עבור לתוכן

צריך עזרה בנושא כרטיס מסך ללוח אם אינטל DG33TL

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

ברשותי מחשב מדיה סנטר המורכב מלוח אם אינטל DG33TL בעל מעבד Q6600 ארבע ליבות. הלוח מגיע עם כרטיס גרפי מובנה של אינטל

(Intel® Graphics Media Accelerator 3100 Graphics Controller) בעל זיכרון משותף של 256MB.

למחשב 6GB זיכרון ומותקנת עליו מערכת של Win7 64bit

ללוח יש יציאת DVI מובנית.

שאלתי היא אם תהיה תוספת ביצועים כל שהיא אם אתקין כרטיס מסך חיצוני למשל nVidia gefore 210 ?

כמו כן מקריאת נתוני הלוח נראה לי שליציאת ה DVI יש הגבלת רזולוציה של 1600X1200 כלומר לא תומך HD מלא...? (לא יכול לבדוק כי ברשותי פלזמה HD ready)

כמו כן הלוח מגיע עם 2 חריצי PCIe-x1, חריץ PCIe-x16 וחריץ PCI קונוונציונאלי.

בחריץ PCIe-x16 כבר מותקן לי כרטיס רשת אלחוטי.

היכן אתקין את כרטיס המסך במידה ואחליט להוסיף אותו?

תודה על העזרה

ירון

פורסם

כמה ברדק בהודעה אחת...

1. תוספת ביצועים במה אתה מחפש? במשחקים בוודאי שתהיה, אם כי כרטיסים כמו ה 210 שהזכרת גם הם חלשים מאוד. בסרטים, כרטיס מסך חיצוני יוסיף לך האצת חומרה נוספת לפיענוח סרטים בקידודים מסויימים, אך יש בכך טעם אך ורק אם אתה חווה תקיעות בסרטי HD עם המערכת הנוכחית (לא סביר בעליל עם מעבד כמו שלך). במקרה שאין תקיעות, לא "תשפר" כלום ע"י הוספת כרטיס מסך חיצוני.

2. קודם כל, יציאת הVGA תומכת ברזולוציית FHD אם תצטרך. בקשר ליציאת הDVI - תאלץ לחיות עם מה שיש.

3. אני לא מכיר אף כרטיס רשת שיושב על PCIe-x16, מצטער. תבדוק שוב היכן הכרטיס באמת יושב...

פורסם
  • מחבר

תודה על העצה

יכול להיות שאכן טעיתי לגבי ה PCIeX16 ...

ולא הבנתי מה מבורדק בהודעה שלי?

בסה"כ רציתי לתת תמונה כמה שיותר מלאה למען חיסכון פינפונגי

קיצר אני ארד מרעיון הוספת כרטיס המסך. לתומי חשבתי אולי תתקבל תמונה יותר "איכותית"

פורסם

קיצר אני ארד מרעיון הוספת כרטיס המסך. לתומי חשבתי אולי תתקבל תמונה יותר "איכותית"

איכות התמונה לא תלויה בשום דבר במחשב שלך (חוץ מהמסך עצמו מן הסתם), אלא באיכות ה"מידע" ממנו היא מורכבת. שום דבר שתשפר במחשב לא יוסיף ולא יגרע דבר מהמידע הזה, ורק עשוי לפתור בעיות של פענוח איטי מדי של המידע על מחשבים ישנים יחסית שגורם לתקיעות. זהו, ולא שום דבר מעבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים