עבור לתוכן

שאלה בקשר ל-crossfireX

Featured Replies

פורסם

הבנתי שה crossfireX זה בעצם יכולת לשלב שני כרטיסי-מסך.אז עם אני קונה לוח אם שתומך בזה,אז כל כרטיס מסך שאקנה,בעתיד אוכל לקנות את אותו כרטיס מסך ולשלב בינהם? או שאני צריך לקנות גם מעבד ספציפי שתומך, או שבכלל אני לא חייב לקנות זוג כרטיסי מסך תואמים?

פורסם

אתה צריך לוח שתומך ושני כרטיסי מסך זהים בדגם (היצרן : אסוס,פאליט וכו' לא משנה)

פורסם

וכדאי לשים לב שהלוח יתמוך במצב של שני חריצים בX8,X8 להבדיל מלוחות רבים שחריץ אחד שלהם רץ רק בX4, וכמובן יש לשים לב לקחת ספק שיהיה מסוגל להחזיק שני כרטיסים.

פורסם

וכמובן שיש לשאול "האם בכלל מדובר במשהו משתלם יחסית לכרטיס מסך יחיד חזק?", שאלה שהתשובה עליה היא בדרך כלל "לא".

פורסם

אמממ , אתה די טועה.

שני GTX460 768 עולים היום 1700 ש''ח וחזקים מGTX480 ששווה 2200 בערך

פורסם

קודם כל, ההשוואות שראיתי בין זוג GTX460 (ואז מדובר על SLI ולא קרוספייר, אבל זה לא העניין כאן) לבין GTX480 כללו את גרסאת ה1GB של הכרטיס אאל"ט - לא קריטי עבור כרטיס בודד אבל עשוי להיות משמעותי בSLI.

דבר שני, אתה מוזמן להוסיף למחירם של ה460 גם את העלות של ספק חזק יותר ולוח אם תומך X8-X8 לפחות.

דבר שלישי, אמרתי "בדרך כלל". דוגמה נגדית אחת, גם אם היא נכונה, אינה מספיקה בשביל לסתור טענה שכזו.

דבר רביעי ואחרון, וזו הנקודה החשובה באמת, לא הזכרתי את המונח "זול", אלא את המונח "משתלם". לעניות דעתי הן הSLI והן ה480 אינם משתלמים, פשוט כי לא תראה שום הבדל בינם לבין נניח HD6870 יחיד שעולה כ1300 שקל על רוב המסכים שקיימים לשוק הביתי, והיכן שההבדל קיים הוא לרוב לא יהיה שווה השקעה של מאות שקלים.

פורסם

אמממ , אתה די טועה.

שני GTX460 768 עולים היום 1700 ש''ח וחזקים מGTX480 ששווה 2200 בערך

בלי התחשבות בלוח אם יקר יותר, ספק יקר יותר ובעייות סינכרון שקורות לפעמים (אפילו ב-5970 שלי)

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה. מה שאני מתכוון זה לקנות כרגע כ.מסך (למשל מסדרת HIS Radeon 6850 Fan 1GB GDDR5) ובעתיד אולי אקנה עוד אחד תואם.

איך אני יודע איזה לוח אם יהייה לי מתאים?

סידרת 790X תתאים לי?

פורסם

הדרישה היחידה מהלוח היא זוג חיבורי PCI-E X16 שמסוגלים לרוץ בX8 (לפחות) כל אחד. ברוב הלוחות הזולים יחסית שבהם יש שני חריצי PCI-E X16, התחתון יהיה מוגבל לX4 בלבד, שעשויים להספיק לכרטיס המשמש לפיזיקס אבל יפגעו בביצועים בSLI או CROSSFIRE.

פורסם

הפגיע בביצועים (בין X8X8 ל X16X4) תהיה ברמה של עד 5% בממוצע עבור כרטיסים ברמת 6870!

משהו שניתן לחיות איתו...

לצורך העניין סלוט X4 מסוגל להעביר עד 2GB של מידע בשניה, מה שמספיק ברב המכריע של משחקים היום (במיוחד כאשר מדובר ב CF/SLI)

קצת מדעות המומחים: http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/HD_5870_PCI-Express_Scaling/26.html

Our bottom-line on this subject is that there is every reason to be optimistic when opting for two of these accelerators on motherboards with two PCI-Express 2.0 x16 (electrical x8) slots, because the performance penalty between that and PCI-Express 2.0 x16 (electrical x16) is just too small. Unless you're the quintessential enthusiast and every frame per second increase matters to you, there is no reason to worry about a performance drop on mid-range motherboards, although this is only one of the factors, a main one at that, to contribute to the performance drop. Some motherboard manufacturers are offering a third PCI-Express x16 slot that is electrically x4. The results show that the performance drop isn't as bad as one would imagine, so we will green-signal installing a third accelerator for some 3-way ATI CrossfireX action, or 2-way CrossfireX on entry-level Intel P55 motherboards with the second x16 slot electrically x4 (running in 1.0 mode). If you're crazy enough to mod a PCI-Express x1 slot (by carefully cutting its end to let it seat a PCI-Express graphics card), then the scores should really dishearten you. Buy one of these accelerators now, add one later, and you will have secured yourself future-proofing.
פורסם

אתה טועה ברוב המקרים זה עולה על 5% ואף מגיע לירידה בביצועים של כ20 אחוז של הכרטיס השני ולעיתים אף יותר! (כמובן שזה תלוי גם במשחק וגם אם מדובר במערך של שני כרטיסים או שלושה) זה יגביל את הכרטיס באופו יחסית משמעותי אך שוב תלוי למי.

x8 + x8 זה הדרישה המינימלית המומלצת (גם יגביל אך בהפרש של כ2 אחוז ואף פחות, הבדל מינורי לחלוטין ולא משמעותי).

פורסם

זאת דעתך או יש לך הוכחות?

חוץ מזה, ציינתי "בממוצע" וזה אומר שיש משחקים שזה עולה על 5% ויש שלא תרגיש כלל.

אותו הדבר אפשר להגיד על הבדל ביצועים בין X16X16 ל X8X8, גם שם יש משחקים שנפגעים משמעותית!

שוב פעם, האם יש פגיע בביצועים? כן!

האם כדאי ללכת על X8X8 ? כן!

האם צריך להוריד מכנסיים אם אין לך כסף? לדעתי לא, והסברתי למה!

פורסם
  • מחבר

2 שאלות :

ראיתי שהחיבור של כ.מסך his 6850 הוא pci express 2.1 , והלוח אם שאני מתכנן לקנות (מסדרת ה790X) הוא בעל חיבור pci express 2.0

האם זה אומר שלא להתקין את הכרטיס על הלוח, או שלא אוכל לבצע Crossfirex בין 2 כרטיסים תואמים על הלוח הנ"ל?

ובקשר לטכנולוגיית crossfirex, כמה באמת שווה לי להשקיע באמת בפיצ'ר הזה, כלומר, האם 2 כרטיסים בשילוב עם CF באמת "יכפילו" את ביצועי המחשב בכל מה שקשור לגרפיקה,או שזה נועד יותר לגרפיקאים ולעוסקים בתלת מימד מקצועי.והאם זה באמת יוכל לחסוך ממני בעתיד להחליף כרטיס מסך אם לא אעמוד בדרישות של איזה משחק חדש ייצא? (כלומר,פשוט לקנות את אותו הכ.מסך הנוכחי וכך תהיה לי "עוצה כפולה")

פורסם

2 שאלות :

ראיתי שהחיבור של כ.מסך his 6850 הוא pci express 2.1 , והלוח אם שאני מתכנן לקנות (מסדרת ה790X) הוא בעל חיבור pci express 2.0

האם זה אומר שלא להתקין את הכרטיס על הלוח, או שלא אוכל לבצע Crossfirex בין 2 כרטיסים תואמים על הלוח הנ"ל?

pci-e 2.1 משלב מנגנון ניהול משופר ופונקציות נוספות, כמו:

Internal Error Reporting -- Information about internal errors has now become available to program code.

Atomic Operations -- Support for atomic operations that helps distribute tasks between CPU cores and graphics cards.

Resizable BAR Capability -- Determining the amount of system resources allocated to devices.

Dynamic Power Allocation -- Software control of power states.

ID-based Ordering -- Reducing delays caused by non-optimal order of commands.

Latency Tolerance Reporting -- Improvements in distribution of resources.

Alternative Routing-ID Interpretation -- Support for more internal functions of devices

אין הבדל ברוחב הפס, כלומר, הוא זהה לזה של 2.0!

כן תוכל לחבר מערך כרטיסים בלוח תומך 2.0! כל ממשק PCI-E תומך אחורנית

ובקשר לטכנולוגיית crossfirex, כמה באמת שווה לי להשקיע באמת בפיצ'ר הזה, כלומר, האם 2 כרטיסים בשילוב עם CF באמת "יכפילו" את ביצועי המחשב בכל מה שקשור לגרפיקה,או שזה נועד יותר לגרפיקאים ולעוסקים בתלת מימד מקצועי.והאם זה באמת יוכל לחסוך ממני בעתיד להחליף כרטיס מסך אם לא אעמוד בדרישות של איזה משחק חדש ייצא? (כלומר,פשוט לקנות את אותו הכ.מסך הנוכחי וכך תהיה לי "עוצה כפולה")

נכון להיום CF נותן עד 90% תוספת ביצועים.

אם יש מסך בעל רזולוציה גבוהה שמצריך עיבוד גרפי מסיבי (כמו משחקים חדשים) לפעמים משתלם יותר לקחת מערך כרטיסים על פני כרטיס אחד חזק שעולה אף יותר כסף מזוג כזה... למשל, עדיף CF 5830 על פני 5870 אחד שעולה יותר ויתן פחות ביצועים...

בקשר לעתיד, בדרך כלל מערך כרטיסים נותן קצת יותר ביצועים מכרטיס דור הבא תואם

פורסם
  • מחבר

אז אתה אומר שעדיף לי לקחת 2 כרטיסי Sapphire ATI Radeon 5670 1GB על כרטיס אחד של HIS Radeon 6850 Fan 1GB GDDR5 ?

ואם כן, מה זה אומר מבחינת קירור וספק? איך אני אוכל להיות בטוח שהספק שלי מספיק טוב? (500W זה מספיק?) ואיזה קירור דבר כזה דורש?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים