עבור לתוכן

location services ב-ipod touch 4G

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

apple נטשו את Skyhook החל מ-iPhone OS version 3.2

פורסם

זאת הכוונה שלי, שחיבור הנתונים הנ"ל הוא לרוב סלולרי.

אך זאת לא הפואנטה, כי ל-ipod אין GPS.

בכל אופן ממחקר שעשיתי בנושא זהו הפיתרון:

העובדות הן:

For devices running iPhone OS versions 1.1.3 to 3.1, Apple relied on (and still relies on) databases maintained by Google and Skyhook Wireless (“Skyhook”) to provide location-based services. Beginning with the iPhone OS version 3.2 released in April 2010, Apple relies on its own databases to provide location-based services and for diagnostic purposes.

מקור:

http://techcrunch.com/2010/07/29/apple-location/

ההשערה שלי היא:

apple בונה את מאגר כתובות ה-MAC שלה תוך שימוש במידע המגיע מאנשים הנושאים עליהם אייפונים (ללא ידיעתם אן הסכמתם). כלומר, כאשר אדם בעל אייפון מתחבר לרשת אלחוטית כלשהי, נשלח ל-apple מידע על המיקום (המגיע מה-GPS) והרשת האלחוטית(כתובת MAC).

אני לא רואה שום דרך אחרת שבה הם יכלו למפות את העולם כל כך מהר, אלא רק ע"י צבא של מיליוני אנשים נושאי אייפונים.

זוהי רק השערה.

אם מישהו יכול לשפוך אור על הנושא, אני יותר מאשמח לשמוע!

APPLE לא יכולה לדעת את כתובת הMAC של חיבור ה-WAN של הנתב שלך, רק הנתב הבא בhop יכול, בארצות הברית רוב כתובות הIP הם סטטיות והספקיות דורשות רגסטרציה של כתובות הMAC של המחשבים וציוד הCPE.

מעבר לכך כתובות MAC הן לא מזהה חד חד ערכי, ניתן להשתמש באותה כתובת MAC מספר פעמים כל עוד מדובר על ציוד שונה, וניתן למחזר כתובות MAC לחלוטין אחרי עשור, ושוב כתובת MAC לא תעזור לך בשום דבר.

פורסם
  • מחבר

apple לא יכולה לדעת את כתובת ה-mac נתב אבל ה-iphone שמחובר לנתב אלחוטי יכול.

הכוונה שלי הייתה שכשאדם מתחבר עם iphone לרשת אלחוטית, נשלחים ל-apple כתובת ה-mac והמיקום(שהתקבל מה-gps).

כשאדם אחר עם ipod מתחבר לאותה הרשת, נשלף המיקום מה-database (עפ"י כתובת ה-mac של הנתב שאותה מחלץ ושולח ה-ipod עצמו) שנבנה ע"י משתמשי ה-iphone.

יש לך רעיון אחר איך איתור המיקום מתבצע?

פורסם

היי דובי,

במקום להסביר איך זה לא עובד, אתה יכול להסביר בבקשה איך זה כן עובד?

אני יכול להגיד שבאייפוד שלי בגרסא 3.1.3 (כשהתמשו בskyhook) זה לא הצליח לזהות את המיקום וב4.0 וב4.1 (כשלא משתמשים בskyhook) זה מצליח לזהות באופן מדויק (עד המספר בניין!).

פורסם

היי דובי,

במקום להסביר איך זה לא עובד, אתה יכול להסביר בבקשה איך זה כן עובד?

אני יכול להגיד שבאייפוד שלי בגרסא 3.1.3 (כשהתמשו בskyhook) זה לא הצליח לזהות את המיקום וב4.0 וב4.1 (כשלא משתמשים בskyhook) זה מצליח לזהות באופן מדויק (עד המספר בניין!).

גם אצלי באנדרואיד זה עובד, כמו שכתבתי בפוסט המקביל, יש מאגר נתונים שעובד בצורה מאוד פשוטה, לציוד הרשת יש BSSID שמופק מכתובת הMAC, ברגע שיש ציוד עם GPS ואפליקציה מתאימה שיכול "לראות" את הרשת הוא יכול לרשום את הBSSID במאגר נתונים גאוגראפי כלשהו, וזהו, הBSSID לא משתנה כל עוד לא מחליפים את ה-AP(או משנים את כתובת הMAC שלו בצורה ידנית) ובשביל לראות אותו לא צריך להתחבר לWIFI המדובר אלא רק לראות את הרשת.

apple לא יכולה לדעת את כתובת ה-mac נתב אבל ה-iphone שמחובר לנתב אלחוטי יכול.

הכוונה שלי הייתה שכשאדם מתחבר עם iphone לרשת אלחוטית, נשלחים ל-apple כתובת ה-mac והמיקום(שהתקבל מה-gps).

כשאדם אחר עם ipod מתחבר לאותה הרשת, נשלף המיקום מה-database (עפ"י כתובת ה-mac של הנתב שאותה מחלץ ושולח ה-ipod עצמו) שנבנה ע"י משתמשי ה-iphone.

יש לך רעיון אחר איך איתור המיקום מתבצע?

אתה לא יכול לראות את כתובת הMAC של רגל הLAN שלך.

פורסם

In an infrastructure BSS, the BSSID is the MAC address of the wireless access point (WAP).

http://en.wikipedia.org/wiki/Service_set_%28802.11_network%29#Basic_service_set_identifier_.28BSSID.29

בכל מקרה, די פגעתי באופן שבו האיתור מתבצע :)

זה לא בדיוק כתובת ה-MAC, משתמשים בפורמט דומה, כאשר 46 ביט הם מספר רנדומאלי + 2 ביט לgroup וlocal identifiers.. מה שמאפשר תאימות לפורמט של MAC-48 מבחינה של איך נשמרים הנתונים, ומספק את הדרישות של התקן 802.11 להעברת מידע נוסף על הרשת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים