עבור לתוכן

בעיות רציניות ומוזרות ביותר באינטרנט-האינטרנט כביכול עובד, אך עובד רק חלקית

Featured Replies

פורסם

היי, יש לי בעיה רצינית באינטרנט. היה לי מעין סימן קריאה צהוב על הסימן של האינטרנט ודפי אינטרנט לא עלו על כרום ולא על מוזילה. ניסיתי כמה פתרונות פשוטים, ולאחר שהם לא עבדו התקשרתי לספק (בזק). שעה הייתי עם הנציג בקו וניסינו פתרונות שונים. אתחול כרטיס הרשת לא הועיל (ז"א שהבעיה לא בלוח אם), וה wifi של אותו הראוטר עבד על הלפטופים. מה שמוזר כאן הוא שאני מקבל תשובות מהפינגים החיצוניים והפינק הפנימי [10.0.0.138 היה מענה, וכמו כן במקור חיצוני. אנחנו השתמשנו בפינג של walla.co.il (מספר, לא כתובת. הכתובת לא עבדה)]. ריסטארטים חוזרים ונשנים, וכו'. לבסוף קבע הנציג כי הוא בטוח לגמרי שהבעיה חייבת להיות בראוטר. הדבר היה נראה לי תמוה במיוחד. מדוע? כי בדיוק היום החלפתי מודם (במודם הקודם באמת היו תקלות). ד"א התקשרתי לשם רק כי לא ידעתי את הסיסמה של האינטרנט, ואז האינטרנט לא עבד (הייתי בטוח שהוא יעבוד כי החלפתי ראוטר..) וכל הסיפור התחיל.

בכל מקרה, סרקתי וירוסים עם אנטי וירוס מעודכן (אין לי מושג איך הוא התעדכן, האינטרנט פאקינג לא עובד :screwy:) וראיתי שאין וירוסים. worms ו torjans עוד לא בדקתי. למעשה, האינטרנט עובד אבל רק חלקית, לדוגמה בצד ימין למטה אני רואה שיש חיבור, אבל חסר בסמל משהו. אין סימן קריאה, אך הוא נראה ריק, כאילו חסר בו משהו ספציפי שמונע ממנו לתת לי גישה מלאה לאינטרנט.

בקיצור, האם ישנם פתרונות נוספים אותם אני יכול לנסות, לפני התחלת חיפוש אחר טרויינים ותולעים?

תודה ענקית מראש וסליחה על החפירה, לא הייתה דרך טובה יותר להסביר את התופעה המוזרה הזאת.

פורסם

מה הפלט שאתה מקבל ב-ipconfig?

אתה יכול להיכנס ל-CP של הראוטר? אם כן בדוק שאתה לא Blacklisted.

לא מזמן קרתה לי תופעה דיי דומה למה שאתה מתאר.

לאחר מעבר על כל ההגדרות, גיליתי שהראוטר החליט שאני מציף אותו ב-UDP או DDoS וחסם את הכתובת הפנימית שלי לגישה החוצה (בעוד החיבורים האלחוטיים עבדו).

לאחר שאיפסתי את ה-Blacklist שלו והעלתי את רף החסימה - האתרים שבו לעלות.

פורסם

הגדרת במקרה IP סטטי במחשב?

תכנס לשורת הפקודה ותבדוק מה הפלט של הפקודה nslookup hwzone.co.il

פורסם
  • מחבר

פלט= IPv4? אם כן, לתגובה הראשונה: הפלט הוא 10.0.0.19

ה default getaway הוא 10.0.0.138

(הפלט ב ipconfig = הפלט שאני מקבל כשאני מקליד ב CMD את המילים ipconfig, נכון?)

אני לא יודע אם הגדרתי static ip. בעבר ניסיתי, אין לי מושג אם זה עבד או לא.

ואיך אני יודע אם אני בלאק ליסטד בתוך ה control panel של הראוטר?

(הקונטרול פאנל=מה שיוצא אם אני כותב ב URL את המספר: 10.0.0.138, נכון?)

וכשאני כותב nslookup hwzone.co.il ב CMD אני מקבל: unknowen can't find hwzone.co.il: No response from server

ד"א כשאני מקליד 10.0.0.138 ב URL אז באחד החלונות שם אני רואה איזה 10 קריטריונים, ועל האחרון שבהם (שהוא ping primary Domain Name Server) כתוב: FAIL. על השאר כתוב PASS.

פורסם

לגבי ה-IPv4, בהחלט לזה התכוונתי.

זה אומר שהראוטר מקצה לך כתובת פנימית תקינה ממנגנון ה-DHCP שלו - כך צריך להיות.

בהחלט שווה לבדוק שלא מוגדר אצלך ip סטטי - תוכל לעשות זאת ע"י כניסה לרשת->מרכז הרשת והשיתוף->שנה הגדרות מתאם

ושם קליק ימני על ה-local area connection->דאבל קליק על IPv4.

המצב התקים ייראה ככה:

ipv4dynamic.png

אם אכן אתה מוגדר על ip דינאמי, כנס לפאנל של הראוטר (10.0.0.138) ושם תגדיר ידנית DNS מספק האינטרנט שלך (בדר"כ תחת WAN)

את כתובות השרתים המעודכנות תוכל למצוא באתר של הספקית שלך.

בכל מקרה תוכל להשתמש בכתובות הללו (של בב"ל):

ראשי: 192.115.106.31

משני: 62.219.186.12

אם גם זה לא עובד, נסה לאפס את ההגדרות של הראוטר ע"י לחיצה על לחצן ה-reset ולהגדיר בו מחדש חייגן PPoE לפני ההגדרות של של הספקית שלך.

אגב, יעזור מאוד אם תפרט מהי טופולוגיית הרשת אצלך בבית (איזה מודם, איזה ראוטר, כמה מחשבים וכו').

פורסם
  • מחבר

טוב הבעיה "הלכה", מישהו שאני מכיר ומבין טיפה (hello doc :P) במחשבים סידר לי את זה, כרגע אני על הכתובת DNS המשנית כי ה primary DNS שבזק מספקים לי לא תקינה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים