עבור לתוכן

חדש בתחום המחשבים-איזה קירורים משתלמים ביחס של עלות vs תועלת?

Featured Replies

פורסם

אני חדש בתחום המחשבים (אני יודע לבנות מחשב אבל אין לי ידע מעשי כ"כ) ורציתי לשאול-האם קירור "מיוחד" משתלם ביחס עלות vs תועלת (בלי קשר לשקט,רק שזה לא יהיה יותר מרעיש מהסטוק).

כמובן אחרי ביצוע OC.

אני מתכוון לכל סוגי הקירורים-אוויר,מים וכ"ו.

דבר שני-האם צריך מארז "מיוחד" בשביל להכניס קירור מים או עוד מאווררים? או חייבים מארז full tower?

הבנתי שאפשר גם במארז רגיל רק ששם זה בלאגן וצריך לעשות קדיחות וכ"ו.

מצטער אם האשכול הזה קצת סיתמי,אני רוצה להיכנס לתחום ואני לא יודע כ"כ מאיפה להתחיל...

תודה לעוזרים.

פורסם

לגבי הקירור הכל עניין של שימוש..משתמש ממוצע שלא מחפש יותר מדי יסתפק בקירור סטוק שמגיע..

מי שמחפש יותר שקט תחת מאמץ ירכוש קירור יעודי בתצקציב נמוך יחסית 70-120+- שקלים..מי שמחםפש ביצועים על ירכוש קירור של 200+ שקלים..

לגבי הכנסת הקירור..כל קירור אווירמותאם למארזי ATX ככה שאין שום בעיה שהוא יכנס למארז רגיל..

לגבי קירור מים וכו..בגדול אפ שרלהכניס כל קירור לכל מארז..השאלה כמה צפוץ יהיה ומה ישאר בחוץ :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה :)

עכשיו,האם קירור מים משתלם ביחס של עלות vs ביצועים? האם קירור אוויר משתלם מבחינת עלות vs ביצועים?

אני שואל כגיימר-האם עדיף פשוט לשדרג את הכרטיס מסך ב200 ש"ח האלו? או עדיף לקנות קירור "רציני" בכסף הזה.

אני רוצה להדגיש-בלי צורך מיוחד בשקט (אבל לא משהו שרועש יותר מהסטוק) רק עלות vs ביצועים.

ולבסוף-האם הרכבת קירור מים/קירור אוויר זה דבר "מסובך" שמשהו שיודע לבנות מחשב (לפחות את התאורייה,אם כי בקרוב המחשב שלי ימות ואז...) יוכל לעשות זאת?

אני רוצה להדגיש-בלי קדיחות,בלי דברים שדורשים יותר ממברג פיליפס.

ההתלבטות שלי אם במחשב הבא כדאי לי להשקיע בקירור או לא.

פורסם

כמו שציינתי כבר כל קירור וחלקים נכונים הוא נכון ביחס של עלות מול תועלת השאלה אם אתה צריך את זה (השימוש שלך)..

להשקיע בקירור מים או כל קירור אחד כי אתה גיימר..אני לא רואה את הקשר כאן..

גיימר צריך מערכת מחשב חזקה עם כרטיס מסך טוב וכו..אם התיפקוד של המערכת נפגע כתוצאה מקירור לא נכון של אחד הרכיבים אז כבר אפשר להתפנות לנושא באופן ספציפי...

ומסורבל זה נתון להגדרה..אני יכול להגיד לך שלא ממש..השני יגיד לך שזה ממש מסבוך..כל אחד והחוש שלו לנשוא הזה..

תריץ חיפוש על ביקורות..מדריכים וסרקטונים בYOUTUBE תראה מה זה כולל..ותראה אם זה נראה לך "קל"..

וכמו שציינתי כבר..ההתלבטות שלך צריכה להגיע מהמקום הנכון..של אני מחפש שקט ויכולת קירור טובה..

את זה הקירור סטוק לא יכול לתת לך..אוקי אז מה הלאה ? תקציב ? OC ? ואז להתגלגל ;D

פורסם
  • מחבר

אם הבנתי נכון-את הקירור שמים אחרי שקונים את המחשב.

השאלה שלי האם לא כדאי לחשוב וכבר לקנות יחד אם המפרט למשל 2 מאווררי 120 מ"מ כדי שיהיה סירקולצייה יותר טובה וזה יתן לי בסיס ראשוני לOC.

בכל מקרה תודה רבה,הבנתי את הנקודה.

פורסם

ברגע שתרכוש מארז נורמלי רוב הסיכוים שהוא יגיע כבר עם המאווררים הנדרשים לסירקולציה מינימלית..

במקרה "הגרוע" פשוט מוסיפים עוד מאוורר..אבל חשוב שהבסיס יהיה טוב..הבסיס הכוונה במארז נורמלי..

פורסם
  • מחבר

למה אתה מתכוון "מארז נורמאלי"?

full tower? middle tower?

כי עד עכשיו פשוט ביקשתי את הכי זול שיש עם USB מקדימה.

פורסם

שאני אומר נורמלי הכוונה היא במארז איכותי של חברה מוכרת, לא משנה הגודל MID או FULL.. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

כיוון שהדיון הגיע לתחום המארזים,פתחתי אשכול שם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים