פורסם 2010 בנובמבר 1215 שנים מה המצב חבר'ה ?..יש לי לוח Gigabyte 965P-DS3 Rev 3.3 עם הגרסא הכי מעודכנת F14, מעבד E5200, 2 סטיקים של 512 OCZ DDR2 800 Mhz CL4 ו - 2 סטיקים של 1GB כל אחד Corsair DDR2 800 Mhz CL4, גוף קירור Big Typhoon.הבעיה שלי היא שאני לא מצליח לייצב OC (אפילו ל - 3.33 Mhz כמו שהוא אמור לעשות בלי בעיות) .. לאחי יש EP31-DS3L והמעבד שלי היה במחשב שלו ועשיתי לו OC בלי להוריד אפילו את ה - EIST (וכל השאר שמפריעים ל - OC) ל - 3.33 Mhz עם מתח 1.30 והמחשב היה יציב ואצלי על אותן הגדרות הוא מצליח לעלות אחרי שאני שומר את השינויים אבל אם אני שומר את השינויים והמחשב מפעיל את עצמו מחדש ואני נכנס שוב ל - Bios ואז יוצא מבלי לעשות שינויים הוא מאפס את עצמו ..אפשר בבקשה עזרה לייצב את ה - OC ל - 3.33 Mhz או למשהו גבוה יותר ?.. אני מעדיף להגיע ל - OC גבוה יותר כי אני יודע שהמעבד הזה מסוגל ליותר ..תודה מראש,משהעדכון: הצלחתי לייצב את המעבד על 3.7 Mhz .. הנה CPU-Z http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1489667המעבד ב - Idle עומד על 48-51 מעלות ובמאמץ ל - 65-67 .. זה טוב ?..
פורסם 2010 בנובמבר 1215 שנים לא ברור מה הבעיה שלך בדיוק..הOC או העובדה שלוח האם מאפס את עצמו (בעיה בביוס ובלוחות GB)..נסה לאפס את הביוס..לאחר מכן להדליק ולראות שהכל כרגיל..לאחר מכן לנעול תדרי זיכרון וPCI-E לראות שהכל תקין..ואז תעלה באס ותראה מה קורה..
פורסם 2010 בנובמבר 1215 שנים מחבר טוב הצלחתי לייצב את ה - OC אבל קצת מטריד אותי כמה דברים שם .. המתח למעבד הוא 1.36 (המקסימום ש - Intel ממליצים) ב - cpu-z ולא זוכר כמה הוא ב - Bios עצמו .. ה - (G)MCH Over Voltage Control על +0.2V .. האם שני אלה זה בסדר בהנחה שהמעבד שלי מגיע ל - 48-49 מעלות והלוח אם ל - 40 מעלות ?..
פורסם 2010 בנובמבר 1315 שנים אינטל ממליצים על תדר נמוך משלך אז ? אתה לא מסתכל על ההמלצה שלהם שאתה מבצע OC..ואין בעיה להגיע לאזור ה1.45V+-..בטמפ' נורמלית כמובן..והמעלות שציינת זה במנוחה ? אם כן בדוק במאמץ..
פורסם 2010 בנובמבר 1315 שנים מחבר במאמץ מלא (בזמן בדיקה עם OCCT), המעבד מגיע ל - 63-65 מעלות .. תקין ?..
פורסם 2010 בנובמבר 1315 שנים http://www.ultimate-filez.com/forum/showthread.php?t=9תריץ כמה דקות עם התוכנה הזאת ותגלה אם המערכת שלך באמת יציבה. שים לב שהטמפ' פה יהיו גבוהות יותר.במעבדי 45 נ"מ לא רק הטמפ' חשובה. שימוש במתח גבוה מהמומלץ יגרור ירידה בכשירות המעבד לאורך זמן ו OC תקין יהפוך לא יציב עם הזמן עד למקרים חמורים בהם אפילו יתקשה לרוץ בתדר הטבעי. כמובן שמעבד כמו שלך הוא זול ואם לא אכפת לך לקרוע אותו שנה ואז להחליף אז לך על זה.
פורסם 2010 בנובמבר 1315 שנים מחבר http://www.ultimate-filez.com/forum/showthread.php?t=9תריץ כמה דקות עם התוכנה הזאת ותגלה אם המערכת שלך באמת יציבה. שים לב שהטמפ' פה יהיו גבוהות יותר.במעבדי 45 נ"מ לא רק הטמפ' חשובה. שימוש במתח גבוה מהמומלץ יגרור ירידה בכשירות המעבד לאורך זמן ו OC תקין יהפוך לא יציב עם הזמן עד למקרים חמורים בהם אפילו יתקשה לרוץ בתדר הטבעי. כמובן שמעבד כמו שלך הוא זול ואם לא אכפת לך לקרוע אותו שנה ואז להחליף אז לך על זה.אני בדיוק על המתח שהאינטל המליצו לא לעבור אותו .. לדעתך, לאורך זמן כשירות המעבד תרד ?..
פורסם 2010 בנובמבר 1315 שנים לא חושב שיש בעיה אבל לצערי בזמן שחיפשתי תשובה לשאלה שלך עשיתי בדיקה במחשב שלי והוא נכשל בבדיקה על 10*333 (E5200). והמתחים שלי בכלל לא היו גבוהים. לפני שנה בדקתי ולא הייתה בעיה. יכול להיות שהקירור בעייתי או משהו אחר. בכל מקרה הורדתי את ה OC מעט ל 9.5*333 והורדתי מתחים ע"מ לקבל מערכת קרירה יותר. עכשיו יציב. קצת מבאס אבל לא איבדתי הרבה מבחינת ביצועים ולפחות עכשיו אני יודע שהמערכת באמת יציבה.
פורסם 2010 בנובמבר 1315 שנים מחבר איזה באסה .. העיקר באמת לא איבדת הרבה מהביצועים + המערכת שלך קרירה יותר .. אצלי זה 320x11 יש למישהו מושג למה ה - Windows 7 כותב שיש לי 4 Mhz כשבכלל יש לי 3.52 ואיך אפשר לסדר את זה ?..
פורסם 2010 בנובמבר 1415 שנים אל תתיחס לקריאה של מערכת ההפעלה גם אצלי היא מזהה 5GHZ שזה בעצם 4.5GHZ. לך לפי CPU-Z
פורסם 2010 בנובמבר 1415 שנים אפשר גם 1.6V - קירור אוויר תלוי בריוורסיה של המעבד שלך כמובן.. למרות שאני לא ממליץ לטווח ארוך.
פורסם 2010 בנובמבר 1415 שנים איזה קירור יש לך ובאיזה תוכנה אתה משתמש לנטר את הטמפרטורות? האם ניסית לראות את הטמפ' תחת intel burn test ?אצלי המתח 1.232V שזה OC של פחדנים אבל אני מעדיף את זה כך. יכולתי להגביר את המתח לקבלת יציבות תחת 3330 אבל הרווח בביצועים נמוך והעונש בטמפ' הוא אצלי משהו כמו 5 מעלות. אולי הגזמתי כי הייתי תחת 3330 במשך שנה של המרת וידאו ומשחקים ובלי שום בעיה אבל הדאיג אותי שנכשלתי בבדיקת IBT.
פורסם 2010 בנובמבר 1415 שנים IBT או LINPACK ידועים במאמץ המוגזם שלהם על המעבד..גם אם נכשלת בהם לרוב המערכת לא תקרוס בשימושים רגילים.. בכל מקרה זה בחירה של מבצע הOC להתייחס לזה או לא...כמובן שאם זה יציב בבדיקה הזו אז
פורסם 2010 בנובמבר 1415 שנים מחבר הקירור שלי הוא Big Typhoon והתוכנה שאני משתמש לבדיקת טמפרטורה היא Everest .. אגב 3.5 Mhz ל - e5200 על קירור אוויר נחמד לא ?.. מישהו יודע מה השיא הישראלי באוברקלוק למעבד הזה עם קירור אוויר ?..
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.