כולם רבים מי יהיה איתי ביחד ...חחחח כמו ארגנטינאי טוב תמיד יש לי בירות ויין וגם קצת ויסקי לשמח את הלב . זה חוץ מהידע בבשר כמובן ממש בושה אבל על זה שיש חיילים רעבים.........שבת שלום 8) אייל
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.