עבור לתוכן

שאלה לגבי הכתבה בנושא הכנה עצמית של pcb

Featured Replies

פורסם

לפי מה שהבנתי מהכתבה מדפיסים על שקף איזשהוא דגם (לצורך העניין השרטוט של הלוח או כל מה שבא לי)

מניחים אותו כנגד לוח נחושת , חושפים אותו לקרינה אולטרא-סגולה והדיו פשוט עובר לנחושת ?

פורסם

קראתי את המדריך אבל לא הבנתי למה זה כל כך נחוץ?

פורסם

הלוח מגיע אם ציפוי מעל הנחושת

ה UV שורף את הציפוי הזה לפי מה שהיה מודפס אל השקף - איפה שהיה דף לבן הציפוי נשרף

מכניסים את הלוח לסודה קאוסטית או לחומצה כך שאיפה שהציפוי נשרף החומר מגיע לנחושת ואוכל אותה

פורסם
  • מחבר

^^תודה רבה :xyxthumbs:

אני מבין שזה לא לוח נחושת רגיל,אז איפה משיגים לוח כזה?

פורסם

זה לוח pcb (החומר הירוק הזה שלוחות אלקטרוניים עשויים ממנו) אם ציפוי נחושת שלם

כשמכינים את המעגל אז מציירים אל הלוח את הקווים שרוצים שיישארו ושמים את הלוח לתוך בסיס או חומצה חזקים

הבסיס / חומצה ממיס את הנחושת שלא היתה "מוגנת" מתחת לקווים שהדפסנו כך שאחריי שמוציאים את הלוח מהחומר הכימי נשארים מהנחושת רק המקומות שהיו מודפסים

הצורה של ההדפסה היא כמו של קווים ונקודות הלחמה כמו שיש בכל מעגל אלקטרוני. זה מה שנשאר מהציפוי נחושת אחריי שממיסים אם החומר הכימי

פורסם

יופי של מדריך!

אבל אפשר לבקש גם מדריך לתכנון לוח טרמינלים?

פורסם

למה הכוונה ?

פורסם

תקן אותי אם אני טועה אבל האם כשמתכננים לוח טרמינלים אז פשוט מחשבים כמה טרמינלים תצטרך על גבי שטח מסוים ומה הקירבה בין הרכיבים שאתה רוצה שתהיה?

אני מקווה שהבנת את הקו מחשבה שלי.

פורסם

בלוח מודפס יש לך הגבלה חדשה של כמות השכבות (אתה לא יכול להצליב מוליכים באותה שכבה)

בגלל זה שמים ג'אמפרים / מנצלים רכיבים בתור ג'אמפרים / מדפיסים לוח מ 2 הצדדים / עושים אל הלוח ציפויים מבודדים ומעליהם שכבה שניה של מוליך וכדומה

פורסם

תודה על התשובה :)

אני לא רוצה להסיט את הדיון לנושא אחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים