עבור לתוכן

בעיה חמורה אחרי החלפת משחה טרמית

Featured Replies

פורסם

החלפתי משחה טרמית בכרטיס מסוג ג'יגהבייט 5770, הכרטיס עבר החלפת גוף קירור מסטוק לפסיבי של ארקטיק.

אמנם הטמפ' דווקא קצת עלו מאז ההחלפה, אבל ידעתי שההתקנה שעשיתי לא היתה משהו אז החלטתי היום להחליף משחה ולהצמיד כמו שצריך את הבלוק נחושת.

לפי העין העבודה נראית יותר מקצועית ככה שאני לא חושד שהבעיה היא בקירור.

עכשיו כל פעם שאני מנסה לעלות את הווינדוס אחרי שהתקנתי מחדש את הכרטיס הוא נותן לי את המסך הבא :

5158301181_75bc02850c_z.jpg

אז מה נראה לכם ?

פורסם

גוף הקירור אינו מוצמד הצמדה מלאה לכרטיס וסביר שהלוח של המעגל המודפס נפגע בתהליך הפרוק וההרכבה

אני מציע לך להדביק את גוף הקירור עם דבק מוליך חום סוג של היפוקסי ללא משחה טרמית

לפני ההדבקה יש למרק את הכרטיס עם איזופרופיל אלכוהול

פורסם

היי

תפרק מיד את הכל, תנקה טוב עם אלכוהול , תבדוק תחת תאורה אם חלילה לא ריסקתה רכיב אלקטרוני בהצמדה, תחזיר את הקירור סטוק המקורי ותיבדוק,

פורסם
  • מחבר

דווקא העבודה שעשיתי נראית טוב מאוד, אחרי פירוק מחדש ניקיתי קצת את האיזור והידקתי את החיבור של הבלוק עם המעבד, לפי החום שעובר אל הצלעות פיזור החום זה מרגיש שהקירור מחובר היטב, אני מאוד בספק שזאת הבעיה, במיוחד לאור העובדה שאני יודע בוודאות שהחיבור הקודם היה פחות טוב אבל לא עשה שום בעיות כבר כמה חודשים.

הטענה שפגעתי ברכיב גם נשמע קצת מופרך, לא שאני פוסל עדיין כלום. אבל עבדתי מאוד בעדינות ובדקתי בדיקה כפולה שאין חיכוך של הגוף קירור והרכיבים. מה גם שהאופציה להחזיר את הקירור הישן לא אפשרית, זרקתי אותו אחרי שהמאוורר נשבר.

מצאתי ת'ראד שמדבר על הבעיה, מישהו מצא שהחלפה של הדרייברים סידר לו את הבעיה אז אני אבדוק את זה ואדווח.

תודה ואשמח לעוד עיצות.

פורסם

טוב עם כך, אז תוציא את הכרטיס מהתושבת ותחזיר שוב פעם, תבדוק שחיברתה את כבל הPCI-E לכרטיס.

אם זה לא יעבוד אז אין ברירה אלה לפרק את הקירור ולבדוק טוב טוב את לוח הכרטיס, תימרח שיכבה אחידה ודקה את המישחה, אם איזה מישחה הישתמשתה?

רוני

פורסם
  • מחבר

השתמשתי בארקטיק סילבר 5. בהתחלה באמת מרחתי יותר מדיי, ועכשיו ניקיתי מסביב ומרחתי שכבה דקה ללא נזילות לצדדים. בדקתי טוב טוב שאין שום נגיעה של רכיב ולו הקטן ביותר לקירור, ניתן לפסול זאת, וכן אני דיי משוכנע שלא פגעתי באחד מהם בטעות במהלך ההרכבה, אחרי שבדקתי תחת אור חזק כמו שדרשתם.

הווינדוס דווקא עולה במצב SAFE הכרטיס מתחמם במצב זה, נראה לי שלא בגלל הבעיה אלא מחוסר דרייברים בגלל מצב זה. יש לי הרגשה שזה באמת בעית דרייברים ואני אנסה לעדכן מSAFE MODE.

פורסם

איך זה יכול להיות בעית דרייבר, מוזר ??? אבל עם אותו דרייבר לא היו לך בעיות לפניי החלפת הקירור, הכרטיס עבד טוב? ולמה ביכלל החלפתה קירור?

פורסם

כי המאוורר שלו נשבר, והוא רצה פסיבי? Oo

פורסם
  • מחבר

תשמעו, עד כמה שהמצב מוזר, זו כנראה לא בעית חומרה. לפני שכיביתי את המחשב ( אני מאתחל פעם בשבוע ) התקנתי משחק שדורש Physix. לפי הבנתי באותו ת'ארד שקראתי, זה דופק איזה משהו בדרייברים הכבר דפוקים של ATI. עובדה שהמחשב עולה ללא הדרייברים במצב בטוח.

אין לי כח היום להתעסק עם זה אבל בנתיים רציתי לעדכן את אלה שעזרו. תודה בנתיים, אעדכן מחר.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אני עכשיו במצב סייפמוד מנסה לעשות כמה דברים ושום דבר לא ממש קורה, אחד אני מנסה להתקין את הדרייברים האחרונים של ATI והעובדה שהם דורשים דרייבר שמזהה חומרה והוא מסרב לעבוד הכל נפסק באמצע. ומשום מה הם החליטו לא לאפשר בחירה של בן אנוש כי מה הוא מבין בכלל. דבר שני אני מנסה למצוא את הקובץ הארור atikmpag.sys, יימח שמו, אבל אני ממש לא מוצא, אולי זאת בעיה של האינדקסים בווינדוס 7 שעוד לא תהיתי על קנקנה. עזרה !!!

עריכה : מצאתי את הקובץ המדובר ומחקתי אותו. למרות שלא התקנתי שום דבר, הוינדוס פשוט עלה חלק. יש פשוט בעיית התאמה משוועת בין הדרייברים של ATI לבין ה-Physix של Nvidia (מעניין למה...) פשוט לנקוט בזהירות כשמתקינים משחק שדורש זאת. סוף סיפור.

פורסם
  • מחבר

האמת שלא ממש הגעתי לסוף הסיפור, אם מישהו עדיין מתעניין או יכול לעזור קצת.

ישנם שלושה מקומות בהם הקובץ הזה נמצא, אני מצליח למחוק אחד מהם, ואחרי ריסטארט ווינדוס עולה ללא הדרייברים של ATI (משום מה), והקובץ מופיע מחדש, קסם !!

אם אני מנסה להתקין מחדש את הדרייברים, המחשב נתקע מחדש, כמובן שהסרתי את הדרייברים של Physix אבל לא מצליח להתגבר על הבעיית אי תאימות.

מוזרררררררר...

פורסם

מה עם להתקין מערכת הפעלה מחדש ,עם זה באמת לא בעיית חומרה אז זה אמור לפתוח לך את כול הבעיות ...

פורסם
  • מחבר

מה עם להתקין מערכת הפעלה מחדש ,עם זה באמת לא בעיית חומרה אז זה אמור לפתוח לך את כול הבעיות ...

ככה אתה פותר את כל הבעיות ? זאת כמובן הדרך הקלה ודיי מובנת מאליה, אבל תודה בכל אופן.

פורסם

אחרי שניסיתה כבר מליון דברים ,ונישברתה כבר מלנסות לתקן את הבעיה לפעמים התקנה מחדש של מערכת ההפלעה ,כמובן פימוט של המחיצה עליה היא נמצאת היא הדרך הכי טובה לפתור את זה ...

פורסם

צודק , בכדאי שתדע אחת לתמיד שהכרטיס לא ניזוק, חבל על הזמן שלך, תפרמט , ולא להתקין בנתיים את הגרייבר האחרון של AMD, פשוט תן לWIN7 לבד להוריד הכל, אז תיבדוק, אם עובד טוב ,רק אז תתקין את ה10.10 החדש, תדע שפירמוט הוא הדרך היחידה לבדוק תקינות מחשב לאחר שינוי כל שהוא בחומרה,

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים