עבור לתוכן

לא מצליח לייצב OC ל - E5200 - עדכון: יציב במהירות 3.7 Mhz

Featured Replies

פורסם

מה המצב חבר'ה ?..

יש לי לוח Gigabyte 965P-DS3 Rev 3.3 עם הגרסא הכי מעודכנת F14, מעבד E5200, 2 סטיקים של 512 OCZ DDR2 800 Mhz CL4 ו - 2 סטיקים של 1GB כל אחד Corsair DDR2 800 Mhz CL4, גוף קירור Big Typhoon.

הבעיה שלי היא שאני לא מצליח לייצב OC (אפילו ל - 3.33 Mhz כמו שהוא אמור לעשות בלי בעיות) .. לאחי יש EP31-DS3L והמעבד שלי היה במחשב שלו ועשיתי לו OC בלי להוריד אפילו את ה - EIST (וכל השאר שמפריעים ל - OC) ל - 3.33 Mhz עם מתח 1.30 והמחשב היה יציב ואצלי על אותן הגדרות הוא מצליח לעלות אחרי שאני שומר את השינויים אבל אם אני שומר את השינויים והמחשב מפעיל את עצמו מחדש ואני נכנס שוב ל - Bios ואז יוצא מבלי לעשות שינויים הוא מאפס את עצמו ..

אפשר בבקשה עזרה לייצב את ה - OC ל - 3.33 Mhz או למשהו גבוה יותר ?.. אני מעדיף להגיע ל - OC גבוה יותר כי אני יודע שהמעבד הזה מסוגל ליותר ..

תודה מראש,

משה

עדכון: הצלחתי לייצב את המעבד על 3.7 Mhz .. הנה CPU-Z http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1489667

המעבד ב - Idle עומד על 48-51 מעלות ובמאמץ ל - 65-67 .. זה טוב ?..

פורסם

לא ברור מה הבעיה שלך בדיוק..הOC או העובדה שלוח האם מאפס את עצמו (בעיה בביוס ובלוחות GB)..

נסה לאפס את הביוס..לאחר מכן להדליק ולראות שהכל כרגיל..

לאחר מכן לנעול תדרי זיכרון וPCI-E לראות שהכל תקין..ואז תעלה באס ותראה מה קורה..

פורסם
  • מחבר

טוב הצלחתי לייצב את ה - OC אבל קצת מטריד אותי כמה דברים שם .. המתח למעבד הוא 1.36 (המקסימום ש - Intel ממליצים) ב - cpu-z ולא זוכר כמה הוא ב - Bios עצמו .. ה - (G)MCH Over Voltage Control על +0.2V .. האם שני אלה זה בסדר בהנחה שהמעבד שלי מגיע ל - 48-49 מעלות והלוח אם ל - 40 מעלות ?..

פורסם

אינטל ממליצים על תדר נמוך משלך אז ? אתה לא מסתכל על ההמלצה שלהם שאתה מבצע OC..

ואין בעיה להגיע לאזור ה1.45V+-..בטמפ' נורמלית כמובן..והמעלות שציינת זה במנוחה ? אם כן בדוק במאמץ..

פורסם
  • מחבר

במאמץ מלא (בזמן בדיקה עם OCCT), המעבד מגיע ל - 63-65 מעלות .. תקין ?..

פורסם

תקין הגבול הוא באזור ה70-75+-.. ;D

פורסם

http://www.ultimate-filez.com/forum/showthread.php?t=9

תריץ כמה דקות עם התוכנה הזאת ותגלה אם המערכת שלך באמת יציבה. שים לב שהטמפ' פה יהיו גבוהות יותר.

במעבדי 45 נ"מ לא רק הטמפ' חשובה. שימוש במתח גבוה מהמומלץ יגרור ירידה בכשירות המעבד לאורך זמן ו OC תקין יהפוך לא יציב עם הזמן עד למקרים חמורים בהם אפילו יתקשה לרוץ בתדר הטבעי. כמובן שמעבד כמו שלך הוא זול ואם לא אכפת לך לקרוע אותו שנה ואז להחליף אז לך על זה.

פורסם
  • מחבר

http://www.ultimate-filez.com/forum/showthread.php?t=9

תריץ כמה דקות עם התוכנה הזאת ותגלה אם המערכת שלך באמת יציבה. שים לב שהטמפ' פה יהיו גבוהות יותר.

במעבדי 45 נ"מ לא רק הטמפ' חשובה. שימוש במתח גבוה מהמומלץ יגרור ירידה בכשירות המעבד לאורך זמן ו OC תקין יהפוך לא יציב עם הזמן עד למקרים חמורים בהם אפילו יתקשה לרוץ בתדר הטבעי. כמובן שמעבד כמו שלך הוא זול ואם לא אכפת לך לקרוע אותו שנה ואז להחליף אז לך על זה.

אני בדיוק על המתח שהאינטל המליצו לא לעבור אותו .. לדעתך, לאורך זמן כשירות המעבד תרד ?..

פורסם

לא חושב שיש בעיה אבל לצערי בזמן שחיפשתי תשובה לשאלה שלך עשיתי בדיקה במחשב שלי והוא נכשל בבדיקה על 10*333 (E5200). והמתחים שלי בכלל לא היו גבוהים. לפני שנה בדקתי ולא הייתה בעיה. יכול להיות שהקירור בעייתי או משהו אחר. בכל מקרה הורדתי את ה OC מעט ל 9.5*333 והורדתי מתחים ע"מ לקבל מערכת קרירה יותר. עכשיו יציב. קצת מבאס אבל לא איבדתי הרבה מבחינת ביצועים ולפחות עכשיו אני יודע שהמערכת באמת יציבה.

פורסם
  • מחבר

איזה באסה .. העיקר באמת לא איבדת הרבה מהביצועים + המערכת שלך קרירה יותר .. אצלי זה 320x11

15414467.th.jpg

יש למישהו מושג למה ה - Windows 7 כותב שיש לי 4 Mhz כשבכלל יש לי 3.52 ואיך אפשר לסדר את זה ?..

פורסם

אל תתיחס לקריאה של מערכת ההפעלה גם אצלי היא מזהה 5GHZ שזה בעצם 4.5GHZ.

לך לפי CPU-Z :xyxthumbs:

פורסם

אפשר גם 1.6V - קירור אוויר :silly:

תלוי בריוורסיה של המעבד שלך כמובן.. למרות שאני לא ממליץ לטווח ארוך.

פורסם

איזה קירור יש לך ובאיזה תוכנה אתה משתמש לנטר את הטמפרטורות? האם ניסית לראות את הטמפ' תחת intel burn test ?

אצלי המתח 1.232V שזה OC של פחדנים אבל אני מעדיף את זה כך. יכולתי להגביר את המתח לקבלת יציבות תחת 3330 אבל הרווח בביצועים נמוך והעונש בטמפ' הוא אצלי משהו כמו 5 מעלות. אולי הגזמתי כי הייתי תחת 3330 במשך שנה של המרת וידאו ומשחקים ובלי שום בעיה אבל הדאיג אותי שנכשלתי בבדיקת IBT.

פורסם

IBT או LINPACK ידועים במאמץ המוגזם שלהם על המעבד..גם אם נכשלת בהם לרוב המערכת לא תקרוס בשימושים רגילים..

בכל מקרה זה בחירה של מבצע הOC להתייחס לזה או לא...כמובן שאם זה יציב בבדיקה הזו אז :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

הקירור שלי הוא Big Typhoon והתוכנה שאני משתמש לבדיקת טמפרטורה היא Everest .. אגב 3.5 Mhz ל - e5200 על קירור אוויר נחמד לא ?.. מישהו יודע מה השיא הישראלי באוברקלוק למעבד הזה עם קירור אוויר ?..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים