עבור לתוכן

שאלה לגבי ה-Firewall של Eset SmartSecurity

Featured Replies

פורסם

שלום

אם מתקינים Eset SmartSecurity,

מקבלים בעצם גם Antivirus, וגם Firewall.

האנטיוירוס עובד נפלא,

הפיירוול עושה בעיה מסוימת, כשמשתמשים ב-IE8.

הבעיה היא כזו:

לפעמים אם גולשים לאתר שיש בו הרבה גרפיקה(כלומר הרבה תמנוות נטענות), אז הפיירוול חושב שזו "התקפה", ואז הוא חוסם כל תקשורת אל האתר הזה, למשך 5 דקות.

ואז בעצם אי אפשר לגלוש באתר הנחסם, עד אשר עוברים 5 דקות.

(כל נסיון ללכת ל-URL בתוך הדומיין של האתר שנחסם, יגרור תגובה מהאקספלורר כאילו אין חיבור לאתר הזה - ניתוק מוחלט)

יש לציין שעם IE7 ל-ESET אין את הבעיה הזו,

והיא התחילה רק כאשר עברתי ל-IE8.

IE8 ו-Eset SmartSecurity 4 לא עובדים יפה :/

אני מניח שזה קשור לעובדה הקטנה, שעד IE7(כולל), IE פותחת רק שני תקשורות בו זמנית מול כל אתר(כדי להוריד תמונות, וכו').

ב-IE8, מיקרוסופט עדכנו את זה לכך ש-IE יכול לפתוח עד 6 תקשורות בו זמנית לכל אתר.

וה-"6 תקשורות" האלה גורמות ל-Firewall של ESET לחשוב שזו "התקפה".

מישהו יודע איך אפשר לפתור את הבעיה הזו?

פורסם

לא נתקלתי בבעיה הזאת. אני משתמש בחלונות 7 אז אולי פה ההבדל. לא משתמש הרבה באקספלורר אבל פתיחת ynet למשל לא גררה שום תגובה של חומת האש. על איזה אתר למשל אתה מדבר?

פורסם
  • מחבר

זה קורה למשל בשני האתרים הבאים, בהסתברות של 50% בערך.

haaretz.co.il

wnet.co.il

או בקיצור אתרים שהעמודים שלהם עמוסים בתמונות.

העמוד הראשי עולה,

אבל אם אתה מנסה לפתוח עוד עמודים אחריו, אז הם נתקעים.

ואם אתה לא משתמש ב-IE, אז לא נראה לי שתרגיש את הבעיה.. :]

אני צריך מישהו עם IE, ולא סתם IE, אלא IE8 :)

כי ב-IE7 אין את הבעיה הזו,

כנראה מהסיבה שאני חושב, שהיא שב-IE7 נפתחים עד 2 חיבורים בו זמנית לטעינת תמונות/אובייקטים, וב-IE8 נפתחים 6 חיבורים..

פורסם

מדובר בבעיה אפליקטיבית נטו אז מה הקשר פה לאינטרנט ורשתות?

פורסם

אמנם אני משתמש בחלונות 7 אבל האקספלורר הוא 8. פתחתי את האתר של הארץ ולחצתי על לינקים ואין בעיה. האם ניסית לבטל את הפיירוול ולראות אם יש הבדל? האם אתה מקבל הודעה מהפיירוול שזוהתה התקפה או שאתה מניח שזה מה שקורה? לא הגיוני שמספר חיבורים כמו 6 יזוהה כמתקפה כלשהי. הרי בתוכנות P2P מס' החיבורים רב יותר. אני חושב שהבעיה אצלך היא אחרת.

פורסם
  • מחבר

multicore:

אתה צודק, זו לא בעיה ברמת החומרה, פשוט זה קשור לתקשורת לכן פתחתי את זה כאן.

אם זה לא מתאים לכאן ואתה יכול להעביר את זה לפורום יותר מתאים, אז אודה לך.

פשוט חשבתי שכאן יהיו אנשים ש"בתחום" של זה.

זה יותר ספציפי מאשר פשוט "תוכנה".

blue_core:

כשמסתכלים ב-Log של ה-Firewall, הוא אכן מזהה את זה כהתקפה, ולכן חוסם את זה.

כלומר הבעיה בטוח נגרמת ע"י ESET Firewall, או יותר ספציפית, ע"י החלק של ה-"IDS" של הפיירוול.

IDS = Intrusion Detection System

יש לציין שגם אחרי שהלכתי ל-Options, ומחקתי את כל ה-V-ים תחת הקטגוריה של ההגנה מ"התקפות", זה עדיין ממשיך לעבוד חח.

אנשי הפיתוח של ESET כנראה לא טורחים לבדוק את ה-Settings שה-User בחר, בהקשר ל-IDS.

לגבי "לא הגיוני שמספר חיבורים כמו 6 יזוהה כמתקפה כלשהי. הרי בתוכנות P2P מס' החיבורים רב יותר.",

זה גם חוסם לי חלק מהתקשורות שבתוך האימיול.

פשוט שם זה פחות מורגש, כי זה לא הבדל של כן או לא, זה הבדל של מהירות אחת לעומת מהירות אחרת, נמוכה יותר.

או בקיצור, הפיירוול של ESET פועל בצורה ממש לא טובה בקטע של זיהוי התקפות, ואני לא מצליח לבטל את הנושא של ההתקפות אצלו.

הוא מזהה יותר מידי דברים כהתקפות, למרות שהם לא.

False Alarms, מה שנקרא.

עכשיו מילא תקשורות באימיול.. נגיד.. לא שצריך לוותר על אימיול, אבל נגיד. . אבל אתר הארץ חחחח?

אפילו מחיקת כל ה-V-ים ב-Settings לא עזרו.

פורסם

איזה מחיקת V?

תלחץ F5 ותרסט מדש את כל ההגדרות.

על איזה filtering mode אתה עובד?

פורסם
  • מחבר

Filtering Mode=Interactive

זה לא קשור ל-Filtering Mode, זה קשור ל"IDS" - החלק בפיירוול שמנסה להגן מפני "התקפות".

בהגדרות שלה-IDS, יש שם כל מיני סוגי התקפות שאפשר לסמן אם רוצים שהוא יזהה ויגן מפניהן,

הורדתי את כל ה-V-ים מה-checkbox-ים האלה.

וזה לא עזר.

פורסם

ניסית להסיר את התוכנה לחלוטין? במקום להתעסק עם הגדרות אולי פשוט תסיר את התוכנה, תבדוק שהכל עובד תקין ואז אולי תתקין מחדש ותבדוק מה השתנה. התוכנה הזאת מאוד נפוצה והבעיה שלך לא (כנראה) אז אולי משהו בהתקנה שלך או במערכת שלך לא תקין. אני לא אומר לך לפרמט את המחשב אבל לפחות נסה להסיר לחלוטין את האנטיוירוס משולב הפיירוול ותראה מה קורה. כל הגדרות ה IDS אצלי מסומנות ואני לא חווה שום בעיה בגלישה.

פורסם
  • מחבר

כיוון שה-Log של הפיירוול כותב בעצמו שהוא חסם את ה-connections האמורים,

אז אנחנו כבר יודעים שזה בגלל ה-Firewall.. (או יותר במדויק, ה-IDS של הפיירול)

ויותר מזה, אני מציין שזה התחיל רק ממתי שעברתי מ-IE7 ל-IE8.

שים לב שרוב האנשים כאן בכלל לא משתמשים ב-IE, לכן הבעיה כנראה לא מתבטאת אצלהם.

דרך אגב..

שמתי לב שהרבה אנשים כאן גם משתמשים ב-Windows NT ולא ב-Windows XP..

למה בעצם?

האם זה קשיי מעבר?

כמו שאני נגעל מהמחשבה על לעבור ל-Vista, או ל-Windows 7 (שזה בעצם גם כן Vista..)

פורסם

אז אני מבין שאתה לא רוצה להסיר את התוכנה ולבדוק?, טוב. אולי ההתקנה של אקספלורר 8 על חלונות XP לא הייתה מוצלחת.

חלונות NT לא אומר איזה גירסה. אני משתמש בחלונות 7 שזה אני חושב גירסה 6.1 של NT. אני בספק אם יש פה מישהו שמשתמש במערכת הפעלה ישנה מחלונות XP. לא נראה לי שאני יכול לעזור לך מעבר לכך.

פורסם
  • מחבר

אז אני מבין שאתה לא רוצה להסיר את התוכנה ולבדוק?

כן אני לא שׂשׂ להסיר ולהתקין את ESET.

שלא יהיה יותר גרוע =]

אם אין לאפחד רעיון איך לסדר את זה ככה, אז נו, נחכה לפרמוט הבא.

או ל-IE9.. אולי עם IE9 זה יפסיק..

למרות שצריך לציין שה-IDS הדפוק הזה עושה בעיות לא רק עם IE.. אלא גם עם eMule למשל.. כשהאימיול מוריד במהירות גבוהה, הוא חושב שההרבה connections הם מתקפה, ואז "חותך" חלק מהם.

כך שזה לא רק עם IE.

חלונות NT לא אומר איזה גירסה. אני משתמש בחלונות 7 שזה אני חושב גירסה 6.1 של NT. אני בספק אם יש פה מישהו שמשתמש במערכת הפעלה ישנה מחלונות XP. לא נראה לי שאני יכול לעזור לך מעבר לכך.

אה, אז כל(או רוב) אלה שכתוב להם כאן Windows NT זה בעצם 7?

אני לא מאמין שאנשים עברו ל-7 =]

פורסם

אולי תכתוב מה הוא כותב לך בלוג? IDS זה מאוד כללי..

תעתיק לפה את הלוג

פורסם
  • מחבר

"Blocked by IDS"

:(

פורסם

אני מניח שאתה משתמש בגירסה 4 של התוכנה. מה הגירסה של מודל הפיירוול? תכנס לתפריט הראשי ותחת Help תכנס ל About ושם תוכל לראות את הגרסאות של כל המודלים. מה הגירסה של Personal Firewall?(שלי 1061) יש שטוענים שבגירסה האחרונה נפתרו הבעיות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים