עבור לתוכן

אוברקלוקר חדש - "עיכובים" ראשוניים

Featured Replies

פורסם

היי לכולם, בזמן האחרון התחלתי ממש להתעניין באוברקלוק בשביל לשפר ביצועים והיום ככה בשביל הנסיון החלטתי לנסות לשפר את המעבד שלי.

אני עם לוח אם של ג'יגהבייט דגם M61P-S3 ומעבד AMD Athlon 64 X2 3800 ואני רוצה לקבל ביצועים מהירים יותר בכל העניין של פתיחת תוכנות וקבצים והעתקת קבצים בין כוננים וכו'... האמת שבלי קשר זה קצת מעצבן אותי בזמן האחרון.

אז כמה שאלות:

1. הורדתי את שלל התוכנות המומלצות ומיידית נתקלתי במשהו "מוזר".

ע"פ הביוס ותוכנת אברסט טמפ' המעבד שלי עומדת על 35 מעלות. אבל בתוכנת Core Temp היא מציינת 48 מעלות (!) בליבה אחת ו40 בליבה אחרת.

ראיתי שיש בתוכנה adjust offset, זאת אומרת שאני צריך לכייל אותה? ואיך אני יכול לדעת בוודאות מה נכון? אם המעבד כבר עומד על 48 במנוחה יחסית לא יודע אם כדאי בכלל לנסות OC... זה יכול להיות שהוא כ"כ חם? הטמפ' בתוך המארז ע"פ החיישן שנמצא במארז עצמו היא 30.

2. לא מצאתי בביוס את ה Spread Spectrum או את ה CPU Thermal Trottling אבל ביטלתי את ה Cool n' Quiet ושמתי אזהרה ל60 מעלות במעבד.

מה עושים? זה קריטי? לא מצאתי במדריך של הלוח אם שום דבר לגבי הפרעות אלקטרו-מגנטיות.

3. אם עכשיו הליבות עומדות על 2GHz - כמה לעלות כדי כדי שאני ארגיש שיפור בביצועים?

בתודה.

פורסם

בדוק טמפ' עם HWMONITOR תראה לאיזה תוכנה היא מתאימה, אני ההייתי מאמין לCORE TEMP..

בדוק מה הטמפ במאמץ..ואז תדע אם להמשיך או לא..

60 מעלות למעבד זה די מוקדם..תעלה את זה לאזור 65-70 גג וזהו..

וזה מאוד תלוי באיזה ישומים אתה רוצה להרגיש את השינוי..

פורסם
  • מחבר

אוקיי אני אנסה להוריד אותה ואבדוק....

אני רוצה להרגיש את השינויים בישומיים הכי יומיומיים - פתיחה של וורד ותוכנות שונות, העתקת קבצים, פחות תקיעות בישומיים מרובים וכו...

יש לך אולי מושג לגבי הביוס?[br]פורסם בתאריך: 15.11.2010 בשעה 14:57:34

אוקיי בדקתי והמעבד אכן יושב על 42-48 מעלות במנוחה.... זה נראה לי גבוה לא? כדאי לשפר קירור לפני הOC?
פורסם

לא נראה לי ש OC למעבד יעזור ממש במקרה הזה,זה יותר תלוי במהירות של הארד דיסק.

אבל אם תגיע לאזור של 2.6 זה צריך לעזור קצת.

פורסם
  • מחבר

אז במה OC למעבד כן עוזר בעצם?

פורסם

זה יכול לעזור לעזור במה שאמרת חוץ מהעתקת קבצים בין כוננים ששם ההשפעה של OC תיהיה יותר קטנה.

אבל אני חושב שמה שיכול לגרום את האיטיות זה הזיכרון אם אין לך מספיק כמות זיכרון (פחות מ-2GB) אז ל-OC לא תיהיה השפעה גדולה בביצועים ויהיו עדיין תקיעות.

עכשיו שמתי לב שיש לך WINDOWS XP :-\

יש לך את הגרסה של ה-32 או 64 ביט?

לי יש גם מחשב חלש יותר משלך על ווינדוס XP עם 1 GB זיכרון והייתה לי בעיה של איטיות במחשב בגלל שלא עשיתי פורמט 4 שנים וכנראה גם שהיו הרבה וירוסים שלא הצלחתי להסיר,אחרי שעשיתי פורמט הכל שוב עבד מאד מהר חוץ מקטעים שיש הרבה עומס שזה כבר בעיה של הזיכרון ולא מעבד.

יכול להיות שגם אצלך זה ככה והבעיה בתוכנה ולא בחומרה תנסה קודם לתקן את מערכת ההפעלה\הסרת וירוסים תיקון רישומים.

זה יכול לשפר את המהירות של המחשב שלך בהרבה.

פורסם
  • מחבר

תודה! יש לי 32 ביט, והאמת באמת לא פירמטתי המון זמן אבל עשיתי לפני כמה ימים ניקוי יסודי + ניקוי רג'סטרי וכאלה וכמובן איחוי אני עושה על בסיס קבוע והמערכת רצה יפה להפליא... באמת אני מבסוט רק כמו שאמרת אם אני מנסה לפתוח כמה חלונות ביחד יש תקיעות וזה מעצבן. אני לא רוצה לפרמט כי הכל מסודר אצלי פיקס ממש טוב לי עד כמה שזה נשמע מוזר(-: בכל מקרה הזמנתי בנוסף לשדרוג הרציני שאני עושה לאחי עוד 1GB למערכת הזאת ואני אקבל ממנו 7600GT אז אני אראה אולי זה באמת בעיה של זיכרון. CPUZ מראה לי שהוא מנוצל 60-90 מהזמן בלי מאמץ אפילו........... יש בעיה עם XP שאתה עושה כזה פרצוף? חחחחח דווקא הבנתי שבחלונות 7 אין מספיק תמיכה?

פורסם

חחח עשיתי פרצוף כזה :-\

כי לא שמתי לב שמדובר כאן על WINDOWS XP שזה יחסית מערכת הפעלה מאד קלה...

די הפתיע אותי שאמרת שאתה לא מרוצה מהביצועים עם מחשב כמו שלך זה בכלל לא בעיה.

לי יש מעבד פנטיום 4 ואין לי שום בעיה של איטיות עם המערכת,רק לפעמים כמו שאמרתי את הבעיה שאני עושה ריבוי פעולות (בדרך כלל זה פתיחת קבצים שברקע יש הרבה חלונות פתוחים) אם יש לך 2 GB זה מספיק, 1 GB זה די גבולי.

60-90 מאמץ של מעבד או זיכרון? אם זה מעבד אז כנראה שיש לך בעיה במערכת ההפעלה ...

אני הייתי ממליץ לך בכל מקרה לפרמט (במקרה שאתה יודע איך עושים את זה)

זה יכול לפתור לך את כל הבעיות שיש לך עם האיטיות אתה יכול לשמור את כל המידע שחשוב לך עם DISK ON KEY לא בעיה ;)

פורסם
  • מחבר

אההה חחח אוקיי. אז כן כנראה לא הייתי ברור כ"כ אני סה"כ כן מרוצה מהביצועים... רק במצבים כמו שאמרת של פתיחת קובץ עם כמה חלונות פתוחים +תוכנות הורדות והspy ware doctor שהוא כבד ... כשאני סוגר אותו המערכת מקבלת בוסט רציני. בגלל שאני עובד ככה הרבה זה מציק לי. אבל תודה לאל המעבד בדר"כ 0-2 % במנוחה. הזיכרונות ב60-90. באופן עקרוני אני יכול לצרוב דיסק ולגלוש בלי תקיעות אלא אם כן אני מנסה להוסיף על זה עוד... עדיין נשמע כאילו אני צריך פרמוט?

ורק בשביל שאני אבין סופית XC לא יעזור..?

פורסם
  • מחבר

ד"א אני עדיין ממש צריך תשובה לשאלה

2. לא מצאתי בביוס את ה Spread Spectrum או את ה CPU Thermal Trottling אבל ביטלתי את ה Cool n' Quiet ושמתי אזהרה ל60 מעלות במעבד.

מה עושים? זה קריטי? לא מצאתי במדריך של הלוח אם שום דבר לגבי הפרעות אלקטרו-מגנטיות.

כי אני רוצה לנסות בכל זאת לעשות OC בשביל הנסיון.

פורסם

לא אמרת עדיין כמה זיכרון יש לך?לפי התיאור שלך אני כמעט בטוח שתוספת זיכרון תעזור לך :xyxthumbs:

אז שניה אני רוצה להבין אתה אומר שאתה מרוצה מהביצועים, אבל בתגובה הראשונה שלך אמרת שאתה לא מרוצה ושיש עיקובים?

בקשר ל-OC אני לא יכול לעזור לך אני לא מבין בזה כל כך, אבל האוברלוק יכול לעזור לך בשיפור ביצועים במשחקים.

פורסם
  • מחבר

יש עיכובים אם אני מנסה לעשות מס' דברים בו זמנית. לדוגמה אם יש כמה אתרי אינטרנט ואני קופץ ביניהם וככה בין לבין מפעיל איזה תוכנה קטנה או משהו המחשב מקרטע יחסית בקלות, למרות שהוא כמעט תמיד משתחרר ועובד מאוד יפה. אבל זה מעצבן אותי ואני רוצה יותר יעילות.

יש לי רק 1GB זיכרון ועוד 1GB בדרך שהזמנתי.... אז נראה כשזה יגיע. אני חושב שאני גם אפרמט ואעשה OC אז באותו זמן וזה....

פורסם

פתח תרד חדש אחרי העדכון של המערכת... :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים