עבור לתוכן

גוף קירור שנמצא למשך תקופה ארוכה בטמפ' עבודה גבוהות - יכול לההרס?

Featured Replies

פורסם

לשני מחשבים ניידים שברשותי יש בעיית התחממות, שניהם מגיעים ל 80 מעלות עבודה.

האחד מחשב של קומפק שעדיין באחריות, וכנראה שאאלץ לשלוח אותו לתיקון מאחר וגם כשניסיתי ומרחתי מחדש משחת קירור של זלמן על המעבד, תוך פרק זמן קצר מאוד הוא המשיך להתחמם כמו מקודם. מ 80 ירד ל 30~ ולאחר תקופה קצרה חזר שוב ל 80מעלות.

המחשב השני הוא נייד של LG ששם הגוף קירור נמצא בטמפ' גבוהה הזו חודשים ואני לא ממש מצליח לפרק אותו מהלוח - הברגים תפוסים חזק מדי.

לגבי ה LG אינני יודע מה יצפון לו העתיד מאחר ואני קצת תקוע איתו, אבל בקומפק- האם יתכן שעקב השהייה הארוכה בטמפ' גבוהה הרסה את הגוף קירור? האם זה מסביר את העובדה שתוך זמן קצר טמפ' העבודה שלו חזרה למה שהייתה לפני מריחה מחודשת של המשחה?

אשמח לשמוע מה דעתכם בנושא, האם יש לי בכלל טעם לנסות למרוח משחה תרמית חדשה ב LG או שהגוף קירור גמור?

הנייד של LG הוא מסוג F1, דגם שיצא לפני כמעט 5שנים ונמצא אצלי במצב שמור מאוד.

אם אצליח לתקן לו את עניין ההתחממות זה מחשב שמיש ושעובד נפלא.

האם יש מהיכן להשיג גוף קירור עבורו באינטרנט? בארץ או בחו"ל?

עריכה: לא ציינתי את הטריוויאלי והברור מאליו - בוודאי שהמאווררים תקינים

פורסם

גופי קירור הם "חומרה" די פשוטה..הם לא נהרסים אלה אם כן יש פגיעה פיזית..

הדבר היחידי שתבדוק הוא אם המגע בין הגוף קירור לרכיב תקין ויש משחה.המאוורר עובד תקין וכו..

והטמפ' שציינת לא ממש חריגות..אלו הטמפ' עבודה...בחלק מהפלטפורמות הניידות..

ובגדול מלבד ניקוי של המאוורר..מריחת משחה וחיזוק גוף הקירור אין לך יותר מדי מה לעשות..

פורסם
  • מחבר

מה שאתה אומר היה מקובל עלי אם אלו היו טמפ' העבודה מלכתחילה, אבל המציאות ספציפית לשני הניידים הללו שונה.

אני זוכר תקופות "ורודות" יותר שבהן ה LG והקומפאק היו על 40-50מעלות.

דבר לא השתנה, וכיום הם שניהם עם כ-30מעלות יותר.

אם המאוורר תקין, הגוף קירור לא יכול להינזק והמשחה נמצאת כמו שצריך, מה יכול לגרום לכך שהמחשב ממשיך להתחמם בצורה חריגה מבעבר?

פורסם

לא יכול להיות..טמפ' הסביבה שונה.."עייפות החומר" של הרכיבים השונים (משחה טרמית וכו)..

ואל הגיוני שהגל תקין אבל הטמפ' לא..גוף הקירור הוא הגורם האחרון שהייתי פונה אליו..שכן הוא לא זז או מתבלה..

המאוורר שצובר אבק..והמחשה הטרמית שמאבדת אפקטיביות הם אלו שהייתי בודק..

מעבר לזה אין ממש מה להגיד :-\

פורסם
  • מחבר

אני לא מומחה לתקינות מאווררים, אבל הוא מסתובב "כמו שצריך" ואין עליו גושי אבק. נקי למדיי

בקומפאק כבר מרחתי משחה מחדש - של זלמן, ואכן היה שיפור אך לתקופה קצרה בלבד.

האם יש גורמים אחרים שאפשר לבדוק?

בסה"כ אני מנסה להילחם במחלה בבית כל עוד אני יכול, כי רוב הסיכויים שאם אשלח אותו למעבדה, פרט להיעדר מחשב למשך שבועיים, לא ישתנה הרבה...

פורסם

כמו שציינתי כבר..אין לי עוד מה להציע שכן אין עוד גורמים שיכולים לגורם לעליה כזו קריטית בטמפ'..

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה.

ערן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים